Skip to main content

Noul plan de reorganizare Adevărul. Atragerea unui investitor strategic, în lista de măsuri. Situația financiară și propunerile de redresare

 
Noul plan de reorganizare Adevărul. Atragerea unui investitor strategic, în lista de măsuri. Situația financiară și propunerile de redresare
burci qmagazine

Atragerea unui investitor strategic figurează în ultimul plan de reorganizare a Adevărul Holding, actualizat la sfârșitul lunii octombrie. Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, fragmente din document.

Publicitate

Documentul punctează propunerile prin care compania lui Cristian Burci ar putea ieși din insolvență, dar și măsurile alternative.

“Obținerea de resurse financiare pentru susținerea realizării planului prin atragerea unui investitor strategic care să realizeze recapitalizarea debitoarei, ce ar avea ca efect achitarea în totalitate a obligațiilor asumate de debitor prin programul de plăți și încetarea stării de insolvență”.

Sunt păstrate în planul de reorganizarea posibilitatea de vânzare a unor active, precum mărcile Dilema și Click.

În următorii trei ani, Adevărul Holding vrea să dezvolte și un site de lifestyle feminin, potrivit planului (grupul a avut o tentativă eșuată în trecut, voux.ro). Sifetul de lifestyle feminin va fi dezvoltat din zona clickpentrufemei.ro, clicksanatate.ro, clickpoftabuna.ro.

Potrivit planului “compania a ajuns de la pierderi semnificative la pragul de rentabilitate în mai puțin de doi ani, ceea ce înseamnă că există potențial în redresarea și includerea companiei în circuitul comercial în viitor.”

Ce prevede planul, care este situația la zi a Adevărul Holding, care sunt direcțiile propuse și câți bani ar obține în cazul vânzării mărcilor Dilema și Click, în continuare:

Insolvența Adevărul Holding a fost pronunțată pe 9 noiembrie 2012.

Creanțe totale Adevărul Holding: 79 milioane de euro (peste 360 de milioane de lei). Planul merge pe varianta reorganizării, nu a falimentului: 14 milioane de euro s-ar obține prin vânzarea activelor Adevărul, dacă s-ar intra în faliment.

Număr angajați: 262

Proiecția financiară, conform planului de reorganizare:


- Perioada de executare a planului de reorganizare este de trei ani, dar ar putea fi extinsă cu cel mult un an

Strategia de reorganizare:

- reeșalonarea datoriilor pe o perioadă de trei ani
- prestarea de servicii de tip barter pentru acoperirea creanțelor curente și compensarea creanțelor reciproce

Măsuri:

- păstrarea în întregime a conducerii activității, inclusiv dreptul de dispoziție asupra bunurilor din avere, cu supravegherea activității de către administratorul judiciar
- obținerea de resurse financiare pentru susținerea realizării planului prin atragerea unui investitor strategic care să realizeze recapitalizarea debitoarei, ce ar avea ca efect achitarea în totalitate a obligațiilor asumate de debitor prin programul de plăți și încetarea stării de insolvență
- valorificarea participațiilor majoritare deținute de către debitoare la societățile din grup, care în prezent se află la sfârșitul perioadei de reorganizare, cu șanse viabile de reinserție în activitatea economică: Tipomedia Prod, Garamond Tipografie

Obiectivele pe trei ani:

- toate produsele online să fie în top 3 pe categoria în care activează
- creșterea click.ro la nivelul competitorilor tematici
- construcția unui produs de liestyle feminin, ținând cont că piața de ;ifestyle feminin est în acest moment lider în ceea ce privește bugetele investite, depășind telecomul. Scopul principal: un produs care să intre în top 5 pe acest segment, “urmând ca în anii următori să ajungem în top 3 și să ne propunem să devenim liderii categoriei.”

Strategia de dezvoltare online:

- se va pune accent pe dezvoltarea părții tehnologice, îndeosebi pe experiența utilizatorului și pe producția știrilor într-un mod eficient.
- Un CMS comun care să permită modificări scalabile asupra tuturor produselor din grup
- Dezvoltarea se va axa pe timpul de încărcare a site-urilor, pe personalizarea content-ului și motoarele de recomandare a conținutului.
- Creșterea producției de conținut video, ținând cont că piața de televiziune este debalansată în acest moment (crererea este mult mai mare decât oferta grupurilor din piață).
- “Există mulți clienți car nu reușesc să își atingă obiectivele, în special în perioadele de vârf (martie-mai și octombrie-decembrie), iar în următorii ani audiențele TV vor scădea în timp ce prețul per punct de audiență va crește, creând astfel o oportunitate pe care Adevărul Holding o va fructifica”
- clickpentrufemei.ro, clicksanatate.ro și clickpoftabuna.ro vor trece printr-un proces de rebranding, cu scopul de a avea cel puțin un produs în top 5 din categoria de lifestyle feminin.

Strategia de vânzări pe print:

- față de sistemul de vânzare anterior, când fiecare agent era dedicat unui anumit produs, începând cu anul 2018, strategia se va schimba – toți agenții de publicitate print vor vinde toate produsele grupului.

Vânzarea Dilema și Click

Planul de reorganizare prevede și posibilitatea ca mărcile Click și Dilema să fie vândute. În acest caz, numai din vânzarea mărcii Click se estimează trei milioane de euro.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum peștele de la cap se împute, planul de reorganizare ar trebui să înceapă cu leafa diminuată pentru șefii care o freacă aiurea sau cu schimbarea lor cu unii mai pricepuți. Aducerea unor jurnaliști capabili și credibili, cărora să li se dea niște salarii (măcar) decente ar fi un al doilea punct în planul de reorganizare.
    După ce au golit redacția de oameni capabili și pricepuți (plecarea celor doi, Voinea și Delcea fiind cea mai grea pierdere pt un trust care vrea să crească producția „de conținut video, ținând cont că piața de televiziune este debalansată în acest moment”) și au început să acopere subiectele tot mai greu și cu tot mai puțini oameni, șefii de la Adevărul ar trebui să se gândească la faptul că un ziar nu se face cu știri de pe agenții și nici cu studenței care își fac CV-ul la „site-ul numărul 1”... Păcat, Adevărul era un ziar pe care chiar îl citeam până nu demult, când s-a subțiat la propriu și la figurat. (serios, 8 pagini??)
  • Adevărul se preda PSD. Așa se explică pierderea unor colaboratori. Începând cu Andrei Pleșu. Blogurile sunt tot mai neinteresante. Au plecat și de acolo nume însemnate. Păcat. S-a distrus tot ceea ce a fost bun. Iar Dan Marinescu e tot mai speriat.
  • 1. De cand a trecut pe format mare, Adevarul s-a intors in urma cu 25 de ani.
    2. Super-planul de reorganizare omite cele mai importante doua aspecte: investitia in jurnalisti buni - platiti decent - si niste manageri priceputi. Cu marea masa de habarnisti aflati acum la butoane falimentul e garantat!
  • Ar fi o surpriza enorma daca acest "plan" al companiei ar fi acceptat de orice investitor strategic normal la cap si fara o agenda in spate. De la ideile emanate, pana la maniera in care e scris, pare ca e facut de un student la vreun master de comunicare (no offense). Si totusi cum se gandesc ei ca vor transforma asta intr-un business cat de cat profitabil in oricati ani? Cu site-uri pe care sa nu le incarce cu prea multa publicitate ca ii deranjeaza pe useri? Da' poate totusi va ganditi si altfel, sa faceti ceva care sa le serveasca interesele userilor? Sau poate sa va propuneti sa va comportati ca un ziar quality (zic de Adevarul) de care are nevoie Romania? Sau poate nu.

Trimite un comentariu