Skip to main content

Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Din oră-n oră. Așa să fie?

 
Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Din oră-n oră. Așa să fie?

O burtieră a rulat azi, în buclă, la Digi 24: Energia, scumpită artificial cu 20%. Burtiera și materialul pe care este aplicată au fost difuzate de postul de știri în fiecare oră.

Publicitate

La unul dintre jurnale, burtiera a stat minute bune pe ecran, chiar dacă discuția din studio trecuse, deja, la un alt subiect.

Despre ce este materialul? De la ce a pornit? Este, într-adevăr, energia scumpită cu 20%, așa cum spunea burtiera? O burtieră sub semnul întrebării.

Alte burtiere puse pe subiect:

  • Energia, scumpită artificial de înțelegeri ilegale
  • De ce s-a scumpit curentul electric
  • Cartelul contoarelor
  • Despăgubiri după scandalul contoarelor electrice

Digi 24 este singurul post de știri care a acordat spații atât de largi subiectului. De altfel, în fiecare oră, subiectul era promovat.

Compania care deține postul Digi 24 are o divizie care acționează și pe piața de energie și care se poziționează ca un furnizor cu prețuri mici.

Energia scumpită cu 20%? “S-ar putea”.

De unde a venit “Energia scumpită cu 20%”. De la o declarație a lui Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței. O declarație cu “s-ar putea”.

Subiectul și contextul:

În urmă cu o săptămână, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, declara că tarifele la electricitate ar trebui să scadă, după ce o investigaţie a Consiliului Concurenţei a relevat faptul că mai multe companii din energie, producătoare de contoare, s-au înţeles între ele în legătură cu prețul echipamentelor, cauzând prejudicii consumatorilor. (sursa: HotNews).

Declarația era făcută la prezentarea raportului Consiliului Concurenței.

Este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, întrucât este vorba de licitaţii care s-au întins pe o perioadă de mai mulţi ani”, spunea atunci Bogdan Chirițoiu.

La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu 73 de milioane de lei şase companii, printre care şi Electrica, pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

Bogdan Chirițoiu:

Atunci când se realizează un cartel, preţul creşte în medie cu 20%. Asta ar putea fi reducerea de preţ la acele contracte unde există o dovadă că există o înţelegere. Să estimăm cât de bine ne pricepem prejudiciul ăsta, şi apoi să nu se mai aprobe creşteri, sau să fie scăderi a tarifului de distribuţie ca să se recupereze acest prejudiciu.

După ora 17.00, burtiera Energia, scumpită artificial cu 20% nu a mai rulat. Pe burtieră se preciza – așa cum Bogdan Chirițoiu a spus încă de săptămâna trecută, că “prejudiciul e greu de estimat”. 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • haha...incepe lumea sa se prinda ce e cu um24. Tarziu baieti, dar e bine totusi ca v-a prindeti si voi.
  • @ Geo : m am lovit de digi de doua ori în ultimile luni. In ambele cazuri, au fost cozi. :)) Știrea de pe Digi24 rămâne aiurea, dar Digi rămâne pe 1 fără griji în România.
  • A cam inceput sa bata vantul prin magazinele lor. Nu mai sunt cozi la abonamente ca pe vremuri...gata cu telefonia, televiziunea, internetul si energia ieftina - chipurile...se cam bat de musca ai lor consultanti...
  • Am văzut și eu asta. E prima oară când văd la Digi un titlu care nu corespunde cu continutul știrii.

Trimite un comentariu