Skip to main content

Ce se întâmplă când depinzi de Facebook. Site închis după ce a pierdut trei sferturi din trafic. "Închidem din cauza modificărilor de algoritm"

 
Ce se întâmplă când depinzi de Facebook. Site închis după ce a pierdut trei sferturi din trafic. "Închidem din cauza modificărilor de algoritm"

Ce se poate întâmpla când depinzi aproape în totalitate de o sursă de trafic? O întreagă afacere online s-a închis după ce a pierdut 75% din trafic. Trafic care venea din Facebook.

Site-ul publicației online pentru femei LittleThings, s-a înschis. Închiderea bruscă a afacerii LittleThings ar fi cauzată de ultima modificare de algoritm prin care a trecut Facebook. Aceasta este explicația lor.

Publicitate

Joe Speiser, CEO LittleThing, pentru publicația Business Insider:

“Astăzi, 27 februarie, LittleThings își închide ușile definitiv. Acest lucru se întâmplă, în mare parte, din cauza noilor modificări de algoritm prin care a trecut Facebook.

Schimbare recentă a algoritmului despre care Facebook a spus ca va diminua ponderea conținutului consumat pasiv și în schimb ar crește ponderea postărilor care vin de la prieteni și familie a eliminat aproximativ 75% din traficul organic pe care îl făcea Little Things, lovind astfel în profitul întregii afaceri.”

Publicația Little Things a fost lansată în anul 2014 și până la închidere a strâns aproximativ 12 milioane de urmăritori pe pagina de Facebook. Astfel, publicația atrăgea, pe site, trafic care provenea în mare parte din Facebook.

Mai multe publicații online care atrăgeau trafic pe site-urile afacerilor, exclusiv, din Facebook au spus că noua schimbare de algoritm a Facebook le-ar putea afecta într-un mod negativ afacerile și ar putea duce chiar la închiderea acestora.

Reamintim că Facebook a anunțat la începutul lunii ianuarie o modificare de algoritm care va modifica ponderea postărilor care vin in news feed de la paginilor oficiale ale brandurilor, afacerilor sau publicațiilor în favoarea postărilor ce vin de la prieteni, adică de pe profiluri personale. (despre subiect, pe larg, aici).

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • pai bun asa da traficul ala nu era de fapt si de drept reclamele acelea ca pe mine ma deranjau asa ca imi convine daca s-a renuntat la o reclama mai bine sa se renunte la toate!

Trimite un comentariu