Skip to main content

Mircea Barbu se alătură postului de știri NCN deţinut de Liviu Alexa

 
Mircea Barbu se alătură postului de știri NCN deţinut de Liviu Alexa

Fostul coordonator al secției de reporteri speciali a ziarului „Adevărul” se alătură postului de televiziune clujean NCN, care a obținut recent licența de emisie la nivel național. Mircea Barbu va fi din 1 octombrie corespondentul special al știrilor, anunță reprezentanții NCN.

Publicitate

Postul este deținut de jurnalistul clujean Liviu Alexa, care a declarat:

„Mircea Barbu va fi Reporter Special la NCN. Mai mult decât salariul, noi i-am oferit ceea ce pe Mircea îl interesa cel mai mult: libertate editorială. E trist că discutăm în 2017 despre asta, dar se impune, având în vedere ce a pățit el la «Adevărul». Norocul nostru, al tuturor, este că redacția NCN este plină de jurnaliști pasionați, nu de funcționari ai presei sau de jurnaliști-chitanțieri. Abia aștept ca Mircea să se apuce de lucru. Există o Românie care nu apare în presă".

La rândul său, Mircea Barbu a afirmat: „Sunt foarte încântat să mă alătur acestui nou proiect. Cred că felul în care știrile au fost trivializate în goana după breaking news nu e ceea ce publicul își dorește și nici cea mai onestă formă de jurnalism. Alături de echipa NCN, îmi doresc să le redăm telespectatorilor încrederea în oamenii care fac această meserie din pasiune și cu integritate. Pe plan personal, mă bucur să revin în Cluj, orașul pe care îl consider a doua casă.”

Reamintim că postul NCN a primit licenţă naţională pentru o televiziune de ştiri, la începutul acestei luni, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Liviu Alexa a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro că postul se va lansa la data de 1 decembrie. 

Carte de vizită Mircea Barbu:

Mircea Barbu are mai bine de șase ani experiență în jurnalism. El a fost restructurat de la Adevărul, vara aceasta, unde conducea secția de reporteri speciali. 

Jrnalistului Mircea Barbu i s-a cerut să scoată întrebări dintr-un interviu cu consultantul politic Roger Stone. Barbu nu a fost de acord și a publicat un text pe site-ul Adevărul.ro în care vorbea de "presiuni ale conducerii Adevărul" și povestea "tărășenia". Textul a fost scos de pe site.

Conflictul s-a acutizat, ajungând la un moment în care Barbu a chemat poliția după o confruntare cu redactorul-șef adjunct. Mircea Barbu a fost ulterior concediat, prin desființarea secției în care el lucra. (pe larg despre subiect, AICI)

În 2014, Mircea Barbu a fost singurul jurnalist român prezent în Crimeea în timpul anexării peninsulei, iar, în ultimii ani, a realizat o serie de reportaje speciale din estul Ucrainei, Siria, Fâșia Gaza și Irak. De asemenea, Mircea Barbu a fost primul jurnalist român care a transmis de la fața locului criza refugiaților din Balcani.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Clujul nu avea nevoie de un asemenea post, Romania nu are nevoie de media toxice.Cand patronul televiziunii are ambitii politice, totul e compromis... Credibilitate zero, spalam bani!
 • Proiectul asta nu cred ca va rezista pe piata din 3 motive:
  - e plina piata de posturi de stiri
  - va avea soarta VOX NEWS
  - nu va intra la multi operatori / nu va avea audienta
 • Pariem ca primul reportaj va fi anti Boc pe stilul Antena3 .
  La angajare la NCN semnezi o hartie prin care te angajezi ca săptămânal vei avea un articol/reportaj anti Emil Boc .
  Trimestrial se acorda o prima de 100 lei pentru cel care are cele mai multe referiri anti-Boc .

Trimite un comentariu