Skip to main content

Test Facebook: Doar postări de la prieteni pe wall. Site-urile mari de ştiri, scăderi dramatice de reach. Site-urile mici, afectate la trafic

 
Facebook-Hepta 2
Facebook-Hepta 2

Test important făcut de Facebook la un nou algoritm: pe wall, pe feed-ul principal, rămân postările de la prieteni, iar celelalte pagini intră într-un feed separat: Explorer.

Publicitate

Care este rezultatul testului derulat în ţări precum Slovacia, Sri Lanka, Serbia, Bolivia, Guatemala şi Cambodgia.

Cum au fost afectate paginile de Facebook ale publicaţiilor? Dar traficul din site-uri?

Înainte de rezultate, algoritmul testat, pe scurt:

Până acum în “news feed” se aflau toate postările, indiferent că vorbim de cele de la prieteni sau alte pagini. De la introducerea “explorer feed”, Facebook a mutat toate postările care provin de la pagini pe “Explorer Feed”, iar in vechiul feed au rămas doar postările de la prieteni şi cele sponsorizate.

Compania motivează că schimbarea este menită să aducă utilizatorilor mai mult conţinut, în afară de cel pe care îl primesc de la paginile pe care aceştia deja le urmăresc.

Rezultatele din Cehia

Conturile de Facebook a şase mari site-uri de ştiri din Slovacia au fost puternic afectate, scrie jurnalistul Filip Struharik.

De la începutul testului. Site-urile au înregistrat de patru ori mai putine interacţiuni (like-uri, share-uri şi comentarii) decât aveau în mod normal.

Chiar dacă activitatea de pe Facebook a fost puternic influenţată, traficul acestor site-uri nu a fost afectat în mod semnificativ, scrie jurnalistul slovak, în ciuda faptului că postările lor nu mai apar în feedul principal.

„Site-urile mari au cititori fideli, au un home-page puternic, trimit newslettere, push notifications şi nu au fost afectate semnificativ în test”, scrie jurnalistul.

În schimb, testul a avut consecinţe în cazul site-urilor mici unde, notează Struharik, traficul a fost afectat şi se vede o scădere.

Facebook nu a anunţat durata testului şi nici când se va produce oficial modificarea la nivel mondial.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus