Skip to main content

Banca Transilvania, singurul brand românesc din topul celor mai valoroase branduri bancare din lume

 
Banca Transilvania, singurul brand românesc din topul celor mai valoroase branduri bancare din lume
foto: bankingnews.ro

Banca Transilvania este primul brand bancar din România care intră în topul celor mai valoroase branduri bancare.

Publicitate

Astfel, Banca Transilvania se clasează pe locul 486 în clasamentul Brand Finance Banking 500, cu o valoare de 174 milioane USD, potrivit evaluării companiei Brand Finance.

De asemenea, Banca Transilvania se clasează pe locul 142 între băncile de pe continentul european, după valoarea brandului

“Această premieră românească în Brand Finance Banking 500 este atât o recunoaștere a creșterii constante a brandului Banca Transilvania, cât și un semnal că brandurile românești de top încep să își extindă zona de influență și să devină vizibile în peisajul valoric global”, spune Mihai Bogdan, Managing Director, Brand Finance România.

Care sunt criteriile se selectie ale Brand Finance?

Brand Finance folosește metoda “economiei de redevență” pentru a stabilii valoarea brandurilor.

Ce presupune această metodă?

Această metodă implică estimarea veniturilor viitoare care sunt atribuibile brandului prin aplicarea unei rate de redevență care ar putea fi pretinse pentru folosirea brandului.

Astfel, valoarea de brand este definită ca beneficiul economic net pe care un proprietar l-ar obține prin licențierea brandului pe piața liberă, potrivit Brand Finance.

Pe primul loc în top se situează The Industrial and Commercial Bank of China, din China, care are o valoare de 59,2 miliarde USD.

Băncile din China și Statele Unite ale Americii domină top 10, cu patru bănci fiecare. Însă valoric, China, domină piața bancară cu o valoare cumulată de 317 miliarde USD.


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Este foarte subiectiv topul acela, e făcut de niște americani cu interese în China, de-asta atât USA cât și China au poziții privilegiate.

    Sper să văd și unul făcut de europeni.

Trimite un comentariu