Skip to main content

HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuţă

 
HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuţă

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a votat in unanimitate o hotarare prin care Cristian Tudor Popescu este amendat cu 1.000 de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie (specie de maimuţă), anunţă HotNews, care citează un comunicat.

Publicitate

CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat.

Tot cu 1.000 de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reactie.

„Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", arata comunicatul citat.

Hotararea poate fi atacata in contencios administrativ.

CNCD s-a autosesizat după afirmaţiile lui CTP din cadrul Jurnalului de Seară din data de 16 ianaurie, imediat după nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru. Într-o intervenţie telefonică, CTP a afirmat: „Este absolut incorect ce fac, dar uitaţi, coafura aceasta îmi aminteşte de pavianul cu mantie. Este o specie pe cale de dispariţie. Nu pot să nu mă gândesc. Este exact modul cum este aşezată podoaba capilară a pavianului cu mantie”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Noaptea mintii. Adica posturi de televiziune de toata rusinea ne agreseaza pe toate planurile de dimjneata pana seara si CNCD nu face nimic, iar CTP este amendat pentru o comparatie estetica? Si mai ales ca urmare a citarii lui de catre un site de mass-media caee pune titluri socante pentru audienta! CNCD raspunde. la comanda.

Trimite un comentariu

sus