Skip to main content

Europa FM și Virgin Radio, nou proprietar. Cine a cumpărat posturile Lagardere

 
Europa FM și Virgin Radio, nou proprietar. Cine a cumpărat posturile Lagardere

Rețeaua națională Europa FM, postul Virgin Radio din România și Vibe FM au un nou proprietar, după o tranzacție prin care grupul Lagardere a vîndut operațiunile radio din mai multe țări.

Publicitate

Grupul Lagardère anunță vânzarea operațiunilor radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către Czech Media Invest. Anunțul a fost publicat pe site-ul Europa FM.

Paginademedia.ro îl redă în continuare:

Grupul Lagardère anunță vânzarea operațiunilor radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către Czech Media Invest.

Aceasta tranzacție este prima dintr-o serie de cesiuni privind activele Lagardère Active aflat în procesul de restructurare strategică anunțată de Arnaud Lagardère la 8 martie 2018.

Prețul de vânzare al acestor active este de 73.000.000 EUR pentru venituri consolidate de aproximativ 56.000.000 EUR în 2017. 

Această achiziție de branduri de radio puternice va sprijini dezvoltarea grupului Czech Media Invest* în segmentul mass-media.

Închiderea tranzacției necesită obținerea autorizării autorităților locale de reglementare din țările implicate.

*Czech Media Invest este operatorul de media numărul 1 în Republica Cehă, cu patru cotidiane, numeroase reviste și domenii online.
Societatea care îl are co-proprietar și este condusă de Daniel Křetínský deține de asemenea două tipografii și este lider în publishing și distribuție de presă cu peste 18.000 de puncte de livrare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Eu cred că Europa FM va avea de suferit pe partea redacțională. Nu o să mai auzi știri negative la adresa Guvernului, iar radioul se va axa pe informații de altă natură. Această canzare nu este întâmplătoare. 2019 și 2020, vor reprezenta niște ani electorali foarte importanți .
  • Urmează eficientizarea. Adio creșteri salariale, teambuilding-uri, mașini și fursecuri de protocol. Disponibilizări, muncă dublă pe aceeași bani, caz fericit. Succes. Sbohem!
  • Aveam destule entități media de propagandă iliberală și fără să cumpere prietenii lui Viktor Orban Europa FM, care facea jurnalism bun.
    Exact așa, pas cu pas, a dispărut și media liberă din Ungaria sau Turcia.
    Și mai vin unii și zic că "măcar de era companie românească". Trăim într-o lume a valorilor, nu a națiunilor. Degeaba ești companie românească dacă ți-s dragi valori autocratice rusești.
  • Au fost pe mana strainilor au ramas pe mana strainilor ca si Kiss fm ,Magic fm si Rock Fm apartin uni firme grecesti, daca se gasea o companie romaneasca sa le fi cumparat parca era altceva ..doar posturile din Romania ( Europa FM ,Virgin si Vibe )
  • Dl. Daniel Kretinsky este omul ***, *** a celor care au sărăcit țărişoara şi şi-au trimis bănuții în Panama. Să vedeți de acum în ce direcție se vor propaga aceste posturi.

Trimite un comentariu