Skip to main content

HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuță

 
HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuță

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a votat in unanimitate o hotarare prin care Cristian Tudor Popescu este amendat  cu 1.000 de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie (specie de maimuță), anunță HotNews, care citează un comunicat. 

CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat.

Publicitate

Tot cu 1.000 de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reactie.

„Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", arata comunicatul citat.

Hotararea poate fi atacata in contencios administrativ.

CNCD s-a autosesizat după afirmațiile lui CTP din cadrul Jurnalului de Seară din data de 16 ianaurie, imediat după nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de prim-ministru. Într-o intervenție telefonică, CTP a afirmat: „Este absolut incorect ce fac, dar uitați, coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie. Este o specie pe cale de dispariție. Nu pot să nu mă gândesc. Este exact modul cum este așezată podoaba capilară a pavianului cu mantie”
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • A comentat despre coafură, odioasă din toate punctele de vedere, nu despre demnitatea gospodinei. Consiliul ăsta este format din slugi roșii, se vede treaba...
  • Banciu o face albie de porci pe Simona Halep si nu se autosesizeaza nimeni iar CTP și-o ia pentru o comparație deplasată. Chiar nu știam ce este o mantie.
  • Cand pe alte posturi un alt prim ministru era facut bubos si alte invective CNCD-ul avea inchis televizorul sau trebuia ca un site sa-i trimita o sesizare cu un link de pe youtube?
  • O veste buna, bravo si-o merita tipu
    Si Mai sunt ce sunt *** la gura cand e vorba de psd Cosmin Gusa Rares Bogdan etc, cna-ul ar trebui sa-i puna sub monitorizare si amendati de sa-le usture portofelul merita merita asa zi-si ziaristi...!!!!
  • Nu ati inteles bine, e exact pe dos! CTP a fost amendat pentru lezarea imaginii pavianilor, jigniti de comparatia cu V.V., *** adusa de Dragnea in fruntea guvernului...
  • Nu pot sa inteleg nicio persoana care il apara pe CTP. Acest om si-a facut un scop in viata din a fi mereu contra. Chiar daca la un moment dat se intampla ca parerile dumneavoastra sa coincida cu ale lui CTP, este doar o coincidenta, scopul lui real este doar sa fie contra. Revista Catavencii a spus acum 2-3 ani ca probabil CTP da cu banul cand trebuie sa decida ce opinie are, si indiferent ce pica, el sustine acea parte cu aceeasi convingere cu care ar fi sustinut-o pe cealalta daca ar fi picat la datul cu banul. Sunt de acord cu aceasta ''analiza'' a revistei Catavencii. Este evident ca CTP vrea doar sa se auda vorbind.
  • In conditiile in care multi oameni decenti sunt umiliti de dimineata pana seara la televiziuni private, CNCD sanctioneaza un jurnalist echilibrat pentru o afirmatie estetica? Si mai ales informandu-se din alta parte decat direct de la sursa! E noaptea mintii la CNCD.
  • In ce fel afrimatia facuta de CTP incalca dreptul la deminitate? Demnitatea tine de propria persoana si atat. Demnitate inseamna sa ai decenta sa nu ocupi o functie care iti depaseste competenta. Eventual afirmatia putea fi considerata o jignire. CNCD este un consiliu care nu face cinste Romaniei si mai ales elitelor din aceasta tara. Rusine CNCD.

Trimite un comentariu