Skip to main content

Vom avea o nouă televiziune de ştiri, la nivel naţional. Liviu Alexa a primit licenţă pentru NCN

 
Vom avea o nouă televiziune de ştiri, la nivel naţional. Liviu Alexa a primit licenţă pentru NCN

„Vom merge pe modelul editorial Euronews”, a spus jurnalistul clujean Liviu Alexa, despre viitorul proiect TV de ştiri, în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului. Forul a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea unei licenţe prin cablu, cu acoperire naţională, pentru televiziunea de ştiri care se va numi NCN.

Publicitate

Liviu Alexa a declarat pentru Paginademedia.ro că plănuieşte lansarea NCN la data de 1 decembrie. El a mai spus că are deja un acord de distribuţie cu compania Telekom, şi că este în discuţii şi cu alţi cablişti.

În faţa CNA au susţinut proiectul Liviu Alexa, proprietarul televiziunii, şi Răzvan Dumitrescu, realizatorul principalului talk-show.

„Ne dorim să ocupăm o zonă pe care noi credem că avem puterea să ne mişcăm mai bine. Ne dorim să facem nu o clonă de Euronews ci să facem un post care să replice ideea postului european de ştiri, evident adaptat la nivel local. Avem şi puterea spă ne finanţăm şi din puterea noastră, dar avem şi o echipă care să se ocupe de acest proiect”, a spus Liviu Alexa în faţa membrilor CNA.

Răzvan Dumitrescu:

„Pentru mine, a fost o experienţă foarte utilă să vin din Bucureşti în Cluj ca să constat ceva ce doar bănuiam: presa din teritoriu practic nu mai există sau există doar formal. (...) De ce vrem să facem televiziunea asta naţională. Pentru că într-o ţară normală cred că presa locală este cea care furnizează cea mai multă informaţie pentru cea centrală. Nu mai există legătura asta.

Există nişte televiziuni de ştiri puternice la centru care se ocupă de agenda naţională, rupte total de teritoriu. Ele nu pot suplini, prin resurse proprii, acoperirea unui teritoriu precum al României.”

„Am fost la Euronews şi am discutat cu Lucian Sârb, care este şeful editorial al Euronews. De la ei am învăţat, să spunem, foarte multe secrete despre cum am putea să ne finanţăm postul de televiziune într-un mod elegant.

Am aflat cu stupoare că în afară de buletinul infromativ toate emisiunile sunt sponsorizate. Nu mai există nimic care să rămână neendorsat. Şi asta poate fi o bună variantă, pentru noi pe viitor, să putem găsi soluţii la nivelul companiilor.”

Televiziunea va avea un talk-show, seara, prezentat de Răzvan Dumitrescu, iar în rest, scurte emisiuni de cinci minute pe diverse tematici.

NCN va fi operată de Pagina Ciudatului SRL, în care acţionari sunt Liviu Alexa, cu 95%, şi Budean Adriana Liliana, cu 5%.

Date tehnice pentru televiziunea de ştiri NCN:

  • Potrivit notei depuse la CNA, postul de ştiri va avea 85% producţie proprie.
  • Va emite 24 de ore, din care 13 vor fi reluări.
  • Postul se va finanţa din surse proprii sau credite.
  • Investiţia va fi de peste 180.000 de euro.

Licenţă nouă şi pentru NCN Cluj-Napoca

CNA a acordat astăzi societăţii Pagina Ciudatului SRL şi o licenţă pentru o nouă televiziune locală NCN Cluj. Care este motivul? Actuala licenţă NCN Cluj va expira la data de 23 septembrie, iar proprietarul nu a reuşit să depună documentaţia la CNA cu o lună înainte, aşa cum cere legislaţia.

Liviu Alexa a decis astfel să aplice pentru o nouă licenţă TV locală. De ce vrea să continuie şi proiectul local? „În ultimele 7, 8 luni am cheltuit foarte mult în marketingul local. Nu vrem să pierdem şansa asta pentru că Clujul este o reşedinţă de judeţ strategică. Acesta va avea un conţinut localizat.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Oare chiar mai era nevoie de inca o televiziune de stiri romaneasca? Nu ne ajung 5? Nimeni nu se gandeste, ca spre exemplu, sa infiinteze o televiziune de documentare strict romaneasca(nu aduc in discutie postul tv CINETHRONIX cu documentare realizate de producatori romani, post tv pe care, din cate vad, nu il preia nici o societate de cablu tv).. Nimeni nu se gandeste sa infiinteze inca o televiziune romaneasca cu filme din anii '90 pana in present, filme straine exclusiv( avem CINEMARATON cu filme romanesti si filme romanesti difuzate pe toate canalele tv romanesti generalist, e suficient acoperita difuzarea de filme romanesti, mai noi sau mai vechi). In afara de PROCINEMA pe care il vede toate lumea si dau reluari de-ti vine rau cu serialul LA BLOC(de parca nu mai exista pe lumea asta filme seriale, nu neaparat romanesti) si DIGIFILM,post tv care este exclusiv la DIGI TV, nu mai exista un post tv romanesc de filme, nu s-a mai gandit nimeni sa ia initiative sa lanseze in post tv romanesc de filme.Aici fac abstractie de televiziunile romanesti cu telenovele, spaniole sau turcesti, PRO 2, PRO GOLD, HAPPY CHANNEL.Poate stie cineva de o televiziune DT TV romaneasca, se gaseste site-ul pe net dar o puteti gasi si pe youtube., au si pagina de facebook.Nu stiu unde emite.Au filme si emisiuni demne de vazut, cel putin asa arata programul lor tv. cine stie sa ma anunte aici.
  • Nicolae Nicolae
    In ziua de azi ca sa ai succes ca televiziune noua trebuie sa fi pe o nisa cu cat mai putini adversari. De pilda, Taraf TV se batea cu Mynele TV. Erau 2 pe nisa asta, a mai ramas unul. E loc pentru 2-3-4. Trebuie doar sa cauti nisa. 13 ore pe zi RELUARI ? Si 11 emisie ? Cum ? De la cat incepi ? 7-8 dimineata ? Sau cand ? Mai toate incep cu stiri la 6 dimineata. Inafara de B1, REALITATEA
  • Marosm Marosm
    O noua ***, una la bucuresti alta la Cluj. Sped ca RCS nu ii vor prelua!
  • dsad dsad
    Doamne cum aberează Alexa în ziarul lui. Vadim era copil la aberații. Sigur, cultura lui Alexa e egală cu 0...
  • danu. danu.
    Să înțelegem că a doua oară-i cu noroc...?

    Mediafax, 18 februarie 2016:
    "Jurnalistul Liviu Alexa a pierdut licența televiziunii de știri NCN din Cluj."

    "Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras, în ședința de joi (18 februarie 2016, n.r.), licența televiziunii de știri NCN Cluj-Napoca, deținută de jurnalistul Liviu Alexa, din cauza faptului că a trecut un an de la obținerea sa (17 februarie 2017, n.r.) și nu s-a solicitat amânarea termenului de intrare în funcțiune a respectivului post."

    sursa: http://m.mediafax.ro/cultura-media/jurnalistul-liviu-alexa-a-pierdut-licenta-televiziunii-de-stiri-ncn-din-cluj-15079839
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @ Ion Muresanu

    Spre deosebire de radio, in cazul televiziunilor, numarul de licente nu este limitat. Prin urmare, orice grup serios poate solicita si primi una, daca proiectul convinge, indiferent de numarul posturilor existente deja pe piata. Batalia se duce ulterior in negocierile cu cablistii care sa preia una sau alta dintre televiziunile locale.
  • Blăjeanul Blăjeanul
    Deci am mai primit încă un motiv să nu mă mai uit la TV. Cum mama naibii sa-i dai licență unui om care critică orice e bun în Cluj, doar că e făcut de Boc, că Parcul central a fost "vandalizat" după Untold și că oamenii care au asigurat paza au fost platiti din bugetul orașului si ca dacă ti s-a cerut un simplu CNP iti fura identitatea Untold? Mulțumesc @Ion Muresanu pentru informatiile in plus, chiar nu stiam cine e infecutl asta.
  • dorel dorel
    Gata, ajunge fratilor, opriti-va! Nu mai pot cu atatea tv de stiri. Toti isi propun supermodele si ajung sa emita aceleasi mizerii. STOP! E prea mult!
  • ian ian
    Alexa isi doreste cu disperare sa faca Clujul rosu, cu el pe post de carmaci, gauche -caviar.
    E un personaj reprobabil, care n-ar avea ce sa caute intr-o media sanatoasa - nu e cazul la noi, din pacate... Alexa face orice pentru bani si putere, aviz amatorilor.
  • Ion Muresanu Ion Muresanu
    Liviu Alexa a dat o teapa cu societatea Imagistica 2 milioane de euro , apoi a candidat la primaria Cluj , in speranta ca va castiga bani pentru a acoperi paguba , dar a pierdut lamentabil , a luat doar 3000 de voturi apoi i s-a pus pata pe Emil Boc cam ca Antena3 cu Basescu : pentru orice este devina Boc in ziarul si televiziunea prin cablu pe care le conduce , si unde doar el si inca o persoana mai scrie , la ziar.
    Limbaj ultrasuburban pe facebook catre cei care indraznesc sa ii spuna ca deraiaza si ca sare calul : injuraturi care la Bucuresti inca nu s-a auzit ca exista, facebook live in stare de ebrietate. Un personaj extrem de toxic , iar fapul ca clujenii nu l-au votat l-a inrait foarte tare , e un caz de studiat la facultatile de psihologie . Are o televiziune in Cluj care este urmarita de cateva zeci de persoane (40 de views pe youtube , pentru ca televiziunea nu isi permite un site , doar un profil de facebook unde proprietarul injura si un canal youtube unde pun reluarile) Un astfel de om vrea sa faca televiziune nationala . Cu astfel de persoane se irosesc licentele . Nu am putea avea in Romania un RTL , sau un grup serios ? Nu , pentru ca trebuie sa aruncam licentele pe geam la diversi aventurieri.
  • Alex Alex
    Astia cu ce partid sunt? :))
  • mile mile
    sper sa nu fie preluati de cablisti, trebuie sa protestam , telekom sa zica nu
  • ss ss
    Da,model euronews,ar fi frumos...păcat ca nu va fi...va fi Pomohaciscandal tv
    Doar ei au aprins scandalul,nu?
    Intrebare:In afara de mario cablisti(Dolce,Digi,UPC,poate si Orange)
    cine o sa ii mai preia?
  • Florin Talpan Florin Talpan
    O noua Antena 3
    Inca o televiziune care va incerca sa spele romanii pe creier in scopuri politice
  • binggle binggle
    astia nu sunt sanatosi la cap, avem deja 5 tv de stiri

Trimite un comentariu

sus