Skip to main content

Smartphone reporteri: o sută de materiale vândute. 35.000 de reporteri cu telefonul

 
Smartphone reporteri: o sută de materiale vândute. 35.000 de reporteri cu telefonul

Bilanț la un an de la lansarea aplicației Indie Frame, prin care oricine poate fi reporter cu telefonul mobil. Un smartphone reporter.

Publicitate

35.000 de români au devenit reporteri prin intermediul telefonului cu ajutorul aplicației IndieFrame. Este numărul celor care au descărcat aplicația.

Câți au reușit să-și vândă materialele?

Până acum peste 100 de materiale provenite de la cetățeni români au fost achiziționate de instituții de presă naționale și internaționale. Printre acestea se numără publicații ca Evenimentul Zilei, Click, Cariere Online, B1 TV, VICE România, Monitorul de Cluj, Ziua Constanţa, Ziarul de Tulcea și Taet På (Danemarca).

Mai exact:

  • 43 preluate de presa națională
  • 17, de presa locală
  • 2, de presa internațională
  • 42, de agregatoare de știri

Cazul de scalvie modernă al ieşencei care lucra la un restaurant chinezesc din Danemarca sau al femeii care a filmat acoperişurile de bloc zburând în urma furtunilor extreme din vestul ţării sunt două dintre exemple de conținut pe care românii l-au generat și a fost mai apoi preluat de televiziuni sau agenții media.

Utilizatorii IndieFrame au fost plătiți cu un procent de 80% din valoarea materialelor foto şi video care au fost achiziționate de trusturile media, restul de 20% mergând către bugetul platformei.

Cum funcționează?

Aplicația dorește să transforme cetățenii din consumatori în de creatori de conținut. Astfel, orice cetățean care deține un smartphone și este martor la un eveniment cu potențial de știre îl poate imortaliza. Apoi îl poate distribui pe platformă de unde poate fi preluat de presă.

Aplicația a fost dezvoltată de Cecilia Valsted și Lars Brask, doi cineaști din Danemarca. În România a fost lansată gratuit anul trecut, sub formă de test. De altfel, cei mai mulți utilizatori după un an de la lansare provin din țara noastră: 35.000. Urmează, la distanță, Republica Moldova, cu 3.500 de utilizatori. 

Instituțiile media pot contacta direct utilizatorii români prin intermediul geolocaţiei, urmând un principiu similar serviciului Uber.

Anul viitor, aplicaţia IndieFrame va conţine în varianta updatată opţiunea Live Stream.

Pentru utilizatori, IndieFrame App rămâne gratuită pe sistemele iOS şi Android. Aceasta este disponibilă şi pe web, la www.indieframe.com

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cand si cand apare stirea asta despre nimic... Am instalat aplicatia, m-am plictisit groaznic de tot non-continutul si am dezinstalat-o. Poate or fi fost 4-5 subiecte interesante, in rest nimic care sa merite timpul pierdut. Cine nu ma crede sa-si instaleze aplicatia.

Trimite un comentariu