Skip to main content

Plecări în masă de la România liberă. Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, va părăsi ziarul

 
Plecări în masă de la România liberă. Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, va părăsi ziarul

România liberă rămâne fără conducere editorială. Mai mulţi jurnalişti din echipă au anunţat astăzi, în redacţie, plecarea de la România liberă, cotidian deţinut de Alexander Adamescu, fiul defunctului Dan Adamescu.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, este vorba despre Răzvan Chiruţă (redactor-şef) şi senior editorii Mihai Duţă, Mircea Marian, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Petre Bădică sunt printre cei care şi-au anunţat demisiile.

Jurnaliştii care au decis să plece s-au alăturat lui Sabin Orcan, căruia i s-a cerut de către patronat să părăsească ziarul, pe fondul problemelor financiare.

Contact de Paginademedia.ro, Sabin Orcan a confirmat doar plecarea sa, nu şi a colegilor: „Mă despart în mod amiabil de ziar, cu acordul părţilor. Urmează să mă dedic altor proiect”.

Au fost anunţate şi restructurări, au declarate surse pentru Paginademedia.ro.

Din infromaţiile noastre, patronul România liberă urmează să anunţe schimbarea lui Orcan şi într-un comunicat de presă.

UPDATE. Sabin Orcan a anunţat pe pagina sa de Facebook plecarea de la România liberă: „Da, este adevărat că am decis, de comun acord cu patronatul, să închei colaborarea cu acest ziar. Urmează o perioadă de tranziţie, după care drumurile noastre se despart.”, a scrie jurnalistul. El a precizat că după plecarea de la România liberă se va dedica inclusiv unui proiect cinematografic.

Şi Mircea Marian, senior editor, a scris despre plecarea sa de la ziar: „Da, o să plec de la România Liberă. Când iese Sabin pe uşă, ies şi eu. Sabin m-a salvat din mlaştina de la EVZ, acum un an, am o datorie uriaşă, morală, faţă de el.”

CONTEXT. Sabin Orcan s-a alăturat ziarului România liberă în iunie 2016, pe funcţia de director editorial. Ulterior, lui i s-au alăturat Mălin Bot, Silviu Sergiu şi Mircea Marian, veniţi de la Evenimentul zilei.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • f.b. f.b.
    Cucuveaua,
    PSD. mindria tarii are 3 mil, in 2012 chiar 7!
  • Cucuveaua Cucuveaua
    Fara mircea marian,mihai Duta și prisacariu care nu au facut nimic deși isi luau salarii de 8000-9000 de lei la timp,spre deosebire de alții,ziarul ala chiar se putea susține cumva. Oricum este de mult timp o chestie de înțepat reciproc intre patron (care se face ca da salarii) si conducerea editorială instalată pe.linie de interes național care se face ca e independenta. Asta a facut si turturica (lua vreo 7000 de euro pe luna), asta au facut cei dinainte (Ficeac și băieții,vorbim de sute de mii de euro pt echipa), asta a încercat să faca si Orcan. A durat mai putin. Asta e. Nici SRI nu mai e ce era și nici familia Adamescu nu mai stie exact pe cine trebuie sa finanțeze de acolo. Altfel, site-ul romania libera e o rusine. Se vede pe trafic. Sub 800.000 pe luna. Adevarul are 7 milioane. Hai pa!
  • Sile Sile
    Sa vedem unde le gaseste sistemul loc de munca acestor *** perfecte, ca doar n-o sa-i lase sa moara de foame...
  • Matei Matei
    Oameni buni, mai face cineva corectura articolelor publicate pe net? E prea de tot, schingiuim biata limba romana, fie-va mila...
  • Pescuitor în ape limpezi Pescuitor în ape limpezi
    Mvaaaai! Nu mai este Sabin Borcan mare director de ziar?!?!?!
    Mvaaaai! Marele creator de presã a dat chic?!?!
    Cum? Cel mai mare ziarist din galaxie?!?!
    Mvaaaai! Nu pot sã cred!
  • mihai mihai
    Posibil infractor,din ce stiu nu a fost condamnat.
  • dan dan
    cea mai buna veste!
  • sandman sandman
    Patronul ala infractor?

Trimite un comentariu

sus