Skip to main content

Campania Scaunul MagicHome, gândită de agenția Jazz, premiată cu Grand Effie

 
Campania Scaunul MagicHome, gândită de agenția Jazz, premiată cu Grand Effie
Colaj: Click

Campania MagicHome a luat Grand Effie, la festivalul ce premiază eficiența în publicitate. Semnată de agenția Jazz, a fost desemnată drept cea mai eficientă campanie a anului. 

Campania a fost ansată pe 3 noiembrie 2017 și își propunea să strângă 200.000 de euro pentru a utila o casă aflată în apropierea spitalului Fundeni și destinată părinților care au copii bolnavi internați la cea mai mare unitate oncologică pentru copii din țară. 

Publicitate

În ce a constat campania? Oamenii au fost invitați să stea câte o oră pe „scaunul suferinței” într-un mic salon construit în centrul Capitalei, la Galeriile Galateca. Cei care doreau să stea pe scaun se puteau înscrie pe site-ul campaniei. Sute de persoane s-au înscris, iar cele 100.000 de sms-uri, a câte doi euro, s-au strâns pe 26 noiembrie, în mai puțin de o lună de la lansare. S-a stat pe scaun fără întrerupere, zi și noapte până ce s-a îndeplinit obiectivul. 

Proiectul MagicHome: Refugiul Părinților copiilor cu afecțiuni grave

• În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Mulți dintre aceștia au o situație financiară modestă și sunt departe de centrele medicale specializate;

• Părinții care nu se dau bătuți au o singură alternativă pentru a fi alături de copiii lor pe parcursul tratamentului: un scaun într-un salon de spital;

• Primul centru MagicHOME, localizat în București, aproape de principalele spitale, care a găzduit deja 300 de copii și aparținători, în 2017, a devenit neîncăpător;

• În acest context, MagicMakers, fondatorii taberei MagiCAMP, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea și deschiderea unui nou centru, care să poată găzdui de 30 de ori mai mulți copii și părinți aflați în această situație;

• Vedetele și oamenii obișnuiți vor ocupa non-stop un scaun din Galeria Galateca pentru a-și arăta empatia și solidaritatea față de acești părinți și pentru a încuraja donațiile.

În prezent, 5.000 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de noi cazuri anual. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de localitățile de domiciliu.

Peste 70% provin însă din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile necesare transportului și cazării reprezintă principala cauză pentru care mulți copii sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul sau consultațiile, ceea ce le scade dramatic șansele de vindecare.

„Părinții care nu își permit cazare în afara spitalului, dar aleg să fie alături de copiii lor pe toată durata tratamentului, trebuie să treacă un adevărat test de rezistență: dorm pe scaun, într-un salon de spital, lângă patul copilului, nu au condiții de igienă personală, putând folosi doar baia comună, unde de cele mai multe ori nu există un spațiu de duș, nu au unde să își spele hainele sau unde să își pregătească o masă.

Și chiar dacă nici măcar nu se gândesc la confort în acele momente, ci doar la accesul efectiv la tratament pentru copil, credem că este rolul nostru să ne gândim la confortul lor, atât fizic, cât și emoțional, și să le ușurăm sarcina atât de dificilă de a-și îngriji copilul bolnav.

În plus, pentru că medicii cunosc de multe ori situația materială grea a familiilor, copiii sunt internați în spital, deși acest lucru nu este întotdeauna necesar, ceea ce crește exponențial riscurile contractării de către copii a infecțiilor nosocomiale”, au declarat Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

Găzduire gratuită pentru 30 de persoane pe zi

În prezent, centrul MagicHOME, localizat în București în apropierea unităților de tratament (Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni), oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazați gratuit 300 de copii și membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capcitatea acestui centru.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu