Skip to main content

VIDEO. Wozniak: Înainte de a porni Apple, le-am propus celor de la Hewlett Packard proiectul de computer. M-au refuzat. De cinci ori

 

VIDEO. Steve Wozniak, la București, despre primele computere pe care le-a proiectat. Lucra ca inginer la Hewlwtt Packard (HP), la începutul anilor '70.

Publicitate

“Lucram ca inginer la cea mai importantă companie din domeniu pe atunci, Hewlett Packard (HP)", a povestit Wozniak, după o spectaculoasă intrare pe scena Operei, la conferința Globală IAA.

"La vremea respectivă, eram în Computer Club, unde erau mai mulți entuziaști care pregăteau o adevărată revoluție. Eram o vedetă acolo, îmi prezentam la fiecare două săptămâni proiectele", și-a amintit The Woz.

"Cum lucram la Hewlett Packard, le-am propus proiectul unui computer personal. M-au refuzat. Nu și-au dat seama că e un proiect atât de valoros, care putea aduce atât de mulți bani”, își amintește The Woz. "De cinci ori m-au refuzat", a continuat el.

Woz l-a invitat pe Steve Jobs la Club, să vadă despre ce este vorba și cu cât entuziasm erau primite proiectele lui. "Atunci Steve Jobs a zis că trebuie să pornim o companie", a povestit Wozniak. A fost punctul de plecare al Apple.

"Nu aveam bani, nu aveam conturi, nu aveam rude bogate. Trebuia să ne descurcăm cu ce aveam. Eu nici nu aveam de gând să plec de la Hewlett Packard, eram inginer la cea mai importantă companie de profil din lume, la acea vreme. De aceea lor le-am propus proiectul. Au refuzat. "Așa că am intrat cu Steve Jobs în business și am pornit Apple."

Un sfat pentru afacerile pornite de la zero:

 “Cel mai bine este să construiești produsul așa cum ți l-ai dori cel mai bine pentru tine, așa cum l-ai face ca să-l folosești tu”, a spus Steve Wozniak, cofondatorul Apple, la București.

“Eu așa am construit Aplle II. Ca pentru mine. Așa cum Steve Jobs și-a dorit iPhone-ul și l-a construit ca pentru a-l folosi el. La fel Elon Musk cu Tesla”, a continuat el.

Plus că trebuie “să ai un business drive puternic, așa cum a avut Steve Jobs: vreau să am un business, vreau să fie de succes, așa că îmi propun să fac lucruri importante pentru lume.”

Stewe Wozniak a fost prezent la București la Conferința Globală IAA - International Advertising Association.

VIDEO. Steve Wozniak, intrare spectaculoasă la București. Despre începuturile Apple

 
 
 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu