Skip to main content

Spotify, actualizare pentru varianta gratuită. Schimbări la nivel algoritm și de playlist

 
Spotify, actualizare pentru varianta gratuită. Schimbări la nivel algoritm și de playlist
Foto | cugetliber.ro

Platforma de streaming muzical Spotify a lansat o versiune updatată aplicației. Versiunea actualizată este valabilă pentru varianta gratuită a aplicației, cea susținută prin conținut publicitar.

Publicitate

Cum se schimbă aplicația?

Una dintre schimbările principale pe care compania le-a anunțat este legată de controlul pe care utilizatorul îl va avea asupra playlist-ului.

Mai exact: până acum, utilizatorul, dacă nu era mulțumit de o melodie din playlist și voia să aleagă alta, o putea face doar de câteva ori (în varianta gratuită a aplicației). Restul melodiilor erau generate automat de aplicație. În noua variantă, se va elimina această limitare.

Utilizatorii vor primi conținut în noua versiune aplicației în funcție de piesele sau de artiștii pe care acestia îi ascultă în mod frecvent.

De asemenea, algoritmul va ține cont și de piesele pe care utilizatorii le adaugă la favorite, cât și de cele pe care aceștia le ascund.

Compania a anunțat și că a indrodus și Data Server, o metoda prin care dorește optimizarea consumului de date mobile al utilizatorului.

Aceștia au mai spus și că varianta actualizată va fi disponibilă pe IOS și Android, în întreaga lume, începând cu săptămânile următoare.

Babar Zafar, VP of Product Development, Spotify:

„Nu vorbim doar despre o experienţă gratuită personalizată, ci şi despre a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra a ceea ce aleg să asculte, astfel încât să poată găsi şi asculta cu uşurinţă melodiile preferate, oricând şi de oriunde.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu