Skip to main content

Sondaj Discovery, la câteva zile afirmaţiile Oliviei Steer. Rujeola sau Porcii Zburători? Una dintre ele nu există

 
Sondaj Discovery, la câteva zile afirmaţiile Oliviei Steer. Rujeola sau Porcii Zburători? Una dintre ele nu există

SONDAJ. Una dintre ele nu există! Rujeola sau Porcii zburători? Care dintre ele? întreabă postul TV Discovery într-un sondaj pe Facebook.

Publicitate

Ineditul sondaj a adunat, până acum, câteva mii de voturi. Se mai votează şi mâine.

Cum a pornit sondajul de la Discovery? Agenţia Graffiti PR a venit cu ideea.

Oficialii Discovery, pentru Paginademedia.ro:

Ideea a venit din partea agentiei noastre de comunicare, Graffiti PR si a fost dezvoltata intern impreuna cu Bogdan Gherasim, specialistul nostru in social media, a declarat pentru Paginademedia.ro Anca Amariei, Marketing & Communications Manager Discovery pe zonele Central & Eastern Europe, ţările din zona mediteraneeană şi central asiatice.

Un sondaj venit la câteva zile după rumoarea creată pe internet de Olivia Steer (care a scris pe Facebook că în Germania ar fi existat o hotărâre în instanţă care dovedeşte că rujeola nu există, afirmaţie contrazisă de Raed Arafat).

Cum a venit ideea sondajului Discovery?

Anca Amariei, Discovery Channel:

Noi aveam Campania #1viruspezi demarata deja pe pagina de Facebook Discovery Romania inca de pe 5 mai. Asta pentru ca pe 13 mai, de la ora 21:00, va avea premiera pe Discovery Channel documentarul in 3 episoade “Ucigasii invizibili” – o emisiune cu imagini de arhiva si segmente de animatie care prezinta virusurile devastatoare, dar si modul in care stiinta si in special medicina au evoluat pentru a lupta cu ele.

Urmărind interviuri cu specialişti în domeniu, fiecare episod se concentrează pe un virus care provoacă boli grave, cum ar fi pojarul, gripa sau Ebola.

Asa ca ideea poll-ului a venit in acest context – practic, in loc sa prezentam #1viruspezi, ieri am ales sa facem acest sondaj pe pagina de FB Discovery Romania.

Cazul Olivia Steer - Raed Arafat. Rujeola şi un caz din Germania

Internetul a fost "aprins" în urmă cu câteva zile de o postare semnată de Olivia Steer. Ce a postat?

Olivia Steer:

„După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniştrilor sănătăţii, premierilor, medicilor cu ştate vechi de plată la producătorii de medicamente, bloggerilor cumpăraţi pe 5 lei, mass media, pe 10 lei, cât şi trollilor ce se gudură la o bere şi un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de ţară!

E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existenţă nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamţ. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe ştiinţifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că "rujeola nu există", iar ca vaccinarea s-a făcut din "motive sinistre".

Reacţia secretarului de stat Raed Arafat: "Dezinformările costă vieţi inocente. Nu există o astfel de hotărâre, cazul este altul".

Raed Arafat, într-o poziţie consemnată de agenţia de ştiri Mediafax:

"Decizia Curţii Supreme Germane nu se referă la existenţa sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îi prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virsului rujeolei, acesta primeşte 100.000 Euro.

Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole ştiinţifice care probează existenţa virusului rujeolei!

Prima instanţă a dat dreptate lui Bardens şi a ordonat executarea plăţii sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară. În cadrul curţii supreme s-a stabilit ca Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigenţelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virusul nu există.

Mai mult în cadrul procesului s-au folosit şi argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conţin probele necesare asupra existenţei virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conţină toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înţeles în limba Germană".

"Vedem cum mor copii nevaccinaţi când remediul există şi nu-l administrăm. (...) Vaccinarea a salvat sute de mii dacă nu chiar milioane de vieţi începând cu secolul trecut, această a făcut posibilă prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita care încă vedem efectele ei asupra persoanelor care au suferit de această boală cumplită în copilărie. Acum în anul 2018 se încearcă convingerea părinţilor că vaccinarea nu este necesară, că este periculoasă şi că virusul rujeolei nu există", conchide Raed Arafat.

VIDEO. Promo-ul seriei Ucigaşii invizibili, de pe Discovery Channel:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nina nina
    Exista microscoape care pot detecta virusii cu usurinta, unde sunt? Pentru ca lui Lanka i s-au prezentat cu totul altceva, proteine de transport. Am citit tpt procesul si in germana si in romana. Prezentarea dovezilor a fost o balmajeala. Virusul trebiie izolat, e foarte usor, invata copii la scoala, dar in lucrari nu exista asa ceva.
  • Lara Lara
    Bogdan Gherasim, am citit si vad ca postarea Oliviei Steer este cu referire la virus "a carui existenta nu a putut fi dovedita de niciun cercetator/biolog/virusolog/imunolog", deci in niciun caz nu face referire la faptul ca "rujeola nu exista". Daca citesti si materialele pe subiectul acesta, fara a te limita la postarea Oliviei Steer, vei gasi ca ele fac referire tot la faptul ca existenta virusului nu a fost dovedita. Cum spuneam: sa invatam sa citim si sa ne exprimam corect inainte sa facem afirmatii de tip can-can. Olivia Steer s-a informat inainte sa faca afirmatia corecta privind decizia tribunalului german referitoare la virusul rujeolei, deci bravo ei!
  • Bogdan Gherasim Bogdan Gherasim
    Ia baga un ochi aici! Ce-a zis doamna Steer, si de ce si-a sters postarea?

    https://images.pressone.ro/wp-content/uploads/2018/05/07134737/olivia_steer.png
  • Teofil Teofil
    Cum denaturati voi totul! Noroc ca omul mai are cap sa judece si singur. Pacat ca va vindeti sufletele pt. un pumn de arginti
  • Lara Lara
    Eu citesc in articolul dumneavoastra ca Olivia Steer a scris ca existenta virusului rujeolic nu a fost dovedita. De la ce a scris ea legat de virus si pana la ce ati scris voi cum ca "rujeola nu exista", este o distanta foarte mare. Cele 2 afirmatii ,"existenta virusului rujeolic nu a fost dovedita" si "rujeola nu exista", NU sunt echivalente. Hai sa invatam sa citim si sa ne exprimam corect inainte sa facem afirmatii tip can-can.

Trimite un comentariu

sus