Skip to main content

Florin Grozea a lansat un „magazin” online de influenceri

 
Florin Grozea a lansat un „magazin” online de influenceri

Brandurile sau agenţiile intră pe site, aleg influencerii în funcţie de obiective şi pornesc campania. Florin Grozea a lansat, prin agenţia sa Hit Yourself, mocapp.ro, o platformă pe bază de abonament ce reuneşte peste 500 de influenceri: artişti, trupe muzicale, vedete TV, actori, sportivi, modele, bloggeri şi vloggeri, micro-influenceri.

Publicitate

Practic, platforma se vrea o punte de legătură între influenceri, agenţii de publicitate/media şi branduri. Reprezentanţii agenţiei spun că MOCAPP a presupus investiţii de peste 50.000 de euro.

„Platforma online foloseşte un sistem de algoritmi bazat pe inteligenţă artificială şi oferă brandurilor şi agenţiilor acces instant la cel mai potrivit mix între influenceri, targetul vizat şi bugetele alocate, astfel încât campaniile pe care le desfăşoară în mediul online să aibă cele mai bune rezultate”, anunţă reprezentanţii platformei.

Florin Grozea, CEO Hit Yourself: „Piaţa de publicitate din România a ajuns la nivelul la care are nevoie de automatizarea campaniilor cu influenceri. Brandurile şi agenţiile au nevoie de rezultate relevante într-un timp cât mai scurt, la bugetele optime. În acest moment, descoperirea şi contractarea influencerilor potriviţi poate dura şi săptămâni, iar modul de lucru este ineficient şi nestandardizat - MOCAPP oferă soluţii în câteva minute.”

MOCAPP a fost dezvoltat în contextul în care, la nivel global, promovarea online prin influenceri aduce, în medie, rezultate de 5 până la 11 ori mai bune (ROI) decât publicitatea digitală tradiţională, iar comportamentul consumatorilor s-a schimbat radical - jumătate dintre utilizatorii de internet nu dau click niciodată pe o reclamă dintr-un banner online. Mai mult, aproape 70% dintre agenţiile americane declară că vor mări bugetele pentru campaniile de influencer marketing în următoarele 12 luni, iar interesul faţă de această strategie de marketing online a crescut semnificativ – doar căutările în Google după termenul “influencer marketing” s-au majorat cu 325% din 2016 în 2017.

Cum funcţionează MOCAPP?

Brandurile şi agenţiile care vor să îşi optimizeze campaniile de influencer marketing solicită un cont intrând pe www.MOCAPP.ro. Clienţii plătesc o taxă lunară pentru acest cont.

Când vrea să lanseze o campanie pe bază de influenceri, brandul sau agenţia introduce în soft parametrii, cum ar fi buget, zone de interes, public vizat.

Softul, pe baza unui program de inteligenţă artificială, propune cei mai potriviţi influenceri pentru nevoia clientului.

În profilul fiecărui influencer de pe site sunt informaţii detaliate legate de activitatea din social media (Instagram, Facebook etc) şi interacţiunile, cum ar fi numărul de like-uri, share-uri sau comentarii, profilul publicului precum şi brandurile cu care au lucrat de-a lungul timpului.

De la ce vine MOCAPP: Monetising Online Celebrities Audiences Application

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Influencerii de care scrieti se numesc modele!iar modelele enuntate de voi in text sunt fotomodele.si daca unii idsi cumpara locul iar fotomodelele sunt alese pe criterii incerte si care lasa vizibil de dorit, gaselnita asta cu "influencerii" ce scop are??pentru ca fiecare isi alege care ii este modelul in viata,nu trebuie sa ne spuna asta micu'.Si cine este demn de urmat nu are nevoie sa fie lista lui online.Sanatate!
  • Calin Biris Calin Biris
    Interesantă inițiativă. Cu siguranță este ceva diferit față de metoda clasică de lucru cu influencerii.
  • gigi gigi
    Influenceri romani care au cumparat zeci de mii de like-uri pe Facebook. Astia nu ar putea influenta nici un prescolar.
  • johhny bravo johhny bravo
    m-am linistit, n-o sa mor prost. Acum stiu ca exista influenceri si micro-influenceri.
  • un om oarecare, fara studii un om oarecare, fara studii
    Este novoie de o fotografie mai mare cu Florin Grozea. Aceasta este prea mica si eu vroiam sa-mi fac poster. Chipul lui nu este facut pentru fotografii atat de mici.
  • calin calin
    Chestiile astea chiar functioneaza?
  • groaza lorin groaza lorin
    Investitiile alea de 50000 eur au fost in ce?
    Un sait pe wordpress (ce lenesi), o tema envato de 44 usd (daca e pe bani si nu furata) neactualizata de mai bine de 1 an, neoptimizata (+20 js incarcate), lipsa certificat SSL, etc ....
  • Radu Radu
    Hmm 50.000 de mii de euro pe ce pe un site de wordpress? Nu prea inteleg exact ce vrea sa faca aceast aplatforma. Adica eu introduc acolo evenimentul iar programul imi spune ce artisti sunt potriviti? pai asta nu imi pot da seama si singur? Doar nu o sa il chem pe hrusca sa imi cante despre brad daca am un eveniment gen zilele orasului oin luna august...zic si eu. pare cam inutila, poate nu am inteles eu. Oricum succes
  • nina nina
    hahahahahaha
    astia chiar cred ca lumii ii pasa de ei ?!?
  • alex alex
    Numai sa nu se rezume la infometati...pardon, oameni fara job si meserie care se dau...vloggeri :)

Trimite un comentariu

sus