Skip to main content

HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuţă

 
HotNews: CTP, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru că a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu o specie de maimuţă

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a votat in unanimitate o hotarare prin care Cristian Tudor Popescu este amendat cu 1.000 de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie (specie de maimuţă), anunţă HotNews, care citează un comunicat.

Publicitate

CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat.

Tot cu 1.000 de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reactie.

„Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", arata comunicatul citat.

Hotararea poate fi atacata in contencios administrativ.

CNCD s-a autosesizat după afirmaţiile lui CTP din cadrul Jurnalului de Seară din data de 16 ianaurie, imediat după nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru. Într-o intervenţie telefonică, CTP a afirmat: „Este absolut incorect ce fac, dar uitaţi, coafura aceasta îmi aminteşte de pavianul cu mantie. Este o specie pe cale de dispariţie. Nu pot să nu mă gândesc. Este exact modul cum este aşezată podoaba capilară a pavianului cu mantie”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Avram Iancu Avram Iancu
    Noaptea mintii. Adica posturi de televiziune de toata rusinea ne agreseaza pe toate planurile de dimjneata pana seara si CNCD nu face nimic, iar CTP este amendat pentru o comparatie estetica? Si mai ales ca urmare a citarii lui de catre un site de mass-media caee pune titluri socante pentru audienta! CNCD raspunde. la comanda.

Trimite un comentariu

sus