Skip to main content

Antenele ies din must carry. Au bătut deja palma cu RCS

 
Antenele ies din must carry. Au bătut deja palma cu RCS

UPDATE. Antena Group a anunţat, la rândul său, că urmează ieşirea din must carry, fără a menţiona o dată exact. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, compania a notificat deja CNA cu privire la ieşirea postuturilor din must carry.

Publicitate

Posturile din Antena Group şi Antena 3 SA se pregătesc să iasă din must carry. În acest sens, au încheiat deja un contract cu operatorul RCS & RDS, potrivit unui anunţ făcut în această dimineaţă pe Bursa de la Bucureşti, unde sunt tranzacţionate acţiunile RCS.

„RCS&RDS si societatile Antena Group au incheiat un contract de retransmisie in baza caruia RCS&RDS va continua sa distribuie canalele apartinand Antena Group in regim pay-tv incepand cu data de la care canalele Antena Group vor renunta la regimul must-carry”, spune anunţul postat pe site-ul bvb.ro.

Este vorba despre posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV şi Antena 3.

Totodată, acelaşi mesaj anunţă „Încetarea litigiilor dintre RCS & RDS şi Societăţile din grupul Antena”.

„Societatea doreste sa-si informeze actionarii si investitorii ca RCS & RDS S.A., filiala din Romania a Societatii (“RCS&RDS”), a incheiat in data de 15 iunie 2018 un contract de tranzactie cu Antena Tv Group S.A. si Antena 3 S.A. (“Antena Group”). Ca urmare a acestui contract se sting toate litigiile dintre RCS&RDS si Antena Group, impreuna cu entitatile afiliate acestuia, cu privire la care am informat in detaliu piata si investitorii nostri in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017, in cadrul prospectelor de oferte publice de obligatiuni din 2016 si 2017, cat si in cadrul raportarilor periodice publice ulterioare.”

Informaţia despre ieşirea Antenelor din lista must carry a fost făcut şi de Profit.ro.

Anunţul oficial al Antenei Group, în continuare:

Intact Media Group - Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Happy Channel şi ZuTV) şi Antena 3 - cel mai puternic grup de media cu capital integral românesc a luat decizia de a ieşi din must-carry (lista televiziunilor pe care operatorii de cablu sunt obligaţi să le aibă în grilă).

Intact Media Group anunţă că la data de 15.06.2018 a semnat un contract de retransmisie cu RCS&RDS pentru difuzarea canalelor sale.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Si daca nu mai semneaza nimeni altii ce vor face? Accepta pierderea de bani colosala din lipsa audientei?
  • Me Me
    Cata ipocrizie.
    ProTV (plus alte cateva canale din grup, de importanta zero) sunt de mult PayTV. Eu propun sa se faca pachete de canale pentru fiecare trust si fiecare isi ia ce vrea... in acest moment ProTV-ul este la categoria "impuse".
    Eu unul as fi de acord sa fie pachete, chiar doar pe canale din grup si nu la "gramada". Sa vezi atunci cate canale mai raman din cele doua asa numite grupuri de media.
  • F F
    Nu mai este mult și ne convingem dacă trebuie plătit în plus sau nu. Cel puțin antena a fost puțin deșteaptă și nu a anunțat o data înainte.
  • Cristian Cristian
    Pay TV
    Canal de televiziune comerciala cu acces platit (utilizatorul plateste numai serviciile solicitate si primite efectiv) si care nu poate fi urmarit decat de telespectatorii care au achitat un abonament si dispun de un decodor (cu cod de acces sau cu cartela). Sunt, de regula, canale tematice, care ofera programe destinate unei audiente specifice, identificabile. Exemplu: HBO - Home Box Office (companie americana de televiziune prin cablu, cea mai mare din lume, detinatoare a retelelor HBO si Cinemax).
  • Iuli Iuli
    Acest scandal nu aducea nimic bun.
    Cel mai afectat era telespectatorul care nu putea vedea un anumit post de la Antena Group.
  • Radu Radu
    Trebuie susținute firmele cu capital romanesc
  • Steven Steven
    Voi plati pentru Antene....la sfântul așteaptă! Plătesc pentru HBO, pentru sport(daca e nevoie),dar niciodată pentru Antenele lui Felix!
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Antena 3 este pe altă societate, nu este nicăieri precizat dacă și Antena 3 iese din must-carry.
    Din articol eu deduc că doar Antena 1, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV ar fi acum canale pentru care compania de cablu (*retransmițătoare) plătește companiei care deține posturile.
  • qwerty qwerty
    au apărut toți postacii care habar n-au pe ce lume trăiesc și nu știu să facă diferența între pay-per-view (genul HBO) și pay-tv, așa cum sunt aproape toate posturile de pe cablu, și ProTV-urile, și Discovery-urile, și Eurosporturile și toate celelalte care nu sunt incluse în free-tv, adică în must carry.
  • mile mile
    Acum e momentul ca firmele de cablu sa curete Romania de mizerie : sa nu mai difuzeze Antena3 pentru ca nu ii mai obliga nimeni .
  • mile mile
    mareane , stai linisit , rcs plateste si le ofera tuturor , cablul e la toti la fel
  • goe goe
    se poate face opt-out? sa-i doara la protofel macar
  • marian marian
    Da George pe un site se anunta ca vor fi contra cost si dupa ce am citit comentariile am observat ca muti ii trimit la plimbare
  • George George
    n-am inteles, se scumpeste cablu sau nu? asta cred ca era stirea....
  • marian marian
    Le doresc un dezastru , si ma rog pentru asta sa fie vai si amar pentru ei , cand va incepe sa transmita pe bani le voi scoate automat sper ca multa lume sa faca asa cu asemenea posturi de manipulare

Trimite un comentariu

sus