Skip to main content

Farse de 1 Aprilie, în publicitate. Primul Rompetrol din spațiu, pentru Tesla lui Musk. Și Pepsi cu aromă de corcodușe

 
Farse de 1 Aprilie, în publicitate. Primul Rompetrol din spațiu, pentru Tesla lui Musk. Și Pepsi cu aromă de corcodușe

Brandurile și companiile au sărbătorit ziua păcălelilor cu glume pe paginile oficiale de Facebook. De la fotografii, videoclipuri complexe pline de efectele speciale, cum ar fi postarea de pe pagina Rompetrol, până la postări simple, dar cu rezonanță, cum ar fi postările de pe pagina oficială Netflix.

Publicitate

SRI a intrat și el în jocul păcălelilor. La fel Pegas - a lansat bicicleta care merge pe firele de troleibuz, producătorul de mezeluri Meda și Orbit.

Însă indiferent despre care dintre postări vorbim, fiecare a strâns reacții din partea audienței din mediul online și s-a viralizat puternic.

Paginademedia.ro și Standout prezintă lista cu postările virale create de branduri cu ocazia zilei de 1 Aprilie:

1. Rompetrol a gândit un întreg spot pe care mai apoi l-a publicat pe pagina de Facebook.

S-a folosit de contextul în care miliadarul Elon Musk a lansat în spațiu o mașină electrică.

Rompetrol ilustrat sub forma farsei de ziua păcălelilor modul în care ar alimenta Roadsterul Tesla în spațiu dintr-o stație Rompetrol.

2. Pepsi nu a ratat ocazia și a creat o postare în care pare ca ar promova cea mai nouă băutură Pepsi: “Taste it. Love it. Live it. Noul Pepsi cu aromă de corcodușe! Enjoy!”

3. Netflix s-a rezumat la ceva simplu, însă cu rezonanță pentru utilizatori.

“Nu, nu vom face nicio păcăleală cum că GoT va fi pe Netflix”, așa a sunat postarea de pe pagina lor, cu aluzie la HBO principalul concurent de pe piața distribuitorilor de producții video.

4. Nici Serviciul Român de Informații nu a rămas indiferent. Au postat şi de această dată ceva “cu aluzie” la controversele ce vizează instituția: “Stai cam mult pe telefon”.

5. Brandul de biciclete Pegas a anunțat pe 1 Aprilie “inovația” pe care au realizat-o în domeniul transportului alternativ: “Bicicleta electrică care poate funcționa pe liniile de troleibuz”.

6. Meda “ar fi lansat” o aplicație Meda de smartphone care îți spune câte felii de salam mai ai disponibile și buton pentru a face rapid reîncărcarea la nevoie.

7. CSM Iași pretinde că ar avea meci cu Steaua la care nu mai pot ajunge din cauza lui Becali. Însă, gluma lor a pornit de la un fapt real, de la o știre care a anunța ca Gigi Becali a blocat o stradă din Pipera atunci când și-a scos oile la păscut.

8. Orbit “ar fi lansat” o serie de produse pentru respirația animalelor de companie.

9. Mall-ul Vivo din Florești, județul Cluj a creat o promoție în glumă: “Cumperi 2 produse și le plătești pe ambele. Doar azi 1 aprilie.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu