Skip to main content

VĂ VEDEM. Campanie inedită: donează şi parlamentarii primesc reclame cu mesajul Vă vedem

 
VĂ VEDEM. Campanie inedită: donează şi parlamentarii primesc reclame cu mesajul Vă vedem

CAMPANIE INEDITĂ. Donează pentru ca parlamentarii fie bombardaţi cu reclame cu mesajul "VĂ VEDEM".

Publicitate

Cum funcţionează?

Iniţiatorii campaniei - derulată pe site-ul vavedem.ro, strâng bani pentru ca parlamentarii să vadă, atunci când sunt în Casa Poporului, reclame cu un mesaj simplu - Vă vedem -, pe Facebook sau prin reţeaua Google Display (prezentă în foarte multe site-uri).

Mesajele publicitare au fost setate pentru a fi afişate în zona Palatului Parlamentului, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 23.00.

"Cu 12-17 RON cumpărăm aproximativ 1.000 de afişări pe Facebook. Deci de multe ori", spun iniţiatorii campaniei, care a strâns, deja, la ora publicării articolului, peste 7.000 de lei.

Ce văd?

Un banner simplu: VĂ VEDEM. Ce văd dacă dau click? Mesajul de mai jos:

Domnule/Doamnă parlamentar,

Va rugăm să lăsaţi justiţia în pace.

Nu aţi fost ales/aleasă ca să eliberaţi corupţii din închisori şi nici să le faceţi întoarcerea mai dificilă.

De ce vreţi să o faceţi? Progresele României din ultimii ani în domeniul justiţiei sunt evidente. Va rugăm să nu le puneţi capat.

Mulţumim.

P.S. Dacă sunteţi printre cei care se opun schimbărilor din justiţie, vă dorim mult succes.

Cine este autorul?

Ideea campaniei a venit de la un om din publicitate. Creativul din spatele acestei campanii este Alex Negoescu, cel care a dezvoltat, practic, platforma. El este creative director la agenţia de publicitate Cohn & Jansen, dar a dezvoltat acest proiect în nume personal, împreună cu alţi colegi din industria de publicitate. Negoescu a fost susţinut în acest demers de echipa Centrului Român de Politici Europene.

Despre cum a pornit această campanie?

Alex Negoescu, pentru Paginademedia.ro:

"Am simţit nevoia să facem mai mult decât să ieşim în stradă. Le mulţumim celor de la Centrul Român de Politici Europene, pentru că, fără sprijinul lor, nu am fi putut lansa platforma."

"Le-a plăcut ideea şi ei ne-au ajutat cu partea logistică: contul în care se duc donaţii, modalitatea tehnică în care se fac".

Cât de eficientă va fi?

"Ideea a venit dintr-o frustrare, din neputinţă. Pare că nu le pasă, că nu ne aud. Nu ne aşteptăm să se răzgândească, dar este un mod de a spori, într-un fel, presiunea asupra parlamentarilor", a adăugat Alex Negoescu.

Donaţiile pentru campanie se fac pe site-ul vavadem.ro

Cine sunt cei de la Vă Vedem?

"Nişte simpli participanţi la proteste cărora le pasă de ce se intâmplă, ajutaţi de CRPE - Centrul Român de Politici Europene"

Potrivit prezentării de pe site, Centrul Român de Politici Europene a fost înfiinţat în 2009 de un grup de experţi, având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertizã în domeniul politicilor publice.

"Misiunea CRPE este promovarea României drept un actor coerent şi influent în stabilirea agendei publice şi în formularea de politici în cadrul UE, şi continuarea procesului de europenizare a României, prin bună guvernare, expertiză şi dezbateri publice informate."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • skogers skogers
    @tbancu

    Mai degrabă, bun-simț media sau imipasamedia

    Iar dumneata cântă te rog la alta masă - antena, Turcia, Rusia - pe unde te simți mata confortabil cu conducătorii pe care ți-o dorești. Nu ne trolla cu pesedismele dumitale subtile.
  • tbancu tbancu
    petrisor schimba numele site-ului in rezistmedia sau binommedia
  • Anonim Anonim
    no so lase sub nici o forma de cat daca intram in parlament sai darmam cu forta , altfel ii doar fix la basca , astia parlamentari cauta cu lumanarea razboi si daca nu se potolesc poate ca asa va fi revolutie etc , ca plecatul din tara nu prea e o solutie pentru toti , vrem monarhie , si legi sigure pentru tetateni de rand ( pentru popor ) nu pentru casa fie parlamentari zei etc , si sa distruga tot etc , jos cu ei mai rai decat ciausescu etc .

Trimite un comentariu

sus