Skip to main content

Antena 1, amendă pentru Aici eu sunt vedeta, dată în zi de doliu. „Să foloseşti ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou mi se pare de o perversitate monstruoasă”

 
Antena 1, amendă pentru Aici eu sunt vedeta, dată în zi de doliu. „Să foloseşti ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou mi se pare de o perversitate monstruoasă”

Antena 1, amendată de CNA pentru ediţia indecentă Aici eu sunt vedeta, difuzată chiar în zi de doliu, cu Rocsana Marcu invitată. A fost o emisiune plină de glume cu tentă sexuală, după cum Paginademedia.ro a scris, la momentul respectiv, AICI.

Publicitate

„Să foloseşti ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou, mi se pare de o perversitate monstruoasă”, a spus Radu Herjeu, membru CNA, după ce a vizionat parte din imagini.

Înainte de amenda dată Antenei şi de discuţiile de la CNA, iată ce s-a întâmplat în emisiune:

Mostre din emisiunea de joi, 14 decembrie 2017. Invitaţi: Rocsana Marcu şi cele două fetiţe, Dinu Iancu Sălăjanu alături de fiu şi Daniel Buzdugan şi fiica.

Bittman, către Roxana Marcu:

Ce crezi că au răspuns fetiţele tale la întrebarea: „Ce lucruri ciudate face mami când e acasă?

1. Îşi masează sânii ca să se relaxeze.

2. Îşi pune tampoane roz şi albastre în geantă.

3. Îşi împinge fundul în spate ca să iasă în evidenţă.

4. Se prosteşte la noi şi face hau, hau, bau, bau?”

La o altă probă, părinţii trebuiau să ghicească despre ce vorbesc copiii pe o înregistrare realizată anterior.

Iată despre ce vorbeau fetele Rocsanei Marcu (însoţind descrierea de gesturi sugestive, cu un redactor care întreţinea discuţia):

„Sunt rotunzi, cred că sunt bej. La femei, dar la bărbaţi nu ştiu cum e. Vaca mai are chestii din astea, pisica, da şi porcul.

Toată lumea zice că dacă au chestiile alea mari sunt mai interesante, dar nu ştiu de ce zic asta.

Mami crede despre ei că sunt mari (...) că aduc foarte multă audienţă şi că mulţi oameni se uită la ea că are chestiile alea mari”. „Mami zice că sunt frumoşi”.

În cadrul uneia dintre probe, vedeta era separată printr-un paravan de copii şi trebuia să răspundă la o serie întrebări cu trei variante de răspuns. Întrebări puse şi copiilor, şi părinţilor.

„Ce făcea ruşinos mami când era mică?

1. Se uita pe gaura cheii în dormitorul părinţilor ei.

2. Îşi ridica fustiţa în faţa băieţilor.

3. Se uita la mama ei când făcea baie?”

„Cum e relaţia lui mami cu iubitul ei?

1. Îl ceartă să nu mai bea ţuică.

2. Se pupă tot timpul?

3. A rupt o fotografie cu ei doi.”

Pentru fiica lui Buzdugan:

„Ce lucru ruşinos are tati?

1. Cătuşe.

2. Un tricou cu Claudia Schiffer goală.

3. O carte cu prostii.”

Amenda: 10.000 de lei. Cum s-a apărat Antena 1

Două variante de sancţiuni au fost propuse, una de 20.000 de lei, a lui Radu Herjeu, iar alta de 10.000 de lei, a Monicăi Gubernat, ambele pentru încălcarea aceluiaşi articol din Legea Audiovizualului, cel ce vizează protecţia minorilor. A trecut sancţiunea de 10.000 de lei, votată de şapte membri: Florin Gabrea, Marius Badea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu. Radu Herjeu a votat pentru propria propunere, de 20.000 de lei, în timp ce Radu Călin Cristea nu a votat pentru niciuna.

Norina Ionescu, reprezentant al Antenei 1:

„E o emisiune în care participă părinţi şi copii. E un format internaţional. E un fel de Copiii spun lucruri trăsnite. Este o emisiune înregistrată şi într-adevăr există interpretări indecente ale copiilor. Am fost şi am văzut nişte lucruri la montaj. Copiii sunt foarte sinceri de obicei. Sunt nişte informaţii din casă care au fost tăiate la montaj. Asta este ideea emisiunii: părinţii văzuţi prin ochii copiilor prin tot felul de subiecte abordate. Am văzut cu Rocsana Marcu, cu faptul că îşi masa sânii. Asta au spus copiii.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Nu cred sau nu-mi aduc aminte să fi văzut o perversitate mai mare ca asta într-o emisiune de televiziune în România. Să foloseşti ce spun copiii pentru a face glume sexuale în platou. Mi se pare de o perversitate monstruoasă. Comparaţia cu emisiunea lui Ianţu, Copiii spun lucruri trăsnite nu există. Mi se pare o perveristate. Aş fi foarte curios să văd varianta britanică, pentru că eu mă îndoiesc că OfCom ar permite aşa ceva. Încă o dată. Să foloseşti afirmaţiile unui copil. Să foloseşti aşa ceva ca apoi în platou să faci glumiţe despre tampoane şi fluturaţi, mie se pare halucinat. Nu înţeleg. Eu sunt şocat.”

LEGISLAŢIA. Art 39 Alineat (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

CITEŞTE ŞI: La limita (in)decenţei. "Îşi masează sânii ca să se relaxeze". Întrebări şi răspunsuri într-o emisiune cu copii, la Antena 1. Şi în zi de doliu

FOTO.

VIDEO. Un fragment din emisiune

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nelu nelu
    Oameni buni...programele tv in general sunt un fel de ,,,magazine ce au tot interesul sa ofere orice se cauta.problema este ca televiziunea este o unealta buna sa distrugi o societate.Romania este unde este si datorita televiziunilor,,,,.
    Mai am o problema care o observ mereu la acces direct,unde vad multi parinti cum isi saruta copiii pe gura ,si ma intreb cand oare subiectul asta va fii tratat serios in emisiunile tv.o tara plina de pedofili si nimeni nu atinge si aceasta problema serioasa.Mai vad pe unii pe la tv ca sugereaza sa se educe copiii ca nu trebuie sa lase un strain sa ai atinga in unele zone,dar oare cand tu ca parintesaruti propriul copil pe gura (zona intima nu,,,) nu il educi eronat ?el ajunge sa creada ca a fii sarutat pe gura e normal.Mie mi se pare scarbos sa vad parinti chiar si cu educatie care saruta copiii pe gura.Poate ca pedofilia incepe din familie cind va sarutati copiii pe gura......
  • con con
    @Mile

    Cum a spus si Basescu : ''Nu-mi dau seama. A spus copilul ceva, a vorbit urât? Ce-a făcut? Nu, nu îmi aduc aminte de incident. Sunt destui care mă înjură pe unde mă duc.''
  • mile mile
    aia au declarat copiii, ce are cu postul , ei sunt vulgari
  • Adi Adi
    Intr-adevar, rusinoasa este amenda ridicola de doar 10.000 de lei pentru asemenea porcarii !
  • Hercules Hercules
    Radu Calin Cristea demonstreaza inca o data ca e sluga antenelor. Nici macar nu incearca sa mimeze bunul simt, macar in cazuri din acestea cu adevarat grave. Pentru el orice e OK, cat timp e facut la Antene. Mereu gaseste cate o justificare, mereu bagatelizeaza subiectul. Sper sa i se termine mandatul cat mai repede.
  • con con
    Emisiunea este extrem de urata. Intelegem cu totii cum propiul copil te poate face de ras in public, ''dand din casa'', si spunand un lucru nepotrivit pe care l-a auzit la parinti, dar aceasta emisiune...si tocmai aici este cinismul...se foloseste de aceste situatii in care fiecare parinte a fost pus la un moment dat, pentru a justifica faptul ca vor sa-i puna pe copii sa spuna ceva legat de sex. Amenda este prea mica, trebuia sa fie record.
  • bing bing
    mi se pare o perversitate monstruoasă sa ii dai Amenda la Antena 1 doar 10000 de lei

Trimite un comentariu

sus