Skip to main content

Agerpres: Chinezii de la CEFC vor să cumpere CME, proprietarul Pro TV, pentru 500 milioane de euro

 
Agerpres: Chinezii de la CEFC vor să cumpere CME, proprietarul Pro TV, pentru 500 milioane de euro

Grupul chinez din domeniul energiei CEFC, care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, scrie Agerpres, care citează surse Reuters.

Publicitate

Una dintre surse a precizat că CEFC este actorul principal al consorţiului şi ar urma să asigure cea mai mare parte din finanţarea pentru această tranzacţie estimată la aproximativ 500 milioane de euro.

CME este o companie care operează în şase state din Europa Centrală şi de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia şi România.

CME are operaţiuni în Cehia, România, Bulgaria, Slovacia, Slovenia şi Croaţia. Grupul de media a anunţat vara aceasta vânzarea operaţiunilor din Croaţia şi Slovenia într-o tranzacţie de 230 de milioane de dolari. Vânzarea din Croaţia a fost blocată de autorităţi considerându-se că ar încălca legislaţia naţională privind concentrările economice (detalii, AICI)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Me Me
    Nu s-a încheiat încă procesul de achiziție de către AT&T al Time Warner. Guvernul USA a inițiat un proces anti concurential. Va mai dura ... asta daca se va mai infaptui.
  • iche iche
    Time Warner a achizitionat CME acum ceva ani. Acum Time Warner apartine companiei AT&T care, probabil, nu mai e interesata de investitii in afara Statelor Unite. Era de asteptat ca se va intampla asa.
  • adi adi
    si dai clic pe "detalii, AICI" si se deschide o pagina alba:

    about:blank
  • F F
    Ăștia de la Tine Warner de ce a mai cumpărat CME? Ca sa îl vândă mai departe? Nu a făcut nimic cu el.

Trimite un comentariu

sus