Skip to main content

Mălin Bot, ridicat de jandarmi în timp ce protesta în fața sediului PSD

 
Mălin Bot, ridicat de jandarmi în timp ce protesta în fața sediului PSD

Jurnalistul Mălin Bot, care protesta luni în faţa sediului PSD, a fost ridicat de jandarmi după ce aceştia i-au cerut în mod repetat să părăsească locul, scrie Agerpres.

Aproximativ zece persoane s-au adunat luni cu pancarte în faţa sediului PSD pentru a protesta faţă de conducerea acestei formaţiuni. Un protestatar s-a urcat într-un copac, susţinând că în acest fel doreşte să-şi exprime punctul de vedere şi să evite să fie dus la Poliţie.

Publicitate

Reprezentanţii Jandarmeriei le-au cerut să plece, deoarece nu aveau autorizaţie în acest sens. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale al Revoluţionarilor au arătat că deţin autorizaţie pentru a protesta pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 4 ianuarie, şi că în aceste condiţii alţi manifestanţi nu pot să participe la acţiuni de protest în această zonă. În aceste condiţii, o parte din cei care manifestau împotriva PSD au fost de acord să plece. Pe de altă parte, jurnalistul Mălin Bot a refuzat să părăsească zona.

În momentul în care jandarmii l-au luat pentru a-l duce la Poliţie, jurnalistul s-a prins de un indicator de circulaţie, scoţându-l parţial din pământ. În cele din urmă, jandarmii să-l urce în dubă.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat la Antena 3

"În urma activității de protest din zona Kiseleff, din fața sediului PSD, patru persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea aplicării unor sancțiuni contravenționale, întrucât acestea au desfășurat o activitate de protest care nu întrunea condițiile legale, nu era supusă declarării și avizării, așa cum prevede legea. Un al doilea motiv a fost faptul că au folosit în activitatea lor o stație de amplificare sonoră care tulbura ordinea publică, iar al treilea argument pentru care a fost necesară conducerea la secția de poliție a fost că în acea zonă a fost declarată și supusă aprobării o activitate de protest organizată de o asociație, iar organizatorul și reprezentantul acestei asociații ne-a solicitat în mod expres să îndepărtăm persoanele respective", a declarat Georgian Enache.

 
Video: Lumea Justitiei
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu