Skip to main content

VĂ VEDEM. Campanie inedită: donează și parlamentarii primesc reclame cu mesajul Vă vedem

 
VĂ VEDEM. Campanie inedită: donează și parlamentarii primesc reclame cu mesajul Vă vedem

CAMPANIE INEDITĂ. Donează pentru ca parlamentarii fie bombardați cu reclame cu mesajul "VĂ VEDEM".

Publicitate

Cum funcționează?

Inițiatorii campaniei - derulată pe site-ul vavedem.ro, strâng bani pentru ca parlamentarii să vadă, atunci când sunt în Casa Poporului, reclame cu un mesaj simplu - Vă vedem -, pe Facebook sau prin rețeaua Google Display (prezentă în foarte multe site-uri).

Mesajele publicitare au fost setate pentru a fi afișate în zona Palatului Parlamentului, de luni până vineri, între orele 8.00 și 23.00.

"Cu 12-17 RON cumpărăm aproximativ 1.000 de afișări pe Facebook. Deci de multe ori", spun inițiatorii campaniei, care a strâns, deja, la ora publicării articolului, peste 7.000 de lei.

Ce văd?

Un banner simplu: VĂ VEDEM. Ce văd dacă dau click? Mesajul de mai jos:

Domnule/Doamnă parlamentar,

Va rugăm să lăsați justiția în pace.

Nu ați fost ales/aleasă ca să eliberați corupții din închisori și nici să le faceți întoarcerea mai dificilă.

De ce vreți să o faceți? Progresele României din ultimii ani în domeniul justiției sunt evidente. Va rugăm să nu le puneți capat.

Mulțumim.

P.S. Dacă sunteți printre cei care se opun schimbărilor din justiție, vă dorim mult succes.

Cine este autorul?

Ideea campaniei a venit de la un om din publicitate. Creativul din spatele acestei campanii este Alex Negoescu, cel care a dezvoltat, practic, platforma. El este creative director la agenția de publicitate Cohn & Jansen, dar a dezvoltat acest proiect în nume personal, împreună cu alți colegi din industria de publicitate. Negoescu a fost susținut în acest demers de echipa Centrului Român de Politici Europene.

Despre cum a pornit această campanie?

Alex Negoescu, pentru Paginademedia.ro:

"Am simțit nevoia să facem mai mult decât să ieșim în stradă. Le mulțumim celor de la Centrul Român de Politici Europene, pentru că, fără sprijinul lor, nu am fi putut lansa platforma."

"Le-a plăcut ideea și ei ne-au ajutat cu partea logistică: contul în care se duc donații, modalitatea tehnică în care se fac".

Cât de eficientă va fi?

"Ideea a venit dintr-o frustrare, din neputință. Pare că nu le pasă, că nu ne aud. Nu ne așteptăm să se răzgândească, dar este un mod de a spori, într-un fel, presiunea asupra parlamentarilor", a adăugat Alex Negoescu.

Donațiile pentru campanie se fac pe site-ul vavadem.ro

Cine sunt cei de la Vă Vedem?

"Niște simpli participanți la proteste cărora le pasă de ce se intâmplă, ajutați de CRPE - Centrul Român de Politici Europene"

Potrivit prezentării de pe site, Centrul Român de Politici Europene a fost înființat în 2009 de un grup de experți, având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertizã în domeniul politicilor publice.

"Misiunea CRPE este promovarea României drept un actor coerent și influent în stabilirea agendei publice și în formularea de politici în cadrul UE, și continuarea procesului de europenizare a României, prin bună guvernare, expertiză și dezbateri publice informate."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • @tbancu

    Mai degrabă, bun-simț media sau imipasamedia

    Iar dumneata cântă te rog la alta masă - antena, Turcia, Rusia - pe unde te simți mata confortabil cu conducătorii pe care ți-o dorești. Nu ne trolla cu pesedismele dumitale subtile.
  • no so lase sub nici o forma de cat daca intram in parlament sai darmam cu forta , altfel ii doar fix la basca , astia parlamentari cauta cu lumanarea razboi si daca nu se potolesc poate ca asa va fi revolutie etc , ca plecatul din tara nu prea e o solutie pentru toti , vrem monarhie , si legi sigure pentru tetateni de rand ( pentru popor ) nu pentru casa fie parlamentari zei etc , si sa distruga tot etc , jos cu ei mai rai decat ciausescu etc .

Trimite un comentariu