Skip to main content

Ce vrea să ne spună steluța? Am dat pe pauză și am citit câteva pentru voi

 
Ce vrea să ne spună steluța? Am dat pe pauză și am citit câteva pentru voi

ATENȚIE LA STELUȚA. Apare și dispare înainte de a putea citi până la capăt. Stă în josul ecranului, cu font mic și subțire.

Publicitate

Ce nu vor reclamele să aflăm și pun mic, mic, pe ecran abia să se vadă?

Am dat pauză și am citit câteva steluțe în locul vostru.

Ce am observat:

- băncile și firmele de credit au cele mai stufoase steluțe, aproape imposibil de citit fără pauză. Steluțele sunt pline de procente, DAE, Robor, calcule, greu de descifrat și de procesat și dacă ar fi scrise mari

- reclamele pentru produse cosmetice sunt pline de superlative: Cel mai…, Cea mai… Steluța lămurește de ce, dar nu prea se vede. Mesajul care rămâne este superlativul

- Comparațiile fără reper sunt de asemenea folosite: Spală de 2 ori mai bine, este mesajul mare. Mai bine decât ce? Răspunde (aproape) invizibila steluță.


Provident a făcut și o campanie din care a reieșit clar că nimeni nu citește mesajele din steluțe: a scris în mesaj că primește un premiu cine citește. Un singur telespectator a citit, deși șapte milioane au văzut reclama.

Steluța și mesajele ei:

Domestos:

Protecție de 3X mai îndelungată împotriva calcarului*, scrie mare pe ecran. Mai îndelungată față de ce? Ne lămurește steluța: *față de formula precedentă Domestos 24H Plus

Power 5 este Cel mai bun odorizant de toaletă** Chiar așa? Cel mai bun? **de la Domestos, ne lămurește steluța.

“Rețeta” e aplicată și în reclamele Dove și Cocolino

Cea mai bună formulă pentru pielea subrațului tău. Steluță: *De la Dove

Cea mai intensă prospețime întâlnită vreodată. Steluță: * De la Cocolino

Sensiblu – mare reducere mare la Supramax. Pentru toți?

30 reducere la Supramax, scrie mare pe ecran. Nu vă îngrămădiți, înainte de a cit steluța: *ofertă valabilă în limita stocului disponibil, pentru posesorii de card de fidelitate Sensiblu.

Garnier calculează că un produs (Apă micelară parcă) ar costa sub 10 bani pe utilizare. Mica steluță încearcă să vină cu lămuri: *cantitate aplicată pe dischete de machiat vs prețul recomandat de vânzare.

De la steluța am aflat și cu ce erau murdare cele 10.000 de farfurii spălate de Fairy: *10177 de farfurii cu tocăniță de pui au fost spălate cu o sticlă Fairy 900 ml în perioada 10-11.09.2016.

Parodontax este De 4 X mai eficient în îndepărtarea cauzei sângerărilor gingivale. Adică? Vine mica steluța:  *înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu, după curățare profesională și periaj de 2 ori pe zi. Studiu realizat de GSK/SUA, 216 pacienți, anul 2015.

Citiți steluța Alpha Bank și conometrați cât v-a luat. Pe ecran a stat câteva secunde:

*Pentru un împrumut de 10.000 lei pe 5 ani, cu dobîndă variabilă 9,27% p.a (formată de marja 7,40% și dobânda de referință ROBOR 3M, 1,87%), rata lunară de plată este de 209 lei, valoarea totală plătibilă 12.747 lei, DAE 10.54% P.A. Cotația ROBOR 3M este cea comunicată de BNR în data de 30.10.2017. În calcul DAE/ valoarea totală plătibilă au fost incluse: dobânda plătibilă de către client pe toată perioada de creditare, comisionul lunar de administrare cont curent 2,5 lei, taxa de înregistrare Arhiva Electronică 64 de lei. Oferta dedicată clienților care încasează salariul într-un cont curent deschis în Alpha Bank România. DAE este determinată în scop informativ și va putea suferi modificări.

Reiffeisen și Banc Post au fost mai rezonabile. Oare?

Reiffeisen - *Pentru un credit de nevoi personale de 35.000 de lei fără ipotecă pe o perioadă de 5 ani cu o rată fixă a dobânziide 7,63%, valabilă pentru clienții care își încasează salariul în cont la Reiffeisen Bank și refinanțează cel puțin un credit de la altă bancă, comision de analiză 200 de lei, comision de administrare lunar 5 lei, rată lunară este 712 lei, DAE 8,70%.

Bancpost - *Exemplu reprezentativ de calcul: creditul inițiat prin platforma online B. Digital în suma de 40.000 de lei pe o perioadă de 60 luni, cu o rată a dobânzii fixă de 8,5% DAE 8.85% are rată lunară de 821 lei, suma totală de rambursat 49240 lei. Oferta este supusă unor termeni și condiții.

Voi ați reușit să citiți vreo steluță fără pauză, din reclamele TV?

GALERIE FOTO. Ploaia de steluțe

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Salut Petrisor,
  Eu sunt cel care a citit steluta/mesajul celor de la Provident, dar recunosc ca am trisat.
  Lucrez intr-o televiziune si am observat mesajul verificand spotul pentru difuzare.
  Deci, practic, rezultatul campaniei Provident este zero absolut.
  QED de altfel...
  P.S. accept returnarea premiului, poti inainta mesajul celor de la Provident.

Trimite un comentariu