Skip to main content

Înregistrările cu şefa TVR Doina Gradea au ajuns subiect de ştire chiar în jurnalele de la TVR

 
Înregistrările cu şefa TVR Doina Gradea au ajuns subiect de ştire chiar în jurnalele de la TVR

Înregistrările cu şefa TVR, publicate de realizatorul Starea Naţiei, Dragoş Pătraru, au fost subiect de ştire în jurnalele de la Televiziunea Publică, dar şi în emisiunea Pulsul Zilei, difuzată pe TVR1.

Publicitate

Materialul a vizat mai ales pasajele în care Doina Gradea, şefa TVR, vorbea despre jurnaliştii postului public:

„Deci, ce merită ăştia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conţinutul în politica editorială! Dar ăştia merită poliţie pe ei, le-am şi spus: trebuia să aduc un şef din afară ca să vă taie! Că nu meritaţi altceva, decât să fiţi tăiaţi!

Nu vreau să spun de buget. TVR-ul va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Puteau să nu ne dea. Dar te trezeşti că un bou implică instituţia. Şi asta au făcut non-stop. Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD-ul, s-au luat de PD. Acuma când sunt ăştia, se iau de ăştia. Au o ură, aşa. Ies din nişte scorburi, aşa! Ştii? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie şi atât.”

Materialul a apărut la Telejurnalul de pe TVR2, de la ora 19:00 şi în cadrul principalului jurnal de pe TVR1, de la 20:00. Materialul a fost prezentat şi în emisiunea Pulsul Zilei, de la ora 18:30, de pe TVR 1.

Ştirea a fost difuzată inclusiv cu puncte de vedere atât din partea puterii, cât şi din partea opoziţiei. Au prezentat declaraţiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dâncu, şi al senatorului PSD Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu, senator PSD:

„Sigur, sunt nişte picanterii de limbaj care pot accentua câte ceva pe ici pe colo, dar nu cred că pot ţine loc de dovezi în acest moment. Nu există o dovadă de implicare în zona editorială, nu există o dovadă de gestionare nelalocul ei a fondurilor publice, deci din punctul meu de vedere, în acest moment nu avem nimic grav de comentat".

Ionel Dancu, purtător de cuvânt al PNL:

„PNL cere demisia Preşedintelui-Director General al televiziunii publice, Doina Gradea, şi dacă până marţi nu înţelege să dea curs acestei solicitări, preşedintele Comisiei de Cultură, Gigel Ştirbu, din partea PNL din Camera Deputaţilor, o va convoca pe doamna director Doina Gradea la audieri în Comisia de Cultură. Ceea ce se întâmplă în televiziunea publică este de neacceptat".

În materialul actualizat de pe site-ul ştiri.tvr.ro este prezentată şi poziţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în legătură cu acest caz:

„În primul rând nu le-am văzut, nici nu le-am auzit, nici nu le-am citit, că am fost aci. O să mă uit pe ele şi sper să nu fie ceva foarte grav. Dacă e ceva foarte grav... Eu vă promit că n-are niciun fel de susţinere dacă lucrurile stau aşa".

Reamintim că zeci de jurnalişti de la TVR au semnat ieri o scrisoare deschisă prin care îi solicită Doinei Gradea să-şi ceară scuze publice după ce şefa instituţiei a fost înregistrată numind o jurnalistă „cap de porc”. Ziariştii spun că sunt "îngrijoraţi" de declaraţiile lui Eduard Dârvariu (director TVR 1) şi ale Doinei Gradea (care spune despre ziarişti, în înregistrări, că sunt "hateri de profesie", pentru că critică partidele aflate la guvernare). (pe larg, aici).

Realizatorul Starea Natiei a publicat un material despre situaţia din TVR. Sunt mai multe fragmente ale unor discuţii pe care Pătraru le-a avut cu Doina Gradea şi cu şeful TVR 1, Eduard Dârvariu. (pe larg, aici)

Principalele nemulţumiri ale PDG-ului TVR erau legat de raportarea “critică” a jurnaliştilor faţă de oamenii aflaţi la putere.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus