Skip to main content

Sabin Orcan, directorul editorial al publicaţiei România liberă: Vom relansa site-ul. Avem un proiect de TV online

 
Sabin Orcan
Sabin Orcan

Proiecte noi la România liberă. Sabin Orcan, directorul editorial al României libere, a declarat, astăzi, pentru agenţia de presă News.ro, că va relansa site-ul publicaţiei şi că are în vedere un proiect de conţinut video şi de televiziune online. Potrivit acestuia cele două demersuri care se vor finaliza până în luna decembrie.

Publicitate

”Site-ul va avea un design nou, va vea conţinut propriu, va fi mult mai viu şi mai reprezentativ decât ce e acum şi vreau să devină, într-un an, doi, unul din site-urile cele mai importante, cu conţinut, evident, propriu, pentru că nu vrem să devenim o agenţie de ştiri. Suntem un ziar quality în care trebuie să existe şi opinii, şi dezvăluiri. Lucrurile astea au apărut în ultima vreme în România liberă, dar nu sunt foarte evidente pe internet”, a spus Sabin Orcan.

El a adăugat că o parte din materialele de pe site nu vor putea fi citite gratuit.

”Nu o să publicăm chiar totul gratuit, pentru că, din păcate, asta se întâmplă în România, dăm totul gratis şi după aia ne întrebăm de ce nu mai citeşte lumea ziare, adică vrem să avem şi o variantă care poate să fie cumpărată de la chioşc. Pe site o să avem alt tip de materiale şi o să încercăm să avem mult mai mult ce nu avem acum”, a spus Orcan.

Sabin Orcan a mai explicat că noul site va fi disponibil în două-trei luni şi că investiţia se ridică la 10.000 – 20.000 de euro.

”Lucrăm deja la asta, dar l-am aşteptat pe Mălin să vină, după ce s-a hotărât şi a încheiat colaborarea pe care o avea, pentru că am spus că este corect ca redactorul-şef de online să se ocupe de acest proiect, dar eu îl aveam în plan de o lună şi jumătate de când am venit aici, să schimbăm site-ul din temelii. În prima fază, exista un plan mai vechi de a cumpăra un cont în management system. Putem discuta de orice între 10.000 şi 20.000 de euro, dar nu cred că suma are vreo importanţă”, a spus Sabin Orcan.

Directorul editorial al publicaţiei România liberă despre proiectul video şi de TV online, pentru News.ro:

”Avem un proiect de video şi de TV online, care va fi în primul rând pe site. Vreau să facem filmări adevărate, adică asta înseamnă filmări cu camera ascunsă, filmări cu drona, investigaţii, reportaje, adică lucruri care nu prea se mai fac. Până la sfârşitul anului acesta vom avea şi un site nou şi proiectul de TV în funcţiune. Deci până în decembrie vom avea şi relansarea site-ului şi noul proiect de TV”, a mai spus Sabin Orcan.

El a precizat că site-ul României libere ar trebui să aibă o audienţă de cel puţin cinci ori mai mare şi că în ultimele două luni, numărul cititorilor a crescut.

El a precizat că va încerca să achite costurile operaţionale şi datoriile vechi ale companiei, dar nevoia relansării site-ului este imperioasă, pentru că, astfel, audienţa şi încasările vor creşte.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus