Skip to main content

„Retragerea ambasadorilor”. Realitatea TV şi-a retras reprezentantul de la CNA: de acum comunicăm doar prin avocaţi

 
„Retragerea ambasadorilor”. Realitatea TV şi-a retras reprezentantul de la CNA: de acum comunicăm doar prin avocaţi

Un fel de "declaraţie de război" a postului Realitatea TV. Canalul de ştiri a decis să-şi retragă reprezentantul de la CNA, supărat că a primit o amendă prea mare.

Publicitate

Vom discuta prin avocaţi, le-a transmis reprezentantul Realitatea TV membrilor CNA, după ce forul audiovizual a amendat Realitatea TV cu 85.000 de lei. De ce acest cuantum: din cauza atacurilor dure făcute pe postul TV la adresa comunităţii maghiare, când se discuta votul UDMR pe moţiunea de cenzură. (pe larg, AICI).

„Am decis să ne retragem reprezentantul de la CNA după ceea ce s-a întâmplat astăzi aici. De acum înainte reprezentarea noastra se va face prin avocaţi. Noi am înţeles să fie sancţionat limbajul, dar nu libertatea de exprimare a opiniei”, a spus Avram Mihăiţă, reprezentantul Realitatea în relaţia cu CNA.

În mod normal, marile posturi îşi trimit câte un reprezentant, fie director de program, fie un reprezentant din departamentul juridic, pentru relaţia cu CNA. În cazuri punctuale, alături de reprezentantul postului sunt prezenţi şi realizatorii TV care sunt vizaţi de sancţiune.

Prezenţa reprezentanţilor la şedinte nu este obligatorie, astfel că gestul Realitatea TV are doar o valoare simbolică. Din punct de vedere juridic, nu există niciun fel de consecinţe, nici care să vizeze CNA, dar nici postul de televiziune.

Vezi mai multe detalii despre amenda luată de Realitatea TV, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Daniel
    Breasla de toata jena
    Voi jurnalisti de pe net atacati jurnalisti de le tv.
    Voua chiar nu va e rusine.
    Libertatea presei nu inveamna sa spui ce gandesti ?
  • geo geo
    @claudiu
    stiam ca a lucrat pe la televiziunile alea doua... de aceea am si pus intrebarea... retorica de altfel! :)
  • claudiuu claudiuu
    Pentru @Geo Radu Herjeu la slujit si pe Varan si pe Ghita e normal sa nu muste mana celor care lau hranit
  • geo geo
    din cate am citit in presa propunerea de sanctionare a venit din partea d-lui Herjeu. Nu comentez sanctiunea... asta e... meritata sau nemeritata ... Problema pe care o vad eu... pe cand dl. Herjeu va face o propunere asemanatoare si pentru Antena 3 sau Romania TV pentru toate mizeriile care se intampla acolo???? ca vad ca este foarte vertical cand vine vorba de alte posturi de televiziune... Nu contest ca a propus amenzi si pentru posturile respective, insa cuantumul acestora este infinit mai mic.. pentru derapaje asemanatoare sau chiar mai grave....
  • Laur John Laur John
    CNA face un act politic. Pentru asta, și pentru alte abuzuri contra națiunii române, trebuie reformat. Dacă nu se poate, atunci desființat!

Trimite un comentariu

sus