Skip to main content

Costin Ştucan: "Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaşte, pe atât de tare l-am plăcut după"

 
Costin Ştucan: "Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaşte, pe atât de tare l-am plăcut după"

IN MEMORIAM. Costin Ştucan a publicat un articol, pe blog, în care vorbeşte pe larg despre relaţia pe care a avut-o cu Andrei Gheorghe. Vorbeşte despre cum l-a cunoscut, despre experienţa de a lucra împreună cu el şi în final despre lucrurile cu care a rămas de la el.

Publicitate

"Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaşte, pe atât de tare l-am plăcut după. Chiar dacă el nu era mereu de acord cu lucruri pe care le scriam."

Cei doi au lucrat împreună, pentru prima dată, în anul 2006, când au moderat împreună o emisiune în care erau invitaţi politicieni care să comenteze fotbalul. În acel an, Steaua şi Rapid Bucureşti şi-au disputat sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Costin Ştucan şi-a amintit cum Andrei Gheorghe "l-a devorat" pe Gigi Becali, care se afla la nici un scaun distanţă:

"În direct, îi controla pe păpuşari cu o lejeritate şocantă. Muşca din ei, apoi îi mângâia viclean pe creştet, după care îşi înfigea ironia aia ascuţită până în miezul creierului lor.

Câţi moderatori din România au îndrăznit să-l devoreze pe George Becali, aflat la doar un scaun distanţă, iar finanţatorul FCSB să nu facă altceva decât să înghită în sec?"

Ştucan a povestit şi cum Andrei Gheorghe i-a făcut cunoştinţa cu tradiţia culturală din Rusia:

"Într-o seară, ne-a chemat pe mine şi pe producătorul emisiunii la el acasă, să socializăm la un film. Ne ştiam doar de câteva zile, dar el ne punea casa pe tavă.

Atunci l-am descoperit pe Andrei Zviaghinţev, genialul regizor rus pe care Andrei Gheorghe îl aprecia mult.

Am văzut „Întoarcerea”, iar el a comentat în şoaptă, discret, diferite cadre, modul în care regizorul filmase sau gândise anumite scene."

Nu în ultimul rând Ştucan a povestit în articol despre cum Andrei Gheorghe, deşi de multe ori critic şi acid, l-a încurajat constant şi l-a ajutat cu sfaturi legate de meseria de jurnalist:

"După emisiune, ne strângeam în birou şi discutam ce a fost bine şi ce nu. Eram temător, eram nesigur pe mine, dar el m-a încurajat constant şi mi-a dat sfaturi de TV cât pentru două vieţi."

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus