Skip to main content

VIDEO. Vodafone, cea mai importantă campanie de repoziționare din ultimii opt ani. Sloganul „Power to you” se schimbă

 
VIDEO. Vodafone, cea mai importantă campanie de repoziționare din ultimii opt ani. Sloganul „Power to you” se schimbă

De la „Power to you”, la „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?”. Grupul telecom Vodafone lansează pe 6 octombrie o campanie de poziționare, ca parte a unui proces prin care trece întregul grup. 

Noua identitate Vodafone vine la opt ani după ce compania a trecut print-un proces similar. Este vizat de schimbare și simbolul ghilimelelor folosit de Vodafone: acest va apărea acum ca element grafic central prezent în toate activitățile de comunicare și marketing.

Publicitate

Sigla va avea un design nou 2D, care va înlocui vechea abordare 3D.

Repoziținarea vine după o cercetare făcută de Vodafone la nivel internațional, care a inclus 14 țări, dar nu și România. Detalii despre studiu, în articol.

Laura Barbu, Brand and Marketing Director, Vodafone România:

Noua poziționare are la bază rezultatele unei cercetări ample realizate de Grupul Vodafone, care indică faptul că oamenii sunt entuziasmați de viitor, dar și puțin îngrijorați de ceea ce urmează. Este valabil și pentru România. Rolul brandului nostru este de a-i invita pe români și de a le fi alături în această călătorie surprinzătoare spre viitor.”
 
Facem un pas mai departe și abordăm cu optimism ideea unei vieți mai bune prin tehnologie din perspectiva unui viitor interesant, fapt care ne face pe toți încrezători cu privire la noile oportunități.”

Strategia de repoziționare a Vodafone va fi implementată din 6 octombrie 2017 în toate cele 36 de țări în care este prezent brandul și este concepută pentru a evidenția convingerea operatorului că noile tehnologii și servicii digitale joacă un rol pozitiv în transformarea societății și în îmbunătățirea calității vieții, anunță reprezentanții grupului telecom.

Noua poziționare și noul slogan „Hai să ne bucurăm împreună de viitor. Ready?” se concentrează pe abordarea optimistă privind viitorul.

DECLINĂRI. Campania de repoziționare de brand a Vodafone România este dezvoltată pe toate canalele de comunicare și în toate punctele de contact cu clientul, incluzând formate online inovatoare și ecrane digitale, precum și pe canalele tradiționale TV, print și OOH. Spotul TV este construit în jurul noului slogan și prezintă istoria salutului, din cele mai vechi timpuri și până la cele mai noi instrumente digitale care ajută oamenii să fie conectați cu cei dragi.

CONTEXT. Strategia de poziționare a brandului și campaniile de publicitate au fost dezvoltate după o cercetare cantitativă și calitativă amplă, precum și după testarea conceptului în 17 țări, inclusiv România, pe aproape 30.000 de persoane.

Grupul Vodafone a realizat un studiu de opinie la care au participat aproape 13.000 de persoane, din 14 țări, pentru a evalua gradul de optimism al oamenilor privind viitorul.

Studiul realizat de YouGov a identificat faptul că persoanele, indiferent de vârstă, consideră că inovația tehnologică va avea cea mai mare influență pozitivă asupra viitorului în următorii 20 de ani. De asemenea, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt cele mai optimiste cu privire la viitor: 62% dintre cei mai tineri cred că nivelul de trai va fi mai bun în următorii 20 de ani comparat cu situația actuală. Mai mult decât atât, respondenții din toate grupele de vârstă consideră că nivelul lor de trai și cel al copiilor lor se va îmbunătăți în următorii 20 de ani.

Studiul YouGov a fost realizat între 18 și 25 septembrie 2017, pe un eșantion de oameni cu vârsta cuprinsă între 18 și 55+ ani din Africa de Sud, Australia, Cehia, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Turcia și Ungaria.

De asemenea, compania de consultanță Futerra a identificat pentru Vodafone zece dintre cele mai importante tendințe emergente care ar putea transforma viața personală și cea profesională.

Progresele tehnologice identificate de experții futurologi din cinci țări includ componente printate 3D pentru construcția de case, creșterea capacității globale de producție a energiei electrice cu ajutorul extinderii panourilor solare de la acoperișuri, la ferestre, pereți și chiar autostrăzi, intervenții medicale personalizate și bio-printarea 3D a organelor și a membrelor, noi sisteme de transport cu trenuri care ating viteze de până la 966km/h, proiecte la scară largă de captare a apei care vor transforma viața a peste 1,2 miliarde de oameni din zone cu deficit din punct de vedere al resurselor acvatice.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de țări, 49 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări.

La 30 iunie 2017, Vodafone Group avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

FOTO

Noul spot de imagine al Vodafone

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Vodafone *** de la clienti in orice fel posibil (dupa care ii mai si paseaza la recuperatori ,in loc sa se justifice) si sa se comporte angajatii lor frumos.mai ales cei de la relatii clienti,care raspund greu si inchid.si dupa mai vb si de cum bate lumina in reclame...
  Sanatate!
 • Se pare că Vodafone s-a întors la sigla veche în 2D folosită până în 2006 în toată lumea, doar fontul "vodafone" e schimbat. Restul nu contează.
  Aşa arată noul logo Vodafone pe fond alb.
  https://d1pet9gxylz2tx.cloudfront.net/uploads/2017/10/Vodafone-new-logo.png
 • Vodafone a mai avut un design 2D înainte de 3D (până în 2006, chiar în anul în care Connex a devenit Vodafone, doar că, compania respectivă a adoptat noul logo 3D folosit atunci la nivel mondial, nu numai în România; vedeţi logo-ul Connex-Vodafone folosit în perioada noiembrie 2005 - aprilie 2006; pe el s-a folosit logo-ul Connex folosit din 2005 şi chiar vechiul logo 2D folosit în toată lumea). Pe vremea când noi românii aveam Connex, celelalte ţări din lume aveau deja Vodafone (atunci aveau logo-ul vechi în 2D) şi de asemenea se implica în sponsorizări de evenimente sportive precum Formula 1 (Ferrari, dar şi pe circuit), fotbal - Premier League (Manchester United) şi multe altele.
  http://logok.org/wp-content/uploads/2014/08/Vodafone_logo-old.png
  http://logos-vector.com/images/logo/xxl/8/1/1/81110/Vodafone_03a16_450x450.png
  https://seeklogo.com/images/V/Vodafone-logo-58E11DD89F-seeklogo.com.png
  http://freevectorlogo.net/wp-content/uploads/2011/05/vodafone-logo-vector1-400x400.png
  http://www.irishexaminer.com/remote/media.central.ie/media/images/v/VodafoneLogo_large.jpg?width=648&s=ie-786451
  https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/6/65/Vodafone-Logo.jpg/revision/latest?cb=20130310084051
 • Orange ne-a spus "Hello!" și "Salut Vlad!" încă de-acu' hăăt! cinșpe'. Dialog tocmai își dădea duhul iar Orange era bucuros să ne primească în rețeaua veche cu nume nou.

  Bine, povestea e un pic mai încâlcită. Dar, pe foarte scurt: France Télécom (proprietar Orange UK) s-a hotărât într-o bună zi ca toate companiile de telefonie mobilă din lume în care era acționar majoritar să se rebrandeze în Orange. Așa s-a făcut că, într-o noapte de aprilie din 2002, MobilRom a devenit Orange România, iar Dialog, Orange. Totul a fost comunicat printr-o amplă campanie media (și nu numai) în care cuvintele cheie au fost "Hello" și "Salut".

Trimite un comentariu