Skip to main content

PROIECT - PILOT. Google lansează un program de educarea a tinerilor pentru a se proteja de fake news şi hărţuire în online

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Compania Google testează în ţara noastră un program de educare a tinerilor pentru pentru ca aceştia să recunoască mai uşor fenomenele negative din mediul online, cum ar fi ştirile false sau hărţuirea.

Publicitate

România este una dintre cele trei ţări selectate de Google pentru a derula proiectul-pilot Young Digital Leaders, alături de Italia şi Suedia.

În România, activităţile sunt fi derulate în parteneriat cu Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea şi presupune o serie de ateliere dedicate elevilor şi părinţilor.

Ce vor învăţa partiticipanţii la cursuri?

Alfabetizarea digitală - presupune familiarizarea cursanţilor cu fenomenul de “fake news”.

Comportamentele în mediul online – cursanţii vor primi noţiuni despre cum să recunoască tehnicile de manipulare emoţională în ştiri şi pe reţele sociale sau cum să recunoască modul de gândire „Noi vs Ei” în mediul online.

Rolul utilizatorilor în mediul online – cursanţii vor primi noţiuni despre ce presupune discursul liber şi discursul instigator la ură.

Reprezentanţii Google:

“În cadrul proiectului ei vor învăţa să ia cele mai bune decizii în mediul online, să comunice, să răspundă troll-ilor din mediul online şi când şi unde să solicite ajutor.

De asemenea, vor fi puse la dispoziţie gratuit resurse şi documente educative, care să fie utilizate de şcoli pentru a derula propriile programe de educarea a tinerilor în mediul digital cu scopul de ai forma în cetăţeni digitali cu atitudine pozitivă, care ştiu să reacţioneze la comportamente antisociale, ură şi extremism online.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus