Skip to main content

VIDEO. Wozniak: Înainte de a porni Apple, le-am propus celor de la Hewlett Packard proiectul de computer. M-au refuzat. De cinci ori

 

VIDEO. Steve Wozniak, la Bucureşti, despre primele computere pe care le-a proiectat. Lucra ca inginer la Hewlwtt Packard (HP), la începutul anilor '70.

Publicitate

“Lucram ca inginer la cea mai importantă companie din domeniu pe atunci, Hewlett Packard (HP)", a povestit Wozniak, după o spectaculoasă intrare pe scena Operei, la conferinţa Globală IAA.

"La vremea respectivă, eram în Computer Club, unde erau mai mulţi entuziaşti care pregăteau o adevărată revoluţie. Eram o vedetă acolo, îmi prezentam la fiecare două săptămâni proiectele", şi-a amintit The Woz.

"Cum lucram la Hewlett Packard, le-am propus proiectul unui computer personal. M-au refuzat. Nu şi-au dat seama că e un proiect atât de valoros, care putea aduce atât de mulţi bani”, îşi aminteşte The Woz. "De cinci ori m-au refuzat", a continuat el.

Woz l-a invitat pe Steve Jobs la Club, să vadă despre ce este vorba şi cu cât entuziasm erau primite proiectele lui. "Atunci Steve Jobs a zis că trebuie să pornim o companie", a povestit Wozniak. A fost punctul de plecare al Apple.

"Nu aveam bani, nu aveam conturi, nu aveam rude bogate. Trebuia să ne descurcăm cu ce aveam. Eu nici nu aveam de gând să plec de la Hewlett Packard, eram inginer la cea mai importantă companie de profil din lume, la acea vreme. De aceea lor le-am propus proiectul. Au refuzat. "Aşa că am intrat cu Steve Jobs în business şi am pornit Apple."

Un sfat pentru afacerile pornite de la zero:

“Cel mai bine este să construieşti produsul aşa cum ţi l-ai dori cel mai bine pentru tine, aşa cum l-ai face ca să-l foloseşti tu”, a spus Steve Wozniak, cofondatorul Apple, la Bucureşti.

“Eu aşa am construit Aplle II. Ca pentru mine. Aşa cum Steve Jobs şi-a dorit iPhone-ul şi l-a construit ca pentru a-l folosi el. La fel Elon Musk cu Tesla”, a continuat el.

Plus că trebuie “să ai un business drive puternic, aşa cum a avut Steve Jobs: vreau să am un business, vreau să fie de succes, aşa că îmi propun să fac lucruri importante pentru lume.”

Stewe Wozniak a fost prezent la Bucureşti la Conferinţa Globală IAA - International Advertising Association.

VIDEO. Steve Wozniak, intrare spectaculoasă la Bucureşti. Despre începuturile Apple

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus