Skip to main content

TVR, producător oficial la funeraliile Regelui Mihai. Alături de Trinitas. Toate posturile vor lua imagini de la TVR

 
Ioana Hameeda
Ioana Hameeda

Televiziunea Română va realiza şi difuza pe toate posturile sale, în zilele următoare, un amplu program dedicat Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai.

Publicitate

Pentru funeraliile Regelui Mihai I, Casa Regală a desemnat Televiziunea Română producător exclusiv, calitate în care TVR va asigura producţia tuturor ceremoniilor, în colaborare cu Trinitas TV, punând la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate, au anunţat reprezentanţii televiziunii publice.

Începând de miercuri, 13 decembrie, când trupul neînsufleţit al fostului suveran al României va fi adus în ţară, programele TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional vor conţine exclusiv Ediţii speciale dedicate Regelui Mihai şi transmisiuni în direct cu imagini de la aeroport, cu drumul cortegiului funerar către Peleş, Palatul Regal din Bucureşti şi Curtea de Argeş şi de la slujba de înmormântare.

În Ediţiile speciale din zilele de doliu, jurnaliştii TVR vor avea invitaţi istorici şi oameni de cultură cu care vor vorbi despre personalitatea Majestăţii Sale Regele Mihai I şi despre rolul său în istoria României.

În studio se vor afla şi realizatorii emisiunii „Ora Regelui”, care vor comenta evenimentele, vor povesti despre întâlnirile unice cu Majestatea Sa, dar vor prezenta şi imagini document, filmate în exclusivitate cu Regele Mihai I sau cu membrii Casei Regale şi păstrate în arhiva emisiunii. TVR este singura televiziune din România care are o emisiune dedicată regalităţii, încă din anul 2012.

TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional vor difuza toate momentele ceremoniilor, inclusiv vizitele oficialilor români şi străini pentru a transmite condoleanţe (simultan şi pe TVR Moldova).

Documentare, reportaje, filme artistice şi concerte clasice la TVR

Începând de miercuri, TVR 2 (simultan cu TVR 3) difuzează mai multe episoade ale seriei documentare „Memorialul durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin. Astfel, miercuri, 13 decembrie, de la ora 10.00 şi 17.50, episodul „Rege la 19 ani” parcurge perioada din urma abdicării regelui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, când Mihai I a redevenit rege. Avea 19 ani.

Episodul „Trenul Regal”, de joi, 14 decembrie, orele 10.00 şi 17.50, prezintă momentul plecării monarhului într-un lung exil, după ce, la 30 decembrie 1947, România a devenit republică, regele fiind silit să abdice.

La 28 iunie 1940, la radio, s-a anunţat că Guvernul României acceptă condiţiile ultimatumului Uniunii Sovietice, cedând Basarabia şi nordul Bucovinei. Teroarea roşie începea să se instaleze. Întreaga perioadă este surprinsă în episodul „Ultimatumul: 28 iunie 1940, difuzat vineri, 15 decembrie, la TVR 2 şi simultan pe TVR 3, de la de la 10.00 şi 17.50.

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 23.20, la TVR 2, episodul „Actul acesta istoria nu-l va uita”marchează momentul zilei de 23 august 1944, când Regele Mihai I al României pune în aplicare decizia de a scoate ţara din războiul împotriva aliaţilor.

TVR 2 a programat special pentru acest moment două filme româneşti: „Triunghiul morţii” (joi şi vineri) şi „Pentru patrie” (sâmbătă). Producţiile semnate de Sergiu Nicolaescu vor putea fi urmărite de la ora 20.00, pe TVR 2 şi simultan pe TVR 3.

Serile, la TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, se vor încheia cu muzică clasică.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 16 decembrie, toate posturile TVR vor difuza în simulcast imagini de la funeraliile Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Sâmbătă, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza documentarul „Moştenirea”, un film despre o istorie care nu iartă. Destinul Regelui Mihai întruchipează destinul tragic al României.

O oră mai târziu, de la 22.20, la TVR 1, vom putea revedea producţia „Mihai I, regele românilor” semnată de Marilena Rotaru, distinsă la Gala APTR 2013 cu Premiul pentru documentar istoric.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Tudor Radu Tudor
    Cine este nesimtita de livia pila? Unde a fost educata? Cati ani a lipsit de acasa dupa nastere?
  • F F
    @ livia pila : tvr a primit evenimentul ca sa nu fie circ cu zeci de camere peste tot.
  • hi hi
    Ce penibil, faceti-l sfant si pupati-l. TVR va difuza filme de Sergiu Nicolaescu. Asta este cireasa de pe tortul penibilului. Oare TVR stie ce credea Regele Mihai despre Sergiu Nicolaescu, si invers? S. Nicolaescu a spus ca singurul punct in care este de acord cu T. Basescu, este cel referitor la Rege. Dar hai sa bagam niste filme, doar ca sunt despre Rege, fara sa intelegem ce vrea sa spuna filmul. Eu sunt de acord cu S. Nicolaescu.
  • Cris Cris
    Având în vedere,ca am lucrat la arhivele militare,și am studiat și documente ce il priveau pe răposatul,nu pot sa spun ca ,atata vreme nu se recunoaste,ca Mihai,ne-a trădat rușilor,ca nu a făcut niciun gest,ca ,noi,ca tara,sa nu plătim despăgubiri de război,atât URSS,cat si,așa zisilor aliati,la care se adauga si Germania nazista,a iubitului vostru Johanis,eu,il consider trădător,iar,Margareta s-a măritat cu un actor ce juca în filme comuniste,îmbrăcat în uniformă de milițian.Deci,pupincuristii regalitatii,ca și ai comuniștilor de azi,psdisti,pnlisti,usriști,udmristi,toti,sunt numai dupa facut averi,asa ca,scutiti -ma,cu boceala asta pe toate posturile tv.Sunt satul de fatarnici și de lasi,care,nu au curajul sa spuna adevarul despre reala istorie.Auzi,Liiceanu,Blandiana,etc,ce ar fi sa faceti un studiu de caz,apropo,de relatia răposatului cu mișcarea legionară și Antonescu ?vad ca pe toți, pe aici,ii freacă grija de parascovenie,nu despre adevarul istoric despre Mihai,da,va uitati la cortegiu ,parca ati vedea extratereștri aterizînd pe palatul parlamentului.Vizionare plăcută,și inmormantare ușoară.ncu
  • Alinuta777 Alinuta777
    Radu Tudor are dreptate.Pe Facebookul lui Dan Negru ,la postarea despre funerariile Regelui,Sabina Iosub(Antena 3) a explicat ce se intampla ...toate televiziunile isi unesc resursele
  • Livia Pila Livia Pila
    @radu tudor Cati neuroni ai pustiule?
  • Radu Tudor Radu Tudor
    De la alta televiziune am auzit ca TOATE TELEVIZIUNILE SI-AU UNIT FORTELE PENTRU A ACOPERI IN TOTALITATE ACEST EVENIMENT. Aici scrieti doar de TVR.
  • Iulian Iulian
    BRAVO TVR!O TELEVIZIUNE CARE RESPECTA ADEVĂRATELE VALORI!....nu toate chiciurile *** de pe alte posturi(aici antenele rtv kanal d )
  • dan petrea dan petrea
    Poate ca il vor scoate de pe post pe cel mai penibil moderator de cind există televiziunea. Nimeni altul decit IONUT CRISTACHE SARMALUTA:
  • Livia Pila Livia Pila
    Bravo TVR, dai imagini pe gratis tuturor si cand intreaba lumea de rating, ce sa vezi, l-ai dat pe gratis celorlati. Oare televiziunile private iti dau imagini de interes national gratis? Ce darnica e Gradea din banu public pt tv private a caror interese le serveste! E a doua oara!
  • Iuli Iuli
    Vom vedea si la cinema acest film de ingropare? Penibil. Unde-i CNA-ul sa strige in sus si tare ca se difuzeaza oameni decedati la TV?

    Tvr = Televiziunea PSD
    Trinitas = Televiziunea BOR

    PSD+BOR=Frati

    In fine, TVR o sa difuzeze funerariile, dar tot ProTV si Antena 1 vor fi deasupra in audiente, ca de 1 decembrie.

Trimite un comentariu

sus