Skip to main content

Fostul redactor-şef Profit.ro, proces câştigat după ce a fost concediat: primeşte salariile pe un an şi jumătate

 
Fostul redactor-şef Profit.ro, proces câştigat după ce a fost concediat: primeşte salariile pe un an şi jumătate

Proces câştigat de Cristi Popa, fost redactor-şef al Profit.ro, după ce acesta a fost concediat în vara anului 2016.

Publicitate

Potrivit hotărârii Curţii de Apel, concedierea lui Cristi Popa a fost anulată de instanţă, iar compania Profit.ro Publishing trebuie să îi plătească salariile de la data concedierii (15 iulie 2016) şi până la data deciziei instanţei (17 ianuarie 2018).

Cristi Popa şi Ovidiu Tempea, fondatori ai Profit.ro, au fost concediaţi în vara anului 2016, pe fondul neînţelegerilor cu o parte din acţionarii proiectului. Cei doi au contestat deciziile de concediere. Şi în cazul lui Ovidiu Tempea, instanţa a decis plata salariilor din momentul concedierii, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Profit.ro a fost lansat în septembrie 2015, avându-i ca fondatori pe jurnaliştii Cristi Popa, Ovidiu Tempea, Thomas Dincă şi Oana Osman. Finanţatori: Andreas Fuhrmann şi Paula Dobrescu. Proiectul e dezvoltat de Orlando Nicoară.

Solutia Curţii de Apel în cazul Cristi Popa:

Admite apelul formulat de apelantul POPA CRISTIAN în contradictoriu cu intimata PROFIT.RO PUBLISHING S.A.

Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul POPA CRISTIAN împotriva Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 emisă de intimata PROFIT.RO PUBLISHING S.A., pe care o anulează.

Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere cu nr. 198/15.07.2016 prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii, pe perioada cuprinsă între data de 15.07.2016 şi data pronunţării prezentei hotărâri.

Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa emiterii deciziei anulate, începând cu data concedierii şi până la data pronunţării prezentei hotărâri. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Definitivă. Pronunţată azi 17.01.2018, în conformitate cu prevederile art. 396 alin. 2 din codul de procedură civilă.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Nu avem audientele solicitate. Dar le avem pe cele de saptamana viitoare.
  • Iuli Iuli
    Audientele de miercuri si joi?

Trimite un comentariu

sus