Skip to main content

Campanie împotriva Fake News. Petiţie adresată marilor companii din România pentru a opri publicitatea de pe Antena 3 şi România TV

 
Foto: IQads
Foto: IQads

O campanie declic.ro pentru combaterea fake news vizează Antena 3 şi România TV. Este vorba de o scrisoare care este adresată „agenţiilor de publicitate şi media din România şi clienţilor acestora”, iniţiată de Raluca Feher (care a mai avut, în trecut, un demers asemănător).

Publicitate

Petiţia este semntă, printre alţii, de Tudor Chirila, Robert Tiderle (Papaya Advertising), Oana Dobre-Dimofte (Coruptia Ucide), Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigatii Media) Elena Stancu (Teleleu), Cosmin Bumbut (Teleleu), Raluca Feher (Frontline Club Bucharest), Catalin Tenita (Geeks for Democracy) Iulian Preda (Frontline Club Bucharest), Valentin Suciu (Jazz) Tudor Giurgiu, Radu Vancu, Marius Chivu, Ema Prisca, Iulian Tanase, Valeriu Nicolae, Lia Bugnar, Serban Pavlu, Iulian Comanescu, Marian Voicu, Serban Alexandrescu, Ana Maria Caia, Oreste Teodorescu.

Ca urmare a modului in care televiziunile Romania Tv si Antena 3 disipeaza informatii false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica, facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus mentionate.

Initiem acest demers intrucat banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale, campanii care submineaza statul de drept.

Finantarea acestor televiziuni inseamna sponsorizarea discursului urii, atragand dupa sine distrugerea coeziunii sociale, emigrarea unui numar imens de romani afectand astfel mediul economic si ducand, implicit, la pierderi pe care companiile pe care le reprezentati le vor suferi. (...)”, spune scrisoarea adresată brandurilor şi agenţiilor.

Campania are la bază şi o petiţie care a strâns aproape 20.000 de semnături şi este disponibilă pe campaniamea.declic.aici.

Lista brandurilor vizate de campanie este disponibilă aici.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un om un om
    grotesc. desi nu ma mir ca paginademedia promoveaza acest santaj economic sub titultura demers contra fake news. altminteri liderii fakenewsului, realitatea tv e bine mersi. nici nu ma asteptam la altceva de la nazistii care formeaza #rezist: ori spui ce credem noi ca e adevarul ori te condamnam pt fakenews.
    asisderea nu ma mira ca somera-toata ziua pe net, oana dimofte a semnat
  • F F
    Vai de noi. Paginademedia este pe radarul mașinii psd. :)) tot se vorbea de postaci pe aici. Iată pe unii adevărați. :))
  • Oni Oni
    Ei, ce sa vezi, cei care vor publicitate se vor duce acolo unde sunt privitori mai mulți, iar eu sunt unul dintre ei, am o telecomandă si o folosesc cum doresc, cu toții sunteți subiectivi, doar ca unii ca voi ati trece la comunism si fascism, toata lumea sa se uite numai la voi, nu ma nebuni, chiar așa?
    Cine sunteți voi, sunteți cumva jurnalismul si adevarul suprem?
    Aveti vreo distincție in excelentă?
  • Adelina Adelina
    Antena 3 si Romania TV = *** mediei romanesti (mi-e rusine de rusinea angajatilor lor, oare cum or putea sa traiasca stiind ca fac asta? banii, dragilor, nu sunt totul). Foarte bine le face.
  • Greuceanu Greuceanu
    Tocmai ce se discuta intens de fake news-ul facut de protv zilele astea, insa acesta este scos din discutie. Dubla masura?
  • Sorin Sorin
    Or s-o ia în măna ca și data trecută, vai muma lor! Firmele își știu interesul și bagă bani unde e audiență!
    Dar o petiție a Feheroaicei ca să se recupereze cele 25 milioane de euro de la SRIrealitatea TV nu face? De banii ăștia se poate construi un spital ultramodern!
    Toate încercările astea penibile de-a pune caluș presei libere sunt sortite eșecului, că altfel nu aflam de mizeriile DNA Ploiești și de Coldea+ protocoale secrete și ilegale care au subjugat justiția.
    Toti sorosiștii ăștia se dau cu cururile de pămant, nemaiștiind ce abominație să facă ca să nu se afle adevărul, dar Kondruța tot va pica ca și deep state-ul sereist!
  • Cornel Cornel
    #deținătoriiadevăruluiabsolut & #ayatollahiicalifatuluiKovesi au decretat :
    1) ProTV spune adevărul chiar și cînd minte. Statutul de "persoana vunerabilă", deci implicit protejată în cadrul procedurilor judiciare, pt. victimele agresiunilor sexuale a fost si este prevăzut (și niciodată negat ) în Codul de procedură penală si acum șase luni , și acum șase zile si va fi și în viitor . Fake news comit cei care demontează minciuna.
    2) Penali sunt judecătorii care i-au achitat ( în ultimul an ) pe penalii Tăriceanu, Ponta, Greblă și alti 120 inculpați trimiși in judecată de Portocală si alti procurori de elită si condamnați la tras în țeapă de tribunalul "poporului" din p-ța Victoriei.
    3) Deciziile CCR sunt bune și trebuie respectate numai dacă plac #rezist
    $) Tudor Chirilă are voie să cînte pe banii primarilor PSD
    Robert Tiderle (Papaya Advertising) poate sa încaseze morman de la A3.
    ......
  • Iuli Iuli
    @F, a fost aceeasi problema si in trecut cand Coca-Cola, P&G +altele si-au scos reclamele de pe Antena 3 si Rtv
  • F F
    Nu se va întâmpla. Sa fim serioși. Posturile astea au spate. Nu degeaba nu sunt amendate, în timp ce concurenta este trasa de urechi pe la CNA.
  • Iuli Iuli
    Din aceasta cauza a inceput Antena3 sa zica fake-uri despre Pro Tv, vor sa nu fie singurele posturi Tv care intra in mocirla psd.

Trimite un comentariu

sus