Skip to main content

1 Decembrie la TV: ediţii speciale la 22 de ani de Pro TV. Digi24 are film, în premieră. Ianţu, ediţie specială la TVR 2

 
1 Decembrie la TV: ediţii speciale la 22 de ani de Pro TV. Digi24 are film, în premieră. Ianţu, ediţie specială la TVR 2

Parada de 1 Decembrie, la TV. Posturile generaliste şi cele de ştiri se întrec în ediţii speciale de 1 Decembrie. De la ediţiile aniversare ale Pro TV, care împlineşte pe 1 Decembrie 22 de ani, până la Parada Militară, paginademedia.ro prezintă principalele producţii de Ziua Naţională.

Publicitate

Parada Militară va fi la posturile de ştiri, dar şi pe TVR, Pro TV şi Antena 1. Ca o premieră, Digi24 a programat vineri seara un film românesc, Ultima noapte de dragoste. Şi Kanal D sărbătoreşte Ziua Naţională, cu principalii săi prezentatori îmbrăcaţi în haine de sărbătoare.

TVR 1 are o serie de emisiuni sub genericul #EuSuntRomânia, în timp ce la TVR 2 este de notat o emisiune specială Câştigă România cu Virgil Ianţu, în care sunt invitaţi sportivi (Ciprian Marica, Laura Badea, Camelia Potec), iar scopul este unul umanitar.

Pro TV. Andreea Esca spune pentru a 22-a oară „Bună seara, România. Bună seara, Bucureşti”

Pro TV împlineşte 22 de ani pe 1 decembrie şi are o serie de programe speciale. Ştirile Pro TV încep, ca de obicei, de la 6 dimineaţa. Ştirile PRO TV au pregătit ediţii speciale, intervenţii în direct şi reportaje despre români care au poveşti interesante, au reuşit să iasă din tipare, să îşi urmeze visul şi acum inspiră şi conduc România către următorii 100 de ani.

Echipa Ştirile PRO TV a pregătit pentru jurnalele de pe 1 decembrie 8 ore de ştiri în direct în 2 jurnale (Ştirile PRO TV de dimineaţă, de la 06:00, şi de la 19:00), peste 30 de reportaje speciale, iar 7 echipe de corespondenţi au călătorit peste 30.000 de kilometri în 5 ţări: România, Elveţia, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Postul va prezenta, de la 10.00 şi Parada Militară.

De la ora 13:00, Vorbeşte lumea că Adela Popescu şi Cove au pregătit o ediţie specială de 1 decembrie, cu invitaţi din toate colţurile ţării şi nu numai. Raluca şi Walter Zenga, Malvina Cervenschi, Alexandru Ciucu şi Smiley sunt doar câteva dintre personalităţile care vor demonstra prin poveştile lor că RomânEşti, oriunde ai fi!.

La Măruţă, de la 15:30, ediţie specială de 1 Decembrie.Trei generatii de campioni vin în platoul emisiunii şi arată cât de departe poate ajunge sufletul românesc. Măruţă şi Plantă pregătesc o farsă cu răsunet naţional, iar "internaţionali" care ne iubesc ţara românesc şi ei în zi de sărbătoare! Localnici din Mauritius gătesc ca în Oltenia, Moldova şi Ardeal, un brazilian get-beget îşi ia buletin de Bucovina, iar ambasadorul Marii Britanii vine în platou la Măruţă să petreacă la fel ca un român adevărat.

De la ora 19.00, Andreea Esca îmbrăcată în acelaşi sacou roşu, va spune pentru a 22-a oară „Bună seara, România. Bună seara, Bucureşti”.

De la 20:30, va fi Vocea României, şi acesta în ediţie aniversară.

Antena 1, parada militară şi divertisment

Postul va difuza, ca în fiecare an, parada militarã, într-o ediţie specialã a Observatorului, difuzatã de la 10.30- la 12.30. În platoul emisiunii, alãturi de Olivia Pãunescu şi Valentin Butnaru telespectatorii vor fi invitaţi Horia Brenciu şi Maria Buzã, dar şi Nea Mãrin şi fiica sa, Larisa, în vreme ce Octavia Geamãnu şi Daniel Osmanovici vor avea transmisiuni live de la paradã.

Seara, de la 21:15, la “X Factor”, după ce Ştefan Bănică şi Delia şi-au făcut echipele pentru Bootcampul din cel de-al şaptelea sezon ”X Factor”, e rândul grupei de peste 24 de ani a lui Horia Brenciu să trăiască emoţii intense.

Kanal D îmbracă straie de sărbătoare

Kanal D a pregătit ediţii speciale ale emisiunilor sale obişnuite. Startul zilei il va da show-ul matrimonial „Te vreau langa mine”, de la ora 13:00. Bianca Dragusanu isi va face aparitia, in platoul emisiunii, intr-o costumatie inedita. Invitatii, band-ul emisiunii, dar si participantii la paravan vor veni si ei pregatiti pentru aceasta zi.

Teo Trandafir si „Teo Show”, de la ora 15:00, cu o ediţie în care se vor duela „echipa popularilor”, din care vor face parte Ionela Prodan, Raluca (trupa BAMBI), Gina Matache Carmen Bruma si Stefan Stan, şi „echipa fitosilor”, din care fac parte Cream, Laurette, Raluca Badulescu, Denisa (trupa BAMBI) si Amna. Şi emisiunea “Bravo, ai stil!” va fi tot haine de sărbătoare de la ora 16:30. Cele sase concurente ramase in competitie vor defila pe muzica … populara, iar tinutele vestimentare traditionale reinterpretate sau hainele cu motive populare din diferite zone ale tarii vor fi must-have-ul editiei.

Digi24 dă, în premieră, un film

De la ora 10.00, postul va difuza Parada Militară de la Arcul de Triumf, cu Mariana Pop si Laurentiu Radulescu corespondenţi.

De la ora 19.00 principalul jurnal al zilei va fi transmis, în direct, dintr-un autobuz turistic ce se va plimba prin Bucureşti.

De la 20.00, Digi24 va difuza o ediţie specială ce va avea în centru Campionii României. Vor fi nume precum Ivan Patzaichin, Octavian Bellu, Horia Tecau, Andreea Raducanu

Postul de ştiri Digi24 a programat în seara de 1 decembrie „Ultima noapte de dragoste", vineri, de la ora 21:00, un film ce îi are protagonişti pe actorii Vladimir Găitan, Joanna Pacula, Sergiu Nicolaescu, Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Gheorghe Dinică, Colea Răutu şi George Mihăiţă. Drama „Ultima noapte de dragoste" este o adaptare a romanului lui Camil Petrescu.

Antena 3 cu Parada Militară

Postul de ştiri va avea două ediţii speciale de 1 Decembrie. De la ora 10.00, Antena 3 va difuza Parada Militară, cu Radu Tudor şi Sabina Iosub prezentatori.

De la 13.00 va fi o ediţie specială prezentată de Maria Coman, iar de la 20.00 va urma o altă ediţie specială prezentată de Adrian Ursu şi Alessandra Stoicescu.

TVR 1, serie de emisiuni sub titlul #EuSuntRomânia

Televiziunea Română este Official Broadcaster pentru parada militară de la Arcul de Triumf, ceea ce înseamnă că va asigura feed-ul pentru toate celelalte televiziuni care vor dori să transmită parada.

De la ora 7.00, când cei doi matinali, Maria Linda şi Dorin Chioţea prezintă români care vor şi pot să construiască România următorilor 100 de ani.

Emma Zeicescu va prelua de la Maria Linda şi Dorin Chioţean ştafeta #EuSuntRomânia şi va petrece Ziua Naţională, în studioul TVR, cu Sorana Cîrstea, a doua cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România conform WTA. Ediţia specială #EuSuntRomânia cu Emma Zeicescu şi Parada de la Arcul de Triumf vor putea fi urmărite începând cu ora 10.00, pe TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De la ora 12.00, postul va difuza slujba Te Deum de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba-Iulia.

Tot de la Alba Iulia, la TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova, de la ora 13.00, va fi Parada militară din oraşul istoric. În studioul TVR, Alina Stancu şi istoricul Cosmin Popa vor discuta despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

La ora 15.00 (şi de la 16.00, partea a doua) urmează Iuliana Tudor, la Sala Transilvania din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie. Orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, este în această zi alături de telespectatorii TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova. La fel sunt şi Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul „Ceata Junilor” şi interpreţii: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Dumitru Teleagă, Valentin Sanfira, Nicuşor Iordan, Daniel Rosalim, Ilie Medrea, Olguţa Berbec, Viorica Macovei, Alina Pinca, Alina Bîcă, Gabriel Dumitru, Nicu Mâţă, Paul Ananie, Daniel Pop, Răzvan Năstăsescu, Adriana Anghel, Izabela Tomiţa, Alexandru Brădăţan, Traian Stoiţă, Oana Tomoiagă, Stana Stepanescu, Andra Matei, Emilia Dorobanţu, Anamaria Rosa Preda, Narcisa Băleanu, Virginia Irimuş, Mădălina Mîrza, Vlăduţa Lupău, Adrian Neamţu.

De la ora 18.30, Radu Andrei Tudor prezintă o ediţie specială de la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide chiar pe 1 decembrie.

Ionuţ Cristache prezintă România9 cu o ediţie specială, cu invitaţi Marius Tucă şi Marius Manole, de la ora 21.00, la TVR 1.

TVR 2. Ediţie specială cu campioni din sport la Câştigă România, cu Virgil Ianţu

De notat o ediţie specială Câştigă România, cu Virgil Ianţu, de la ora 20.00, cu Laura Badea, Ciprian Marica şi Camelia Potec. Este special şi scopul emisiunii, nu numai invitaţii: banii vor merge către Arian Notreţu, un copil de 12 ani, fără un picior, cel mai tânăr membru al echipei României la Jocurile Paralimpice.

Câştigă România va mai avea un tronson dedicat, de la ora 13.40, cu un making of al show-ului de cultură generală.

După Ianţu, intră seara Gala Umorului cu Amza Pellea (21.00) şi, de la 22.10, filmul românesc Burebista.

Alte repere din programul TVR 2:

- Documentarul semnat de Cornel Mihalache, „Un film mai puţin vesel, mai mult trist, poetic şi sfătos”, este programat de la ora 11.10, despre portretul unui sculptor în lemn din Maramureş.

- 14.00, Se zice că..., emisiune cu Florina Constantinescu, Nuami Dinescu şi Ioana Voicu prezentatoare şi invitaţi precum Fuego, Irina Loghin, numerologul Mihai Voropchevici, Mircea DInescu, Gheorghe Hagi şi Duckadam.

- 15.00, Ieri, azi, mâine, cu Corina Dănilă şi cu invitaţi elevi premiaţi la festivaluri internaţionale.

TVR 3, emisiuni speciale de dimineaţa până seara

De 1 Decembrie, postul are transmisiune directă, de la ora 8.00, a ceremoniilor dedicate zilei de 1 Decembrie în Transilvania, cu accent pe capitala Marii Unirii, Alba Iulia, unde echipa TVR Cluj va fi pe tot parcursul zilei.

De la ora 9.55, 18.55 şi 21.55, în cadrul Poesis, poezia lui Eminescu - ”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" - va avea trei interpretări: de la ora 9.55 Marcela Rusu, de la ora 18.55 Adrian Pintea iar de la ora 21.55 Florin Piersic.

De la ora 10.00 la TVR 3 - România 100 . Iaşul în arcul timpului – un program în care Gabriela Baiardi discută pe această temă cu invitaţii săi: prof.univ.dr. Gheorghe Iacob – prorector al UAIC din Iaşi, dr.Aurica Ichim, istoric, coordonator Muzeul Unirii Iaşi şi cu Mihai Chirică – primarul municipiului Iaşi.

De la ora 12.00, la Universul credinţei urmărim în transmisiune directă de la Catedrala Arhiepiscopala din Alba Iulia- Slujba de Te Deum iar de la 12.30, aflăm la Identitate românească din interviul cu academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca – despre cine suntem noi, ca români, când s-a format poporul român, când apare prima dată în izvoarele istorice numele de România, cât de actual este imnul naţional şi ce se întâmplă când popoarele îşi schimbă des simbolurile naţionale.

La miezul zilei TVR 3 aduce folclorului autentic românesc – cu Veta Biriş şi lumea satului transilvănean de la ora 14.00 la Cântec şi poveste şi cu Dumitru Fărcaş, în filmul SOLO-uri pentru Dumitru Fărcaş de la ora 15.30.

De la ora 16.00, TVR 3 difuzează Povestea unei legende Corul bărbătesc de la Finteuşul Mare a împlinit 100 de ani pentru că s-a născut la 1 decembrie 1918.

Teatrul Naţional de Televiziune aduce de la ora 17.20 spectacolul Marea Unire -de Dumitru Chirilă realizat în anul 1986. Din distribuţie fac parte mari actori precum: Vistrian Roman, Traian Stanescu, Petre Moraru, Silviu Stanculescu, Gheorghe Cozorici, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Constantin Codrescu, Elena Bog, Valentin Uritescu şi mulţi alţii. Este o evocare emotionanţă a momentelor pregătitoare a actului Marii Uniri de la 1 decembrie, înfăptuit prin voinţa poporului român. Acţiunea scenariului se petrece într-un orăşel din Transilvania şi în comunele învecinate, în clipele fierbinţi în care toată suflarea românească îşi exprimă voinţa de a înfăptui visul de veacuri al poporului: Unirea.

De la ora 19.00, TVR 3 ureză Mulţi ani, Românie! de la Timişoara de unde transmite în direct spectacolul de 1 Decembrie desfăşurat în Piaţa Operei.

De la ora 23.00, TVR 3 a programat la Cap de afiş spectacolul multimedia susţinut de Emil Boroghină:„Ovidiu – Tristele şi Ponticele” . Recitalul este dedicat împlinirii în acest an a 2.000 de ani de la moartea la Tomis, pe pământ românesc, a marelui poet al latinităţii: Publius Ovidius Naso.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    TVR 3 difuzează Povestea unei legende Corul bărbătesc de la Finteuşul Mare a împlinit 100 de ani pentru că s-a născut la 1 decembrie 1918....Poate implineste 99 de ani, pentru ca suntem in anul 2017.
  • Mile Mile
    Mai mult emisiuni obișnuite cam nimic

Trimite un comentariu

sus