Skip to main content

Petre Mihai Băcanu semnează din nou în România liberă

 
Petre Mihai Băcanu semnează din nou în România liberă

Jurnalistul Petre Mihai Băcanu (74 de ani), din nou la România liberă. Acesta a revenit la ziarul la care a fost director fondator cu un articol de opinie închinat Regelui Mihai I, intitulat „Un regal”.

Publicitate

Un text ce conţine, printre altele, amintiri din momentul venirii Majestăţii Sale în România, în 1992.

„La vizita pascală, la sosire, la Suceava, se aflau o sută de oameni, dintre care jumătate cred că erau angajaţi ai aeroportului. „Actualităţile” au reflectat sosirea regelui într-un minut şi jumătate. (...) Câtă schimbare după 26 de ani: printre lacrimi şi aplauze, toate mijloacele mass-media au reflectat evenimentul ore în şir, nu numai pentru cei care se recunosc în persoana celui care, umilit, trădat de mulţi, a rămas credincios ţării, nouă. Am remarcat şi din reacţiile oamenilor, dar şi din cele ale reporterilor, crainicilor, o comunitate de iubire, de simpatie.”, scrie Petre Mihai Băcanu.

„Acum, Mihai I nu va mai fi coşmarul nimănui. Posibilul salvator al României a plecat. Ne-a răsfăţatcu lumina lui, a reuşit să aducă la suprafaţă tot ce e mai frumos, mai bun şi mai uman din noi. Sub el am fi fost un popor, sub comunişti am devenit o gloată. (...) A plecat şi ne-a lăsat în ceaţa şi mizeria pe care le-am ales noi.”

Petre Mihai Băcanu a lucrat ca jurnalist la România liberă încă din 1970.

Potrivit, România liberă, în 1989, când era redactor la România liberă, a fost arestat pentru că ar fi realizat împreună cu alţi colegi un ziar clandestin intitulat „România”. A fost eliberat chiar în dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989 şi a doua zi a preluat conducerea României libere.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus