Skip to main content

Campania pentru MagicHome a reușit: 100.000 de sms-uri în mai puțin de o lună

 
Campania pentru MagicHome a reușit: 100.000 de sms-uri în mai puțin de o lună

26 noiembrie, ora 20.00, campania MagicHome a reușit să strângă peste 100.000 de sms-uri a câte doi euro fiecare. Zeci de oameni simpli sau vedete au stat câte o oră pe scaunul suferinței într-un mic salon construit în centrul Capitalei, la Galeriile Galateca. S-a stat pe scaun zi și noapte, până ce aveau să se strângă toate cele 100.000 de sms-uri. Oricine ase putea înscrie, pe site, pentru a sta pe scaun, iar calendarul a fost ocupat, oră de oră, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

Publicitate

Campania care a pornit de la o idee a agenției de publicitate Jazz a fost lansată pe 3 noiembrie și a durat mai puțin de o lună pentru strângerea celor 100.000 de sms-uri. Ultimele 5.000 de sms-uri s-au strâns duminică seara, imedait după ce subiectul a apărut la emisiunea România, te iubesc și la Știrile Pro TV de la 19.00.  

Proiectul MagicHome: Refugiul Părinților copiilor cu afecțiuni grave
• În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Mulți dintre aceștia au o situație financiară modestă și sunt departe de centrele medicale specializate;
• Părinții care nu se dau bătuți au o singură alternativă pentru a fi alături de copiii lor pe parcursul tratamentului: un scaun într-un salon de spital;
• Primul centru MagicHOME, localizat în București, aproape de principalele spitale, care a găzduit deja 300 de copii și aparținători, în 2017, a devenit neîncăpător;
• În acest context, MagicMakers, fondatorii taberei MagiCAMP, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea și deschiderea unui nou centru, care să poată găzdui de 30 de ori mai mulți copii și părinți aflați în această situație;
• Vedetele și oamenii obișnuiți vor ocupa non-stop un scaun din Galeria Galateca pentru a-și arăta empatia și solidaritatea față de acești părinți și pentru a încuraja donațiile.
În prezent, 5.000 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de noi cazuri anual. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de localitățile de domiciliu.
Peste 70% provin însă din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile necesare transportului și cazării reprezintă principala cauză pentru care mulți copii sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul sau consultațiile, ceea ce le scade dramatic șansele de vindecare.
„Părinții care nu își permit cazare în afara spitalului, dar aleg să fie alături de copiii lor pe toată durata tratamentului, trebuie să treacă un adevărat test de rezistență: dorm pe scaun, într-un salon de spital, lângă patul copilului, nu au condiții de igienă personală, putând folosi doar baia comună, unde de cele mai multe ori nu există un spațiu de duș, nu au unde să își spele hainele sau unde să își pregătească o masă.
Și chiar dacă nici măcar nu se gândesc la confort în acele momente, ci doar la accesul efectiv la tratament pentru copil, credem că este rolul nostru să ne gândim la confortul lor, atât fizic, cât și emoțional, și să le ușurăm sarcina atât de dificilă de a-și îngriji copilul bolnav.
În plus, pentru că medicii cunosc de multe ori situația materială grea a familiilor, copiii sunt internați în spital, deși acest lucru nu este întotdeauna necesar, ceea ce crește exponențial riscurile contractării de către copii a infecțiilor nosocomiale”, au declarat Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.
Găzduire gratuită pentru 30 de persoane pe zi
În prezent, centrul MagicHOME, localizat în București în apropierea unităților de tratament (Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni), oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazați gratuit 300 de copii și membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capcitatea acestui centru.
De asemenea, apartamentul de 4 camere din Cluj-Napoca, inaugurat în martie 2017, este aproape întotdeauna ocupat, le fel și micul apartament cu 2 camere din Viena, aflat la 15 minute de Spitalul de Copii Sf. Ana și AKH Viena.
Pentru că actualele centre MagicHOME nu acoperă nevoia reală de cazare și suport pentru copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora, MagicMakers a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea construcției unui nou centru MagicHOME: Împreună #PentruMagicHOME. Noul centru din București va avea o suprafață de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.
Pentru a strânge fondurile necesare finalizării centrului, sunt necesare 100.000 de SMS-uri. Oricine dorește să doneze în cadrul campaniei o poate face trimițând cuvântul „MAGIC” la numărul 8844 (valabil în rețelele Digi, Orange și Vodafone). Fiecare SMS este echivalentul unei donații de 2 euro/lunar pentru Refugiul Părinților copiilor cu afecțiuni grave.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu