Skip to main content

PROIECT - PILOT. Google lansează un program de educarea a tinerilor pentru a se proteja de fake news și hărțuire în online

 
PROIECT - PILOT. Google lansează un program de educarea a tinerilor pentru a se proteja de fake news și hărțuire în online
Google-logo-the guardian

Compania Google testează în țara noastră un program de educare a tinerilor pentru pentru ca aceștia să recunoască mai ușor fenomenele negative din mediul online, cum ar fi știrile false sau hărțuirea. 

Publicitate

România este una dintre cele trei țări selectate de Google pentru a derula proiectul-pilot Young Digital Leaders, alături de Italia și Suedia.

În România, activitățile sunt fi derulate în parteneriat cu Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și presupune o serie de ateliere dedicate elevilor și părinților.

Ce vor învăța partiticipanții la cursuri?

Alfabetizarea digitală - presupune familiarizarea cursanților cu fenomenul de “fake news”.

Comportamentele în mediul online – cursanții vor primi noțiuni despre cum să recunoască tehnicile de manipulare emoțională în știri și pe rețele sociale sau cum să recunoască modul de gândire „Noi vs Ei” în mediul online.

Rolul utilizatorilor în mediul online – cursanții vor primi noțiuni despre ce presupune discursul liber și discursul instigator la ură.

Reprezentanții Google:

“În cadrul proiectului ei vor învăța să ia cele mai bune decizii în mediul online, să comunice, să răspundă troll-ilor din mediul online și când și unde să solicite ajutor.

De asemenea, vor fi puse la dispoziție gratuit resurse și documente educative, care să fie utilizate de școli pentru a derula propriile programe de educarea a tinerilor în mediul digital cu scopul de ai forma în cetățeni digitali cu atitudine pozitivă, care știu să reacționeze la comportamente antisociale, ură și extremism online.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu