Skip to main content

DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezminţit în direct. Tot pe Pro TV

 
DERAPAJ. Pro TV "l-a omorât" pe Marian Râlea. Magicianul a dezminţit în direct. Tot pe Pro TV

DERAPAJ. VIDEO. "Avem o informaţie de ultimă oră: actorul Marian Râlea s-a stins din viaţă. Mâine ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Dumnezeu să-l odihnească. Vom reveni cu detalii". A fost ştirea dată de Pro TV în această dimineaţă, la ora 9.35.

Publicitate

Ştirea face ocolul internetului şi este preluată de mai multe site-uri. Peste tot - ca şi la Pro TV - este publicată fără a se lua legătura înainte cu cineva apropiat actorului care "s-a stins".

La ora 10.00 vin şi detaliile. Direct de la ...Marian Râlea, care intră pe telefon. Vin şi scuzele Pro TV. Nu înainte ca Pro TV să precizeze că informaţia eronată a venit prin Agerpres. Agenţia de ştiri spune însă că informaţia de pe flux nu era despre moartea lui Râlea, ci despre aniversarea lui. Informaţia de pe Agerpres a fost interpretată însă eronat de editorii Pro TV.

"Revenim acum la o informaţie greşită, care ne-a parvenit, ceva mai devreme, prin intermediul agenţiei Agerpres. Ştirea venită prin intermediul agenţiei este, aşa cum spuneam, eronată", spune Lavinia Petrea, la ora 10.00. "Actorul Marian Râlea este bine sănătos şi este acum în direct cu noi. Cineva a făcut o gafă".

Magicianul, amuzat, pe Pro TV:

Da, o gafă, se mai întâmplă. Toată lumea mă sună. Jumătate de adevăr există: mâine împlinesc 60 de ani. Filmez, am avut spectacole, îl aştept pe Moşul, sunt bine.

Îmi cer scuze şi eu că a apărut o ştire ca asta. Pentru cei care mă sună şi nu le pot răspunde că sunt bine. Le spuneţi dumneavoastră. Nici măcar nu am fost bolnav.

"Noi, vă spunem sincer, încă tremurăm aici, cu toţii", a spus Lavinia Petrea. "De fericire că vă auzim."

Pro TV: ne cerem scuze pentru preluarea ştirii false. Agerpres: Nu am avut ştire despre decesul lui Marian Râlea

Pro TV menţionat, în primă fază, pe post că informaţia eronată a venit de la agenţia de presă Agerpres. În poziţia trimisă Paginademedia.ro vorbeşte despre "preluarea unei ştiri false" şi adminte că "asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare"

Agerpres menţionează că a dat, într-adevăr, o ştirea despre Marian Râlea, însă una "aniversară". Era o ştire cu titlul "Actorul Marian Râlea împlineşte 60 de ani". Agerpres menţionează că "AGERPRES nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea".

Înainte de poziţiile Pro TV şi Agepres, secvenţele de dimineaţă, cu dispariţia şi reapariţia lui Marian Râlea:

VIDEO. Ştirea despre Marian Râlea de pe Pro TV

Stire pro TV Marian Ralea from Jul on Vimeo.

VIDEO. Dezminţirea lui Marian Râlea de lpe Pro TV

Stire Pro TV Marian Ralea (2) from Jul on Vimeo.

Pro TV: Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea

“Ne cerem scuze pentru preluarea stirii false despre Marian Ralea. Imediat cum am aflat ca este o informatie eronata, am corectat aceasta greseala atat online, cat si in direct la Stirile PRO TV, unde l-am contactat telefonic pe domnul Ralea. Dumnealui a informat publicul din intreaga tara ca este sanatos si se pregateste de sarbatorile de iarna.

Dorim sa reasiguram telespectatorii nostri ca pot gasi in noi o sursa sigura de informatii si ca, asa cum a gresi este uman, ne asumam momentele in care comitem o eroare. Ne cerem inca o data scuze atat telespectatorilor, cat si domnului Marian Ralea.”

AGERPRES: "Nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea".

Agerpres nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea

Având în vedere discuţiile din spaţiul public, ce au avut loc în această dimineaţă, privind moartea actorului Marian Râlea, AGERPRES a derulat o serie de verificări interne, în urma cărora a fost demonstrat faptul că materialul Agenţiei Naţionale de Presă dedicat abonaţilor este corect, acesta fiind de fapt o fişă documentară aniversară, cu titlul "Actorul Marian Râlea împlineşte 60 de ani".
Fişele documentare de acest fel sunt produse pe care agenţia le publică în mod regulat pentru a marca aniversări ale diferitelor personalităţi culturale.

Materialul de astăzi, 19 decembrie 2017, a apărut la ora 9:10 şi nu a mai suferit nicio modificare ulterioară.

În documentul ataşat sunt toate detaliile tehnice ce au stat la baza verificării întreprinse de către AGERPRES referitoare la acest subiect.

Menţionăm că preluările greşite ale ştirii nu pot fi imputate Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Mareane esti prea obsedat să aperi pro tv care nu verifica stirea din trei surse sau la ei e pe baza de bârfe dar mai ales ai scris aiurea agramatule ha ha
  • marian marian
    Toti inteligenti se gasesc sa vorbeasca ar fi cazul sa taceti din gura sunt televiziuni ma mari care gresesc deocamdata este cea mai buna televiziune , chiar daca uni carcotasi mai vorbesc mai ales antenisti invidia moare ,
  • gigi gigi
    Eu am o sugestie pentru producatorii emisiunii matinale de la PRO TV, si nu numai pentru ei. Pe langa horoscop, meteo si ce mai e prin grila, sa introduca si rubrica "Mortul zilei". Sunt sigur ca ar fi de un real succes.
  • Rarian Malea Rarian Malea
    Jenant! Asa se intampla cand traiesti din asa-zisele breaking news facute pe picior. Singurele posturi cu stiri ok dimineata sunt Digi 24 si TVR1, cu un plus pentru astia de la stat care-s f veseli pe cand restul sunt niste acrituri.
  • F F
    Wow. Câți invidioși. :)) oamenii au gresit. Și-au cerut scuze. Restul e treaba interna de verificat. În rest, concurenta sa nu dea lecții de jurnalism pe aici. Doar digi ar putea face asta din România. Restul tot încearcă sa îi ajungă din urma.
  • dan dan
    pai nu ia pro tv de fiecare data in sectiunea cel mai bun jurnal de pe tv ...castigator stirile pro tv,,waw mari profesionisti in frunte cu Esca pe care nu o mai schimba nimeni de pe locul aacela
  • johhny bravo johhny bravo
    Max, aici greseala nu e ca si cum cineva a scapat o scobitoare. Stirea trece prin reporter, editor, editor of the day si cine mai stie cati. Inainte sa scrie o litera din stire, toti astia au un lucru elementar de facut: sa o verifice. Tu ca om de pe strada cand auzi o stire ca asta primul impuls sa suni pe cineva: ba, uite asa, e adevarat? Si marii profesionisti pro, toata redactia de stiri a fost incapabile sa dea UN telefon, la Ralea? Pe vremea lui Sarbu era de neconceput asa ceva. Cam atat valoreaza marele rebranding al lui Cesnavicius. Logouri trendy, in capete intuneric. Protv a devenit otv.
  • Dan Dan
    Acest post care transmite SINGUR ACASA de cand eu eram la gradinita si dimineata da starea vremii de 2oo de ori si de 200 de horscop rest reclame din 15 in 15 minute asta este post tv?????
  • Max Max
    Toti ce criticati aici sunteti perfecti. Nu ati gresit niciodata in profesia voastra...
  • catalin2002 catalin2002
    Marca PRO TV .
  • geo geo
    Pro tv sa demonstreze ca a preluat o stire falsa...si sa rupa contractul cu Agerpress-ul. Dar nu o va face. De "profesionisti" ce sunt.
  • Doru Doru
    Atata tam-tam pentru nimic...
  • Me Me
    Jalnic! Profesionisti pana la fax.
  • gigi gigi
    Goana dupa rating. Goana dupa morti.
    Viitoarea televiziune de succes din Romania va fi Funerarii TV.
  • Mihai Mihai
    Asa se intampla cand esti "PRO TV" si nu platesti impozite, ti se taie datorii si altele... Ia sa intre ei in lumea reala si sa plateasca impozite, cum ar fi?

Trimite un comentariu

sus