Skip to main content

STRATEGII. Totul despre campania NetLiberare (1). Reclamele care au schimbat radical un brand într-un an

 
STRATEGII. Totul despre campania NetLiberare (1). Reclamele care au schimbat radical un brand într-un an

STRATEGII. Mai întâi a fost Manifestul. Pe 11 aprilie 2017, Telekom dădea startul uneia dintre cele mai puternice campanii de repoziţionare, semnată de Leo Burnett. O campanie prin care Telekom schimba radical poziţionarea: de la o companie axată pe telefonie (urmaşa Romtelecom şi Cosmote) la una care punea în centru internetul şi datele.

Publicitate

Primul clip ce anunţa marea revoluţie a fost Manifestul, cu Deliric, drept voce a noului Telekom. „Pentru noi, românii, libertatea e preţioasă. Ne-am luptat pentru ea. Am ieşit din casă. Ne pasă. Libertatea ne atrage ca un magnet. De aceea, punem egal între libertate şi net”, spune vocea lui Deliric.

#Netliberare a devenit atunci umbrela sub care a comunicat toate produsele sale.

La un an de la lansarea campaniei de repoziţionare a Telekom, paginademedia.ro face o trecere în revistă a tuturor campaniilor lansate de companie.

Rezultate #Netliberare via Telekom

1. Peste 58% crestere a indicatorului "primul brand considerat" pentru mobil si internet broadband, pe targetul urban Millenials;

2. Cresterea considerabila a brand equity pt Telekom ca furnizor de mobil si broadband, cu cresteri de peste 20% pe toate atributele de brand: cele mai bune oferte de postpaid, de prepay si de telefoane, cea mai buna viteza pe mobil sau pentru internetul broadband;

3. Crestere peste 30% a valorilor Simplitate si Inovaatie pentru brandul Telekom;

4. Peste 6.2 milioane vizualizari in Social Media pentru spoturile TV din campaniile Netliberare;

5. Peste 500.000 vizitatori unici in platforma online netliberare.ro, conceputa ca instrument de loializare si recompensare a clientilor Telekom cu experiente unice, imposibil de cumparat/obtinut pentru altii.

BUGET INVESTIT

Toate campaniile derulate incepand din aprilie 2017 sub umbrela Netliberare au insumat peste 5 milioane Euro buget de media.

VIDEO. Calendar #Netliberare. Toate reclamele din campanie

  • 11 aprilie

Telekom declara #Netliberare pentru toata natiunea

Telekom Romania anunta lansarea campaniei Netliberare cu oferte atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii Cartelei Telekom, la tarife incepand cu 5 euro/luna.

26 iunie:

Telekom România declară #UNTOLDLIBERARE cu Telekom Radio în aplicaţia UNTOLD şi 100 GB bonus pentru clienţii de mobil

• 4 iulie:

  • 18 septembrie:

Telekom Romania anunţă noi oferte speciale #Netliberare, de la 5 euro: trafic de date gratuit în Facebook, Messenger şi WhatsApp la Cartela Telekom, Telekom Sport pe toate ecranele cu abonamentele de Internet TV şi mobil

  • 24 octombrie:

Telekom Romania anunţă internet nelimitat 4G de la 5 euro / lună, pentru clienţii Telekom persoane fizice şi juridice

  • 13 noiembrie

Telekom Romania anunţă noi oferte pentru utilizatorii Cartelei Telekom.

  • 26 martie 2018

Telekom Romania extinde bonusul pentru trafic nelimitat de date mobile si pentru clientii care utilizeaza cartele, de la 5 euro credit

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus