Skip to main content

VIDEO. Probleme, mă? Ultima reclamă Unirea n-a fost pe placul CNA. De ce? Spotul nici nu mai rulează

 
VIDEO. Probleme, mă? Ultima reclamă Unirea n-a fost pe placul CNA. De ce? Spotul nici nu mai rulează

VIDEO. Unirea se întoarce, prima reclamă pentru coniacul Unirea după mulți ani, nu a fost pe placul CNA. Forul audiovizual a analizat-o și a decis că nu este în regulă. De ce? În continuare.

Publicitate

Oricum, decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a cere refacerea reclamei este tardivă. Ultima dată, spotul a rulat pe final de decembrie. Nu este prima dată când CNA, din cauza discutării mult întârziate a reclamelor, decide fără efect, practic, interzicerea unor reclame.

În articol, de ce a considerat CNA că reclama nu este în regulă, cum a ajuns reclama la coniac să fie dată de România TV înainte de ora 22.00 din cauza confuziei cu o ...margarină, dar și toate reclamele antologice pentru Unirea (Basculanta, Dorel, Târnăcopul etc).

Înainte însă, reclama Unirea din 2017 cu probleme. În care apar "clasicii" Dorel și Gogu (Gogule, probleme, mă?).

VIDEO. Unirea, reclama din 2017, la 15 ani după primul spot. 

Și o a doua execuție, din aceeași serie din 2017:

CNA: Stimulează comportamente dăunătoare. Adică se bea la muncă

De ce nu este în regulă reclama, în opinia CNA? Pentru că "stimulează comportamente dăunătoare". Mai simplu spus, muncitorii se cinstesc cu Unirea în timp de sunt la muncă.

Decizia CNA, în formularea juridică:

Constatând nerespectarea art. 29 alin. 1) lit. (f) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 la difuzarea spotului aferent campaniei de promovare a produsului „Unirea”, Consiliul a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privința acestui spot:

Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: (…) f) să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei.

Reclamele Unirea au avut aceeași problemă și atunci când au apărut, acum 14-15 ani. Și atunci, CNA a considerat același lucru: că se stimulează comportamente dăunătoare sănătății. Și atunci, a fost oprit de la difuzare.

Cum a ajuns reclama înainte de 22.00: Confundată cu ...margarina

Spoturile pentru băuturi alcoolice nu pot fi difuzate decât după ora 22.00. România TV și Etno TV le-au dat și mai devreme și au luat o somație de la CNA.

La România TV, coniacul a ajuns mai devreme pe post dintr-o confuzie. Cel puțin așa a susținut la CNA reprezentantul stației:

"A fost o comandă pentru margarina Unirea, care intra mai devreme pe post. Din greșeală, cei care au urcat reclama au pus spotul pentru coniacul Unirea."

VIDEO. Istoria Unirea. O serie de antologie

În urmă cu 14-15 ani, reclama Unirea ieșea pe piață cu o mână de personaje și cu replici care au ajuns în folclorul popular. Dorel a intrat în antologie. Dar și replici ca Gogule, probleme mă? Ce, mă, nu-ți mai ajunge strada? Agenția Next Advertising era responsabila.

Paginademedia.ro trece în revistă seria de reclame care au făcut istorie:

VIDEO. Basculanta 1:

VIDEO. Basculanta 2:

VIDEO. Târnăcopul:

VIDEO. Basculanta 3:

VIDEO. Trenul:

VIDEO. Răzbunarea lui Dorel:

VIDEO. Mingea:

 

Citește care erau discuțiile despre reclamele Unirea acum 14-15 ani, aici

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Și eu care credeam că cei de la CNA se ocupă cu lucruri mai serioase...dar am impresia că unii de pe acolo confundă Unirea, înainte de ședințe.

Trimite un comentariu