Skip to main content

Discovery şi-a schimbat agenţia de comunicare din România după 15 ani cu Grayling

 
Ada Roseti, director de programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est
Ada Roseti, director de programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est

O nouă agenţie de PR pentru posturile Discovery. Este vorba despre Graffiti Public Relations, afiliat exclusiv Ketchum în România, care va comunica pentru Discovery Networks de la 1 ianuarie 2018. Agenţia va oferi servicii integrate de PR şi comunicare digitală pentru canalele Discovery Channel, TLC şi Eurosport.

Publicitate

Anunţul vine după ce Discovery a lucrat cu Grayling în ultimii 15 ani.

Ada Roseti, director de programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est, consideră că parteneriatul va avea un rol esenţial în strategia de dezvoltare digitală şi de conţinut a companiei:

„Ştiţi cum se spune – e nevoie de doi pentru un tango. Nu conduce nimeni dansul, e o comuniune şi o înţelegere între cei doi parteneri. Ne-am dorit o agenţie full service, care să devină partenerul ideal de dans şi care să poată acoperi integral nevoile noastre de comunicare atât cu fanii, cât şi cu partenerii de business. Televiziunea şi modul în care consumăm produsele de entertainment s-au schimbat major în ultimii ani. Discovery este în prima linie a acestei schimbări şi tocmai de aceea am ales un partener care să înţeleagă acest lucru şi să-l transpună în campanii de comunicare.”

„Discovery Channel satisface curiozitatea fanilor prin conţinut proaspăt, captivant, cu titluri noi în fiecare an; Eurosport aduce fanii în mijlocul competiţiilor sportive de top, cu o mare diversitate de conţinut. Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (2018) vor avea un unghi complet nou de prezentare, prin personalizarea şi amplificarea digitală a conţinutului pe toate platformele. TLC are o nişă foarte bună de creştere în zona de entertainment, cu un mix divers de programe de lifestyle care prezintă poveşti de viaţă fantastice. Graffiti PR a înţeles şi a transpus cel mai bine acestă abordare în cadrul procesului de pitch, printr-un produs de consultanţă de comunicare complex, actual şi integrat”, a adăugat Ada Roseti.

Bogdan Tomoiagă, director executiv Graffiti PR: „Ştiţi cu toţii – sunt clienţi pentru care ai face orice ca să îi ai în portofoliu. Discovery Networks este unul dintre ei şi am fost extrem de entuziasmaţi când am fost invitaţi în licitaţie. Când am început să lucrăm propunerea de pitch, ne-am dat seama că aveam de-a face cu un «love brand» pentru oamenii din agenţie, fie ei din generaţia X sau Millennials. Am crescut cu emisiunile How it’s made şi Myth Busters de la Discovery şi cu transmisiunile sportive impecabile de la Eurosport, iar poveştile autentice ale personajelor TLC ne inspiră zi de zi. Aşa că primul pas era bifat – fall in love with the client.

Discovery Communications a făcut o serie de achiziţii în ultima perioadă, de la programe, la o serie de reţele de televiziune. A achiziţionat anul acesta Scripps Networks Interactive, ce deţine în portofoliu canale TV precum Food Network şi Fine Living. Tranzacţia va fi finalizată la începutul anului 2018.

În România, portofoliul Discovery Networks este alcătuit din 14 televiziuni (Discovery Channel, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Animal Planet, Animal Planet HD, Investigation Discovery, Investigation Discovery HD, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase, Discovery Turbo Xtra) şi are acoperire naţională completă, fiind distribuit de principalii operatori – Orange, UPC, Telekom, RCS&RDS, Akta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    nu stiu cine aproba sau propune emisiunile dar cert este ca sint extrem de slabe Lipsa de profesionalism = anoste !
  •  Maximus Maximus
    Animal Planet,mai revine pe RCS?
  • Alex Alex
    La cele de mai sus ar trebui adaugat ca Eurosport 1 pista sd ofera transmisii sportive la o calitate de neacceptat ( vezi PL sau alte transmisii ). Poate iau in considerare acest aspect, daca tot vor sa ofere clientilor produse premium.
  • galatanu galatanu
    Si acum au ales si o agentie in cadere (the same cu Discovery: tare in alte tari, praf in Ro), tot pe prietenii
  • ion ion
    discovery science este mult mai bun in polonia iar "canal + discovery" bate orice canal de pe piata romaneasca. in consecinta calitatea programelor difera chiar intre fostele tari socialiste
  • Valentin Valentin
    Nu știu cum se poate uita cineva la Discovery Channel, History și TLC la câtă publicitate au. Posturi mai bune decât astea 3: National Geographic(dacă aveți ăla HD fără reclame e super, dar și ăsta din RO e ok), Travel Channel, Viasat Nature/Explore/History(3 canale excelente), Crime+Investigation(care după părerea mea e mult mai bun decât ID), Investigation Discovery(față de C+I, ăsta e mai mult pentru femei), Nat Geo Wild și chiar BBC Earth. Ai alternative dacă știi să folosești telecomanda cum trebuie.
  • geo geo
    Puteti sa va faceti cata publicitate va doriti...si cu cine va doriri. Nu pun botul la vrajeli scumpe. Prefer History HD, National Geographic HD, Travel Channel HD, Viasat History / Nature / Explore.
  • binngle binngle
    comunica ca vinde ketchup
    reality-shourile lor sunt trucate
  • alex2 alex2
    Doamna chimista autointitulata critic de film, Ada, a distrus Discovery asa cum nici nu putea sa viseze cineva. Face o selectie de programe vechi, stil reality pentru femei, in genul celuilalt post al lor la care nu se uita nimeni, TLC. Fara legatura cu programele Discovery difuzate in alte tari.
  • TVG TVG
    @Doru:Vezi ca exista multe canale de documentare necunoscute de toti:Doq,C+I,DocuBox,Cinethronix.
    Si Discovery mai are si alte canale mai bune decat cel principal:ID,DTX,AP si Discovery Science.
  • mile mile
    nu doru , la ei e fara publicitate si documentare bune , mult peste discovery sau pseudohistory , ei au publicitate de patru ori pe ora , post cu plata , in general documentare despre nimic
  • Doru Doru
    Vezi ca e "DocuBox", nu cu "K". Ce post mai e si acesta ? Cumva are 100 de telespectatori pe minut ? Documentare avem "Discovery", "History", "National Geographic", "BBC Earth".
  • Mile Mile
    Doru, aici vorbim de faptul că există posturi ca dokubox mult mai bune ca și conținut, doar tu esti obsedat de antena , difuzează ei documentare
  • Doru Doru
    "mile", la tine toate posturile sunt slabe. Doar "Antena 1" e "forta".
  • mile mile
    din pacate discovery are un program slab , reality ca peste tot

Trimite un comentariu

sus