Skip to main content

Nou acţionar la Look TV, pentru proiectul postului de business: fostul şef al PwC, în prezent în boardul Patria Bank şi Ana Hotels

 
Sursa Foto: Business Magazin
Sursa Foto: Business Magazin

Un nou acţionar a intrat în compania Clever Media Network, care deţine posturile Look TV, dar şi drepturile de difuzare pentru Liga I de fotbal.

Publicitate

Noul acţionar este Vasile Iuga, care a preluat 24% din Clever Media Network. Iuga a condus compania de consultanţă PriceWaterHouseCoopers (pentru care a lucrat 26 de ani), iar în prezent este membru în boardul Patria Bank işi preşedintele consiliului de administraţia Ana Hotels.

Iuga se va ocupa, în principal, de proiectul de televiziune de business al companiei, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro.

Reamintim că una dintre staţiile Look TV urmează să fie relansată ca staţie de business, în parteneriat cu Profit.ro, proiectul lui Orlando Nicoară, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Iuga a preluat 24% din Clever Media Network. Pachetul majoritar este deţinut de omul de afaceri Adrian Tomşa, un apropiat al lui Zoltan Teszari, proprietarul RCS.

De ce a intrat în proiect?

Vasile Iuga, pentru Paginademedia.ro:

"Voi fi asociat în companie dar, din punct de vedere operaţional, voi fi implicat mai mult în proiectul televiziunii de business. Am simţit că un astfel de proiect axat pe business şi pe educaţie economică mă atrage.

Simt nevoia să împărtăşesc din experienţa pe care am acumulat-o, din cunoştinţele pe care le am despre economia de la noi, dar şi din regiune. La PwC, am fost implicat în mii de proiecte de business, prin activitatea de consultaţă (fuziuni, achiziţii, restructurări etc). Numai clusterul de business din Estul Europei, de care eram direct responsabil ca membru în boardul PWC, însemna afaceri de 90-100 de milioane de dolari."

Despre proiectul postului de business:

"Ne dorim să fie o platformă care să poată dezvolta soluţii utile economiei româneşti, dar să constribuie şi la educaţia economică a societăţii", a spus Iuga, adăugând că va fi prezent şi în programele viitorului canal de business dezvoltat de Look TV în parteneriat cu Profit.ro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost anunţat oficial de schimbarea de acţionariat în această săptămână.

Cine este Vasile Iuga:

Vasile Iuga a lucrat pentru PriceWaterHouseCoopers timp de 26 de ani, începând din 1991 şi până în iunie 2017. A fost în conducerea companiei de consultanţă, în calitate de Country Managing Partner, apoi ca Managing Partner PwC Europa de Sud-Est şi membru al boardului PwC Central and Eastern Europe.

A lucrat pentru PwC până la 30 iunie 2017.

În prezent, este membru în boardul Patria Bank (fosta Bancă Carpatica) şi preşedintele consiliului de administraţie al Ana Hotels.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus