Skip to main content

„Retragerea ambasadorilor”. Realitatea TV și-a retras reprezentantul de la CNA: de acum comunicăm doar prin avocați

 
„Retragerea ambasadorilor”. Realitatea TV și-a retras reprezentantul de la CNA: de acum comunicăm doar prin avocați

Un fel de "declarație de război" a postului Realitatea TV. Canalul de știri a decis să-și retragă reprezentantul de la CNA, supărat că a primit o amendă prea mare.

Publicitate

Vom discuta prin avocați, le-a transmis reprezentantul Realitatea TV membrilor CNA, după ce forul audiovizual a amendat Realitatea TV cu 85.000 de lei. De ce acest cuantum: din cauza atacurilor dure făcute pe postul TV la adresa comunității maghiare, când se discuta votul UDMR pe moțiunea de cenzură. (pe larg, AICI).

„Am decis să ne retragem reprezentantul de la CNA după ceea ce s-a întâmplat astăzi aici. De acum înainte reprezentarea noastra se va face prin avocați. Noi am înțeles să fie sancționat limbajul, dar nu libertatea de exprimare a opiniei”, a spus Avram Mihăiță, reprezentantul Realitatea în relația cu CNA.

În mod normal, marile posturi își trimit câte un reprezentant, fie director de program, fie un reprezentant din departamentul juridic, pentru relația cu CNA. În cazuri punctuale, alături de reprezentantul postului sunt prezenți și realizatorii TV care sunt vizați de sancțiune.

Prezența reprezentanților la ședinte nu este obligatorie, astfel că gestul Realitatea TV are doar o valoare simbolică. Din punct de vedere juridic, nu există niciun fel de consecințe, nici care să vizeze CNA, dar nici postul de televiziune.

Vezi mai multe detalii despre amenda luată de Realitatea TV, AICI.

 
Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Breasla de toata jena
  Voi jurnalisti de pe net atacati jurnalisti de le tv.
  Voua chiar nu va e rusine.
  Libertatea presei nu inveamna sa spui ce gandesti ?
 • @claudiu
  stiam ca a lucrat pe la televiziunile alea doua... de aceea am si pus intrebarea... retorica de altfel! :)
 • din cate am citit in presa propunerea de sanctionare a venit din partea d-lui Herjeu. Nu comentez sanctiunea... asta e... meritata sau nemeritata ... Problema pe care o vad eu... pe cand dl. Herjeu va face o propunere asemanatoare si pentru Antena 3 sau Romania TV pentru toate mizeriile care se intampla acolo???? ca vad ca este foarte vertical cand vine vorba de alte posturi de televiziune... Nu contest ca a propus amenzi si pentru posturile respective, insa cuantumul acestora este infinit mai mic.. pentru derapaje asemanatoare sau chiar mai grave....
 • CNA face un act politic. Pentru asta, și pentru alte abuzuri contra națiunii române, trebuie reformat. Dacă nu se poate, atunci desființat!

Trimite un comentariu