Skip to main content

Emisiunea Ora de ştiri, înlocuită din această săptămână, cu documentare la TVR 1

 
Emisiunea Ora de ştiri, înlocuită din această săptămână, cu documentare la TVR 1

TVR 1 lansează începând de astăzi o serie de documentare, parte din ele programate în locul emisiunii Ora de ştiri, prezentată de Mihai Rădulescu.

Publicitate

Ora de ştiri, lansă în urmă cu 12 ani, şi-a încetat apariţia săptămâna trecută. Mihai Rădulescu va prezenta în continuare un Telejurnal, programat la miezul nopţii.

Paginademedia.ro a trimis o solicitare în scris către TVR, încă de săptămâna trecută, însă nu a primit niciun răspuns până la ora publicării acestui articol.

Noua grilă de primăvară a TVR 1, care debutează începând de astăzi, va avea documentare precum:

 • Breaking News – Dark News, luni-joi, ora 23.30;
 • Cât valorează America? – vineri, ora 21.00;
 • Istoria Cupei Mondiale de Fotbal – vineri, ora 22.00,
 • Povestea celor trei pisicuţe – sâmbătă, ora 10.00
 • Spionii din cer – sâmbătă, ora 22.00.

Seria documentară Breaking News – Dark News, producţie Franţa, 2017. De la Jack Spintecătorul la Drama din Anzii Cordilieri, cele 10 episoade ale seriei Breaking News – Dark News, realizate de Emmanuel Blanchard şi Dominique Kalifa, dezvăluie pagini întunecate ale istoriei ce au lăsat urme, la vremea lor, mai ales din cauza promovării unor subiecte pe prima pagină a ziarelor. Psihologi, criminalişti, sociologi, istorici decriptează ştirile senzaţionale despre crime violente, accidente sau sinucideri şi ne arată, o dată în plus, cât de fragili suntem. Trecând prin decriptarea unui fapt divers şi acoperirea lui mediatică, dar şi prin legenda care s-a născut în jurul lui, seria documentară Breaking News – Dark News ne invită să revizităm o pagină a istoriei noastre.

„Cât valorează America?” În documentarul cu acelaşi titlu, în regia Gabriellei Polletta, însuşi Donald Trump evaluează în dolari majoritatea bogăţiilor SUA - petrol, apă, case... După cum singur spune: „Sunt Donald Trump şi pun un preţ pentru tot ce se află în America!". Vineri seară, la ora 21.00, aflăm răspunsul în documentarul ce va fi difuzat în premieră de TVR 1.

Vinerea, din 17 martie, la ora 22.00, la TVR 1 va fi documentarul Istoria Cupei Mondiale de Fotbal, care include povestea competiţiei de fotbal care începe cu ediţia din 1930 şi ajunge până în vremurile moderne. Mari momente, goluri şi ratări memorabile, scoruri neaşteptate, încleştări, cei mai buni jucători şi antrenori de fotbal - toate acestea demonstrează ţelul, pregătirea, pasiunea, dar şi dramatismul istoriei celor aproape 100 de ani de campionat mondial de fotbal.

Pentru copii, TVR 1 difuzează sâmbătă, 17 martie, de la ora 10.00, Povestea celor trei pisicuţe, un alt documetar producţie Franţa 2015, realizat de Emma Baus. Au fost odată ca niciodată… trei pui de pisică - unul care abia s-a născut la o fermă, altul, nespus de alintat, la Tokyo şi un al treilea, parţial sălbăticit, într-o insulă grecească.Trei pisici, trei destine, trei universuri. Acest documentar ne transportă în miezul unor poveşti emoţionante şi surprinzătoare, pretext pentru a descoperi tainele acestor feline atât de iubite.

Sâmbătă seară, de la 22.00, la TVR 1 este programat documentarul Spionii din cer, producţie SUA 2013. Pentru prima dată în istorie, avem acces în înteriorul ultra-secretei Agenţii Guvernamentale Americane care derulează Programul de Spionaj via Sateliţi. Foarte puţină lume ştie de existenţa ei. Se numeşte National Reconnaissance Office – Centrul Naţional de Supraveghere - şi de peste 50 de ani a reprezentat ochii şi urechile din spaţiu ale naţiunii americane.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • AA AA
  Tu altceva mai bun, n-ai de făcut ?
 • livia pila livia pila
  Prin TVR circula deja o gluma. Cică indemnată de marele om al PSD din CNA, nimeni altul decit eternul looser RADU HERJEU (ce om sinistru, nu mă mir ca a ramas holtei!) ilustrisssima DOINA GRADEA, moartă după definitivarea pe funcție, se gândeste iar la rebrenduirea canalelor TVR. Vom avea PSDTV 1, PSDTV2, PSDTV3!

Trimite un comentariu

sus