Skip to main content

PARTENERIAT. Andi Vasluianu: M-am întâlnit cu Adelin Petrișor pentru rolul din Breaking News

 

PARTENERIAT. După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu (jucat de Andi Vasluianu) este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Este punctul de pornire a producției Breaking News.

Publicitate

Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

Actorul Andi Vasluianu s-a întâlnit cu jurnalistul Adelin Petrișor pentru a-și pregăti rolul din Breaking News. A vrut să înțeleagă mai bine cum funcționează un jurnalist de TV, au vorbit despre delimitarea dintre viața profesională și cea personală.

“Jurnalismul e adrenalină. E ca la actori, nu te lasă în pace, altfel nu funcționezi”, spune actorul.

Andi Vasluianu:

„Mai voiam să înțeleg modalitatea de a prezenta, cum vorbește la microfon, dacă are un text gata pregătit sau doar niște guideline-uri, apoi improvizează. M-am bucurat foarte mult că l-am văzut, eram atent și curios să văd cum e, care-i drive-ul lui, și mi-am dat seama că e o nebunie, e ca noi cu scena, ai nevoie de adrenalina asta, nu te lasă în pace, altfel nu funcționezi.”

Adrenalina din spatele meseriei de jurnalist de teren, povestea filmului și omul din centrul ei au generat o serie de întrebări la care echipa din spatele casei de distribuție Transilvania Film a căutat răspunsuri, generând o serie de interviuri cu operatori de imagine și jurnaliști TV, profesioniști care fac de zeci de ani aceeași meserie, o meserie care îi duce departe de casă și de familie și le testează limitele.

Paginademedia.ro este partener media al lansării filmului despre jurnalism și televiziune. Filmul va fi pe ecrane din 29 septembrie și este distribuit de Transilvania Film.

O idee de acum zece ani. Andi Vasluianu, chemat inițial pentru rolul de cameraman

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie.

Scenariul filmului a împlinit deja 10 ani, el ar fi trebuit să fie debutul regizoarei Iulia Rugină. Unul dintre puținele lucruri care s-au păstrat din varianta inițială a poveștii e faptul că personajul principal este jurnalist.

Actorul Andi Vasluianu, protagonistul poveștii, își amintește că a fost inițial chemat la casting pentru un rol de cameraman, „un cameraman care trăiește. Apoi au trecut anii și n-am mai știut nimic.”

În cele din urmă, l-a sunat Iulia Rugină și i-a spus că povestea din Breaking News, în noul format, este acum scrisă pentru el.

„De la un punct încolo, am scris cu Vasluianu în cap, ne-am dat seama că el este Alex Mazilu”, povestesc cele trei co-scenariste, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian.

Protagoniștii filmului sunt Andi Vasluianu și Voica Oltean, o actriță care, la doar 15 ani, a impresionat juriul unuia dintre cele mai mari festivaluri, cel de la Karlovy Vary

Voica Oltean, tânăra parteneră de joc a lui Andi Vasluianu, îl numește mentorul ei. El recunoaște că a ajutat-o în timpul filmării, dar spune că asta face parte dintr-un proces natural al meseriei de actor.

„Explicând cuiva, îmi explic mie, de fapt. E o căutare tot a mea, iar Voica este al dracului de inteligentă. Dacă nu era așa, nu ar fi putut să joace în filmul ăsta. A avut mare noroc că a întâlnit niște oameni extrem de deschiși și de generoși, e foarte important să ai prima experiență așa”, adaugă Vasluianu.

VIDEO. Trailer Breaking News 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu