Skip to main content

VIDEO. Vodafone, cea mai importantă campanie de repoziţionare din ultimii opt ani. Sloganul „Power to you” se schimbă

 
VIDEO. Vodafone, cea mai importantă campanie de repoziţionare din ultimii opt ani. Sloganul „Power to you” se schimbă

De la „Power to you”, la „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”. Grupul telecom Vodafone lansează pe 6 octombrie o campanie de poziţionare, ca parte a unui proces prin care trece întregul grup.

Publicitate

Noua identitate Vodafone vine la opt ani după ce compania a trecut print-un proces similar. Este vizat de schimbare şi simbolul ghilimelelor folosit de Vodafone: acest va apărea acum ca element grafic central prezent în toate activităţile de comunicare şi marketing.

Sigla va avea un design nou 2D, care va înlocui vechea abordare 3D.

Repoziţinarea vine după o cercetare făcută de Vodafone la nivel internaţional, care a inclus 14 ţări, dar nu şi România. Detalii despre studiu, în articol.

Laura Barbu, Brand and Marketing Director, Vodafone România:

Noua poziţionare are la bază rezultatele unei cercetări ample realizate de Grupul Vodafone, care indică faptul că oamenii sunt entuziasmaţi de viitor, dar şi puţin îngrijoraţi de ceea ce urmează. Este valabil şi pentru România. Rolul brandului nostru este de a-i invita pe români şi de a le fi alături în această călătorie surprinzătoare spre viitor.”
Facem un pas mai departe şi abordăm cu optimism ideea unei vieţi mai bune prin tehnologie din perspectiva unui viitor interesant, fapt care ne face pe toţi încrezători cu privire la noile oportunităţi.”

Strategia de repoziţionare a Vodafone va fi implementată din 6 octombrie 2017 în toate cele 36 de ţări în care este prezent brandul şi este concepută pentru a evidenţia convingerea operatorului că noile tehnologii şi servicii digitale joacă un rol pozitiv în transformarea societăţii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii, anunţă reprezentanţii grupului telecom.

Noua poziţionare şi noul slogan „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?” se concentrează pe abordarea optimistă privind viitorul.

DECLINĂRI. Campania de repoziţionare de brand a Vodafone România este dezvoltată pe toate canalele de comunicare şi în toate punctele de contact cu clientul, incluzând formate online inovatoare şi ecrane digitale, precum şi pe canalele tradiţionale TV, print şi OOH. Spotul TV este construit în jurul noului slogan şi prezintă istoria salutului, din cele mai vechi timpuri şi până la cele mai noi instrumente digitale care ajută oamenii să fie conectaţi cu cei dragi.

CONTEXT. Strategia de poziţionare a brandului şi campaniile de publicitate au fost dezvoltate după o cercetare cantitativă şi calitativă amplă, precum şi după testarea conceptului în 17 ţări, inclusiv România, pe aproape 30.000 de persoane.

Grupul Vodafone a realizat un studiu de opinie la care au participat aproape 13.000 de persoane, din 14 ţări, pentru a evalua gradul de optimism al oamenilor privind viitorul.

Studiul realizat de YouGov a identificat faptul că persoanele, indiferent de vârstă, consideră că inovaţia tehnologică va avea cea mai mare influenţă pozitivă asupra viitorului în următorii 20 de ani. De asemenea, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt cele mai optimiste cu privire la viitor: 62% dintre cei mai tineri cred că nivelul de trai va fi mai bun în următorii 20 de ani comparat cu situaţia actuală. Mai mult decât atât, respondenţii din toate grupele de vârstă consideră că nivelul lor de trai şi cel al copiilor lor se va îmbunătăţi în următorii 20 de ani.

Studiul YouGov a fost realizat între 18 şi 25 septembrie 2017, pe un eşantion de oameni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55+ ani din Africa de Sud, Australia, Cehia, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Turcia şi Ungaria.

De asemenea, compania de consultanţă Futerra a identificat pentru Vodafone zece dintre cele mai importante tendinţe emergente care ar putea transforma viaţa personală şi cea profesională.

Progresele tehnologice identificate de experţii futurologi din cinci ţări includ componente printate 3D pentru construcţia de case, creşterea capacităţii globale de producţie a energiei electrice cu ajutorul extinderii panourilor solare de la acoperişuri, la ferestre, pereţi şi chiar autostrăzi, intervenţii medicale personalizate şi bio-printarea 3D a organelor şi a membrelor, noi sisteme de transport cu trenuri care ating viteze de până la 966km/h, proiecte la scară largă de captare a apei care vor transforma viaţa a peste 1,2 miliarde de oameni din zone cu deficit din punct de vedere al resurselor acvatice.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

La 30 iunie 2017, Vodafone Group avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.vodafone.com.

FOTO.

Noul spot de imagine al Vodafone

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Vodafone *** de la clienti in orice fel posibil (dupa care ii mai si paseaza la recuperatori ,in loc sa se justifice) si sa se comporte angajatii lor frumos.mai ales cei de la relatii clienti,care raspund greu si inchid.si dupa mai vb si de cum bate lumina in reclame...
    Sanatate!
  • Raducu Raducu
    https://www.youtube.com/watch?v=1TqaxX5K8yg&feature=youtu.be
  • Raducu Raducu
    În UK, sloganul este "The future is exciting. Ready?"
  • Raducu Raducu
    Se pare că Vodafone s-a întors la sigla veche în 2D folosită până în 2006 în toată lumea, doar fontul "vodafone" e schimbat. Restul nu contează.
    Aşa arată noul logo Vodafone pe fond alb.
    https://d1pet9gxylz2tx.cloudfront.net/uploads/2017/10/Vodafone-new-logo.png
  • Raducu Raducu
    Vodafone a mai avut un design 2D înainte de 3D (până în 2006, chiar în anul în care Connex a devenit Vodafone, doar că, compania respectivă a adoptat noul logo 3D folosit atunci la nivel mondial, nu numai în România; vedeţi logo-ul Connex-Vodafone folosit în perioada noiembrie 2005 - aprilie 2006; pe el s-a folosit logo-ul Connex folosit din 2005 şi chiar vechiul logo 2D folosit în toată lumea). Pe vremea când noi românii aveam Connex, celelalte ţări din lume aveau deja Vodafone (atunci aveau logo-ul vechi în 2D) şi de asemenea se implica în sponsorizări de evenimente sportive precum Formula 1 (Ferrari, dar şi pe circuit), fotbal - Premier League (Manchester United) şi multe altele.
    http://logok.org/wp-content/uploads/2014/08/Vodafone_logo-old.png
    http://logos-vector.com/images/logo/xxl/8/1/1/81110/Vodafone_03a16_450x450.png
    https://seeklogo.com/images/V/Vodafone-logo-58E11DD89F-seeklogo.com.png
    http://freevectorlogo.net/wp-content/uploads/2011/05/vodafone-logo-vector1-400x400.png
    http://www.irishexaminer.com/remote/media.central.ie/media/images/v/VodafoneLogo_large.jpg?width=648&s=ie-786451
    https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/6/65/Vodafone-Logo.jpg/revision/latest?cb=20130310084051
  • danu. danu.
    Orange ne-a spus "Hello!" și "Salut Vlad!" încă de-acu' hăăt! cinșpe'. Dialog tocmai își dădea duhul iar Orange era bucuros să ne primească în rețeaua veche cu nume nou.

    Bine, povestea e un pic mai încâlcită. Dar, pe foarte scurt: France Télécom (proprietar Orange UK) s-a hotărât într-o bună zi ca toate companiile de telefonie mobilă din lume în care era acționar majoritar să se rebrandeze în Orange. Așa s-a făcut că, într-o noapte de aprilie din 2002, MobilRom a devenit Orange România, iar Dialog, Orange. Totul a fost comunicat printr-o amplă campanie media (și nu numai) în care cuvintele cheie au fost "Hello" și "Salut".

Trimite un comentariu

sus