Skip to main content

Contractul Telekom - Media Investment se termină în câteva zile. Operatorul nu a ales încă altă agenție

 
Contractul Telekom - Media Investment se termină în câteva zile. Operatorul nu a ales încă altă agenție
Telekom

Telekom rămâne fără agenție de media, dacă până pe 28 februarie nu anunță câștigătorul licitației pentru alegerea companiei care să administreze bugetele de publicitate ale operatorului.

Pe 28 februarie se termină contractul pe care Telekom îl are, în acest moment, cu agenția Media Investment.

Publicitate

Procesul de alegere a unei noi agenții a început încă din vara anului trecut, iar până în prezent nu a fost ales un câștigător, după cum precizează și oficialii Telekom.

"Procesul de selectie pentru agentia de media este in desfasurare si nu a fost luata o decizie inca. Actualul contract incheiat intre Telekom Romania si Media Investment pentru servicii de media expira la sfarsitul lunii februarie 2018", au precizat oficialii Telekom pentru Paginademedia.ro.

Din informațiile Paginademedia.ro, pentru licitația Telekom au fost invitate, anul trecut, grupurile Publicis, Group M (agenția de media internațională a Deutsche Telekom) și Media Investment (agenția de media de până acum).

Paginademedia.ro estimează bugetul de media al Telekom, pentru anul trecut, în jurul valorii de zece milioane de euro.

Potrivit unui articol publicat de site-ul AdAge.com la sfârșitul anului trecut, legat de planurile globale ale operatorului "Deutsche Telekom a delegat activitățile de planificare media și media buying către Group M". Materialul precizează că "noul parteneriat se va resimți în activitățile europene ale companiei, adică 13 subsidiare Telekom, începând din 1 ianuarie 2018." Nu se precizează țările despre care este vorba.

Scrisoare către firmele de outdoor

Este pentru prima dată în ultimii ani când, din cauza procesului de selecție fără rezultat, Telekom rămâne fără agenție de media.

Operatorul lucrează cu Media Investment de aproximativ șase ani (încă dinaintea rebrandingului Cosmote în Telekom). De-a lungul timpului, au mai fost licitații, dar rezultatul acestora a fost anunțat înainte de expirarea contractelor (un exemplu pe Paginademedia.ro, aici)

Situația atipică a avut ca rezultat o scrisoare către furnizorii media, document publicat de site-ul adplayers.ro. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, este o scrisoare trimisă companiilor de outdoor cu care Media Investment a lucrat pentru clientul Telekom. Documentul anunță finalul contractului, dar și faptul că Telekom ar dori să păstreze rezervarea pe spațiile de până acum.

Potrivit documentului, agenția Media Investment anunță că actualul contract expiră la 28 februarie și că nu există încă un anunț oficial al clientului "privind entitatea care va sprijini, în următorii ani, promovarea produselor, serviciilor și imaginii Telekom în România".

În aceeași scrisoare, Media Investment precizează că Telekom "și-a arătat interesul ferm de a păstra vehiculele de comunicare folosite în activitatea sa media și de a beneficia în continuare, fără întrerupere, de proiectele pe care subscrisa le-a angajat cu dumneavoastră pentru client."

Din documentul publicat de adplayers.ro:

"Înțelegerea noastră este că toate spectele comerciale aferente promovării Clientului începând cu data de 1 martie 2018 vor face obiectul unor negocieri ce vor avea loc în viitor cu noua entitate ce va fi desemnată. (...)

Suntem încrezători că veți depune toate eforturile pentru a menține, în persoana Clientului, aceeași logistică publicitară ce va asigura acestuia continuitate în comunicare.

Având în vedere constrângerile juridice atrase de expirarea angajamentului nostru față de client, nu vom mai putea adresa comenzi pentru expunerea Clientului ulterior datei de 28 februarie 2018. În egală măsură, nu vom mai putea primi facturi pentru servicii de care Clientul va beneficia începând cu data de 1 martie 2018."

Până la ora redactării articolului, oficialii agenției Media Investment nu au putut fi contactați.

Articolul din AdAge.com, aici

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • In urma cu 2ani am încheiat un contract de tv,internet și telefonie fixa la care ți se dădea și o tableta pe care nu am primit-o nici in ziua de astazi( pachet obligatoriu).In urma cu 6luni am încheiat alt contract de telefonie mobila pe care voi l,ați introdus în contractul precedent.Acum vreau sa,mi schimb doar pachetul tv.si nu se poate deoarece voi ați contopit contractele.De ce?Daca nu se rezolva situația aceasta jenantă,nu voi mai plati abonamentul tv.
  • Sunt client si parca imi pare rau acum ce se intampla cu voi daca veti face măgarii la facturi nu mai plătesc nimic
  • Ce sa spun,sunt abonatul vostru,dar,deja ma gandesc,sa va schimb,ca ,în multe privințe,doar gura si prea mult roz bombon e de voi .

Trimite un comentariu