Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, primele două opinii virale din top: "Mr. Dragnea, n-ai vrea să faci autostrăzi pentru români, în loc să-ți faci legi doar pentru tine?"

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran, primele două opinii virale din top: "Mr. Dragnea, n-ai vrea să faci autostrăzi pentru români, în loc să-ți faci legi doar pentru tine?"
Moise Guran Digi 24

Postarea virală de ieri, pe Facebook, din blogosferă, îi aparține lui Moise Guran. Subiectul? Întâlnirea dintre Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și Liviu Dragnea, președintele Camerei Depuților.

“Intervenția directă a celui mai înalt oficial european de stânga, la București, în bârlogul lupilor, față în față adică și cu Liviu Dragnea, dar și cu alde Iordache, Nicolicea și alți băieți cu buzunare doldora de amnistii și grațieri, deschide o presiune politică pe care doamna Dăncilă nu o poate contracara de una singură.

Dacă Timmermans nu venea, Dragnea o scotea pe Dăncilă în față. Dacă a venit, n-a avut cum să-l mai evite”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 10.000 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

A doua opinie populară din blogosferă este tot a lui Moise Guran:

„Întâlnirea din fața CSM a celor doi a fost tensionată, în ciuda aerului de relaxare al domnului Tudorel Toader, care, în repetate rânduri, l-a atins cordial pe mână pe Augustin Lazăr, Procurorul General.

Domnul Lazăr nu a protestat, dar, norocul lui Tudorel, Codruța Kovesi se așezase la câțiva metri distanță, punând două mese și un zid de sobrietate între ei. Glumesc! Dar nu e chiar de glumă, căci meciul continuă.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Mr. Dragnea, n-ai vrea să faci autostrăzi pentru români, în loc să-ți faci legi doar pentru tine?”, - 10.411 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Cei de la Bruxelles au înțeles, pe de o parte, că Dragnea va merge până la capăt cu Legile Justiției, iar pe de altă parte, că atâta timp cât Dragnea ține România în șah, nici pe politrucii de la Curtea Constituțională nu te poți baza pentru apărarea statului de drept și, finalmente, a valorilor europene”

2. moise.ro, “Victoria este una de etapă. Returul se anunță periculos”, - 3.541 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Soluția Curții Constituționale e, ca de obicei, rabinică. Executivul bicefal (Președintele și Guvernul) trebuie să conlucreze la numirea unui procuror-șef, dar rolul ministrului Justiției este “central”, “Preşedintelui conferindu-i-se atribuţia de numire în considerarea solemnităţii actului şi a necesităţii existenţei unei conlucrări şi consultări permanente în cadrul executivului bicefal.” Deci președintele are atribuții solemne, după ce a conlucrat cu Guvernul și s-au consultat permanent.”

3. Blogurile Adevărul, “Ce se (mai) poate face?”, de Andrei Pleșu, - 1.357 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Pe de o parte, admit că orice instituţie majoră are nevoie de continuitate, iar continuitatea nu poate fi dată de vînzoleala politică de la vîrf. E nevoie de înalţi funcţionari competenţi, care să asigure buna funcţionare a lucrurilor, dincolo de schimbările, mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin arbitrare, ale şefilor.

Pe de altă parte, comunitatea „perenă“ a fiecărei instituţii nu e nici ea o armată de îngeri. Şi înăuntrul ei există discrete partizanate politice şi statornice obedienţe de „gaşcă“, inerţii birocratice, rezistenţă la orice schimbare (reacţie simetrică la schimbările pripite şi confuze de pe scena politică), solidaritate de „corp“ etc.”

4. mihaivasilescublog.ro, “PENTRU VOI, FETELOR!”, - 935 like-uri & share-uri;

Din postare:

„În lumina recentelor evenimente meteorologice prăvălite peste noi pe acest început mirobolant de primăvară, evenimente materializate prin munți de zăpadă și tranșee de nămeți, credeam că scapăm și se mai amână oleacă sau se anulează definitiv șmecheria cu “mărțișoarele”. Ți-ai găsit.”

5. Blogurile Adevărul, “Corupţie uriaşă în Ungaria. Începutul sfârşitului pentru Orban sau cum să pierzi când ai 50% în sondaje”, de Adrian Fanaca, - 382 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Cu alegerile parlamentare la câteva săptămâni distanţă, Ungaria lui Viktor Orban şi a partidului tinerilor democraţi maghiari, care nu mai sunt tineri de vreo 20 de ani, se scaldă în corupţie. Mica corupţie este practic inexistentă, însă licitaţiile pentru achiziţiile publice sunt aproape întotdeauna trucate, legăturile dintre business şi politic fiind cvasi-totale.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu