Skip to main content

Look TV și Look Plus trec oficial la un nou proprietar. Cu tot cu drepturile pentru Liga I

 
Look TV și Look Plus trec oficial la un nou proprietar. Cu tot cu drepturile pentru Liga I
Look TV

CNA. Posturile Look Plus și Look TV au trecut oficial la omul de afaceri Adrian Tomșa, informație anunțată în premieră de Paginademedia.ro. Adrian Tomșa, un apropiat al proprietarului RCS Zoltan Teszari, a preluat posturile TV cu tot cu drepturile de difuzare ale Ligii I.

Publicitate

În acte, posturile Look au fost deținute de un offshore din Malta. Arpad Paszkany apărea cu un procent infim 1%, indirect, printr-o firmă de pe care o deține - Electrosigma. În fața CNA, Adrian Tomșa a declarat că Arpad Paszkany a fost unul dintre cei cu care a discutat pentru preluare. 

Consiliul Naționala al Audiovizualului a analizat în ședința de astăzi cesionarea licențelor Look TV și Look Plus către societatea Clever Media Network, din Cluj. Societatea are doi acționari persoane fizice: pe Tomșa Gheorghe Adrian (96,77%) și pe Gongolea Victor (3,23%). 

Adrian Tomșa mai este acționar majoritar și în societatea care operează postul Agro TV. 

Adrian Tomșa, în fața membrilor CNA – „Dorim să preluăm și că continuăm să dezvoltăm cele două proiecte. Sunt șanse reale să le devoltăm. Sunt câteva atu-uri între cele dou posturi și anume distribuția. Cele două au o o distribuție foarte bună. Al doilea atu este că deținem cel puțin pentru o parte din piață drepturile TV din Liga I. Ne dorim ca în 12 luni dorim să venim cu un plan de dezvoltare al celor două posturi.”

Cătălin Moceanu, membru în Consiliul de Administrație al societății care deține Look Plus, și reprezintă și Look TV:

„Acționarii noști care nu sunt din România au luat această decizie de business. Nu dețin nici eu mai multe amănunte, am fost și noi anunțați. Dânșii au hotărât să găsească niște colaboratori care să ducă proiectele mai departe. Au investit foarte mult, există și un mare număr de angajați și ar fi ideal ca aceste proiecte să continue. Nu știm dacă acționarul vrea să continue aceste proiecte. 

Întrebat de un membru CNA despre informațiile apărute în presă privind preluarea Prima TV, acesta a răspuns: „Am văzut și noi speculații de presă. Ne rezumăm nu comentăm acum”. 

În plus, întrebat de un membru CNA de o presupusă legătură cu Arpad Paszkany, și acționar în cele două posturi, Tomșa a răspuns: „Cu dânsul a fost în echipa de negociere din partea deținătorilor de licență. Am discutat cu dânsul de câteva ori în cadrul negocierilor. Natural dânsul a avut un proiect pentru a demara cele două televiziuni. Din ce am înțeles din partea dânsului așteptările au fost altele și prioritățile se pare că sunt altele acum.”

Reamintim că Paginademedia.ro a anunțat încă de la mijlocul lunii septembrie despre schimbările de propritar ale Look TV (pe larg, AICI).

Look TV deține drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga I, prin firma care operează televiziunea - ISB (Intel Sky Broadcast).

În prezent, meciurile din Liga I sunt difuzate de trei posturi: Look TV, DigiSport și Telekom Sport (fostul DolceSport).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • La meciul Stelei cu viitorul comentatorii de la fotbal look continua sa aibă orbul găinilor... Ignoră faptul ca Tucudean, cade după câteva secunde ca o fetita proastă, după ce El l-a împins pe Gnoehre!!! Amnezici acești doi: Beavis și butthead nu comentează martelarea lui Ovidiu Popescu de către comando - ul lui Hagi, ne sancționat de așa zisul arbitru cu problemele lui știute. Comentatorul tv este penibil. Viitorul îi rupe cu jocul dur, mai întâi Pintili, apoi Ovidiu Popescu și vom mai vedea.
  • Speram in noi emisiuni la Look Tv si Look Plus, documentare legate de sport in premiera. Sa se termine cu reluartile si sa se realizeze emisiuni noi, asta sa faca noul actionariat.

Trimite un comentariu