Skip to main content

Pentru weekend. Întâlniri cu Gașca Zurli, ateliere de actorie gratuite, întâlniri cu actori la KINOdiseea. Programul activităților.

 
Pentru weekend. Întâlniri cu Gașca Zurli, ateliere de actorie gratuite, întâlniri cu actori la KINOdiseea. Programul activităților.

PARTENERIAT. Eveniment în weekend dedicat copiilor și publicului tânăr. Vor fi întâlniri cu Gașca Zurli, după vizionarea unui film pentru copii, dar și ateliere de actorie. La KINOdiseea, festival de film pentru public tânăr.

Gașca Zurli se va întâlni cu copiii duminică, 12 noiembrie, după proiecția filmului Vulpea cea mare și rea. Proiecția are loc la ora 11.00, la Muzeul Țăranului Român.

Sâmbătă, regizorul unui film pentru copii și adolescenți, Alejandro Andrade, se va întâlni cu publicul după proiecția filmului său – Cuernavaca. Proiecția va avea loc la ora 14.00, la Cinema Eforie.

Publicitate

Programul atelierelor Kinodiseea, festival la care “ambasador” este Mirela Retegan – Gașca Zurli.

Sâmbătă, 11 noiembrie:

Ora 16.00: Atelier de Actorie

Locul: Mansarda Cărturești. Atelier de actorie cu actrița Ioana Flora. Intrarea liberă, în limita celor 9 locuri. Media de vârstă recomandată: 15-18 ani

17.00: Atelier de animație stop-motion

Cortul KINOdiseea din Piața Universității. Agata Tabacu va susține un atelier de animație stop-motion. Atelierul va fi împărțit pe două zile, pe 11 și 12 noiembrie, iar cei 12 participanți cu vârsta recomandată între 10-15 ani vor fi introduși în animația stop-motion, realizând o scurtă animație folosind această tehnică.

18.30: Atelier de regie

Cortul KINOdiseea din Piața Universității. Regizorul Nicolae Negară, din Republica Moldova, susține un atelier de regie de film – lucrul cu actori-copii. Nicolae le va prezenta participanților stadiile de realizare a unui film, axându-se în principal pe lucrul cu actori copii. Vârsta recomandată a celor 20 de participanți acceptați este 15-18 ani.

Duminică, 12 noiembrie

18.30: Ateliere de regie și film

Mansarda Cărturești (Str. Pictor Artur Verona 13-15), va avea loc atelierul de regie de film cu Merlin Pitois (Franța). După ce va urmări împreună cu participanții filmul său „Cușca”, Merlin le va explica acestora procesul de transformare a unei idei într-un scenariu, iar apoi a scenariului – într-un film, axându-se pe alegerile succesive ale regizorului. Pentru acest workshop sunt 15 locuri, iar vârsta recomandată este 15-18 ani.

Rezervările pentru atelierele care au încă locuri disponibile se pot face pe http://www.kinodiseea.ro/ateliere-kinodiseea-2017/. Accesul este gratuit.

Detalii despre toate filmele care vor fi proiectate la KINOdiseea, pe site-ul festivalului 

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat în cadrul Programului București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub,

Finanțat de Primăria Sectorului 3, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Cult Market Research, Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Sponsor principal: Apanova

Kinodiseea sprijină campania Profi “Te costa 0,00 lei să ajuți un copil”.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 8 ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu