Skip to main content

La asta chiar nu ne-ntrece nimeni! Suntem cei mai buni la aruncatul cu privirea la TV

 
La asta chiar nu ne-ntrece nimeni! Suntem cei mai buni la aruncatul cu privirea la TV

De ziua televiziunii. Un sport la care suntem campionii Europei: aruncatul cu privirea la TV. Stăm cel mai mult cu ochii în televizoare.

Cât? Aproape șase ore zilnic. Un sfert din zi o petrec românii uitându-se la TV. Suntem "heaviest" în materie de consum TV, după cum o spune EBU - European Broadcasting Union, într-un grafic pe care l-a publicat marți, pe 21 noiembrie, de Ziua Internațională a Televiziunii - World TV Day.

Publicitate

De Ziua Internațională a Televiziunii - World TV Day, să vedem ce țări stau mai mult la televizor, scrie EBU pe Facebook, alături de un grafic al consumului TV în Europa, din care România iese în evidență. Sunteți surprinși? Întreabă organizația europeană.

Dacă românii sunt "hard viewers", cu aproape șase ore (5 ore și 46 de minute, mai exact), la polul opus este Islanda, cu doar o oră și 50 de minute în fața televizorului în fiecare zi).

Cine se uită cel mai mult:

România este campioană, dar stau mult la televizor aproape toate țările din zona estică: România, Ungaria, Ucraina, Rusia, Polonia, Serbia, Croația, Grecia, Turcia. Singurele țări din centrul și vestul Europei cu consum mare de TV sunt Italia și Portugalia.

Cine consumă moderat:

Un consum mediu de TV au Franța, Germania, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Belarus, Lituania, Letonia, Bulgaria și Republica Moldova.

Cine se uită cel mai puțin la TV:

Islanda (o oră și 50 de minute), Irlanda și cam toate statele din nordul Europei - Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Olanda, Belgia, Letonia. Plus Austria și Elveția.

Consumul ridicat de televiziune din România nu este o surpriză. În vara acestui an, Indexul Consumului de Televiziune din România (realizat de Mercury Research) arăta că sunt români care stau și opt ore la televizor.

  • 1 din 5 români spunea că petrece între 4 si 6 ore zilnic în fața televizorului
  • 1 din 10 români declara că stă la televizor peste 8 ore pe zi.

Indexul vorbea și de dotarea cu televizoare din România. Multe case au și patru televizoare:

  • 19% dintre români au un singur televizor în casă.
  • 36% au declarat că au două televizoare în casă
  • 28% dintre români au trei televizoare în casă.
  • 17% dintre consumatorii de TV din România au declarat că deţin 4 televizoare.

Consumul de televiziune în Europa:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • tv ne scapa de stres mai ales cand ne uitam la posture tv de documentare , dar si canale de fime cu seriale/si artistice gen comedie sf fantasy , horror . :)

Trimite un comentariu