Skip to main content

Campanie împotriva Fake News. Petiţie adresată marilor companii din România pentru a opri publicitatea de pe Antena 3 şi România TV

 
Foto: IQads
Foto: IQads

O campanie declic.ro pentru combaterea fake news vizează Antena 3 şi România TV. Este vorba de o scrisoare care este adresată „agenţiilor de publicitate şi media din România şi clienţilor acestora”, iniţiată de Raluca Feher (care a mai avut, în trecut, un demers asemănător).

Publicitate

Petiţia este semntă, printre alţii, de Tudor Chirila, Robert Tiderle (Papaya Advertising), Oana Dobre-Dimofte (Coruptia Ucide), Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigatii Media) Elena Stancu (Teleleu), Cosmin Bumbut (Teleleu), Raluca Feher (Frontline Club Bucharest), Catalin Tenita (Geeks for Democracy) Iulian Preda (Frontline Club Bucharest), Valentin Suciu (Jazz) Tudor Giurgiu, Radu Vancu, Marius Chivu, Ema Prisca, Iulian Tanase, Valeriu Nicolae, Lia Bugnar, Serban Pavlu, Iulian Comanescu, Marian Voicu, Serban Alexandrescu, Ana Maria Caia, Oreste Teodorescu.

Ca urmare a modului in care televiziunile Romania Tv si Antena 3 disipeaza informatii false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica, facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus mentionate.

Initiem acest demers intrucat banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale, campanii care submineaza statul de drept.

Finantarea acestor televiziuni inseamna sponsorizarea discursului urii, atragand dupa sine distrugerea coeziunii sociale, emigrarea unui numar imens de romani afectand astfel mediul economic si ducand, implicit, la pierderi pe care companiile pe care le reprezentati le vor suferi. (...)”, spune scrisoarea adresată brandurilor şi agenţiilor.

Campania are la bază şi o petiţie care a strâns aproape 20.000 de semnături şi este disponibilă pe campaniamea.declic.aici.

Lista brandurilor vizate de campanie este disponibilă aici.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana Ana
    "CNA trebuie desființat pentru ca e total inutil . Sa dea frecventele o alta instituție ,si gata : lacătul pe CNA"
    CCR e asaltata si insultata.
    Televiziuni inchise ?
    Bai, Dar Realitatea din ce traieste? Din ce traiesc falimentarii?
    Atatea capete si 0 creiere. Voi vreti anarhie!? Opozitia nciciodata nu a fost mai slaba si mai disperata. Pana cand si obraznicul de Basescu avea opozitie care misca ceva.
    Miscarea #rezist este cea mai mare plaga care a atacat viitorul si existenta Romaniei. Si e la ultimele zvacniri.
  • Val Petrescu Val Petrescu
    Responsabilul websiteului, P Obae, declara "Site-ul îşi propune să fie o sursă de informare, dar şi un loc de dezbatere a fenomenului media, a publicităţii, a comunicării în general." Cu alte cuvinte, un produs profesional si, probabil, obiectiv.

    De aceea, mi se pare complet neadecvat sa promoveze o campanie impotriva oricarui post de televiziune comercial, incitand la retragerea surselor de finantare, suspectand "fake news", fara ca acestea sa fie si evidentiate, analizate si confirmate indubitabil. Este antidemocratic si nociv pentru bransa celor activi in media. Regretabil!
  • cris cris
    Rade ciob de oala sparta?
    Din lista de clienti, despre cati putem spune ca dau dovada de o inalta moralitate?! Multi dintre ei au avut in istoria lor cel putin un scandal, sau macar un spot mincinos sa-i zicem ``fake AD`` ca e la moda.
    Se pare ca am uitat, exemplele pot fi multe:

    auto- teste de poluare masluite
    telefonie si banci – oferte mincinoase, contracte paguboase
    domeniul energetic- amenzi de la consiliul concurentei pentru intelegeri de pret
    farma- suplimente alimentare, prafuri si zemuri care nu fac nimic, retragerea de pe piata a produselor ieftine, sacandalul vaccinurilor ( rotavirus,BCG contaminat, sau hexavalent kazakstan,)
    companii aeriene, zboruri anulate, lipsa compensari, delapidare
    berile – relocare fabrici dupa ce au primit ajutor de la stat, Fungamyl, Ceremix 6X MG, lansarea berii cu lamaie
    retail- doi giganti au primit sute de milioane de eur finantare de la BERD si banca mondiala. de black Friday la 80% dintre produse au majorat preturille cu o luna inainte. fructe /legume contaminate
    industria alimentara….
    care este concluzia?
  • Uno Uno
    Trebuie sa fi destul naiv sa crezi ca aceste televiziuni funcționează din banii de reclama.
    Manipulează și unii, și alții.
  • Puie Msd Puie Msd
    am semnat petitia cu mare drag, *** 3 si manipulator tv trebuie sa dispara de pe tv urgent!
  • Doru Dascălu Doru Dascălu
    Ce uită inițiatorii acestei acțiuni, este faptul că trăiesc în mileniul III, anul de grație 2018. Și dacă în 1920 candidații în parlament mergeau în teritoriu pentru campania electorală, că erau nevoiți, ăștia de acum stau în fotoliu într-un studio tv și de acolo mănâncă cacao la greu. Așa că aleșii după ce că au rămas datori de ani de zile cu facturi neplătite pentru publicitatea electorală, crede cineva că or să-i deranjeze pe patronii de televiziuni? Că televiziunile pot merge în instanță să recupereze datoriile de la partide, dar în cazul ăsta s-ar închide partidul că ar da faliment. Măi copii, întrebați-vă de ce nu se închide RealitateaTv, aflată în insolvență de la calendele grecești. Păi are de încasat o grămadă de bani de la PSD, PNL, UNPR, UDMR, etc. Și au aruncat unii pe piață caterinca că e a SRI-ului. E pe dreak. Vorba partenerului strategic → Follow the money! Și singura bătălie care se dă în Românica la ora actuală, este pentru a face bani. Corporațiile în primul rând cu ajutorul *** *** românești. Mă îngrozesc când văd atâția comentatori de evenimente, care nu produc nimic pentru societate, decât haos.
  • Sorin Sorin
    Culmea culmilor este că *** astea care vor Stat de Drepți vor închidere de televiziuni, asta în numele democrației desigur, pe cănd ceilalți, raționali și obiectivi, au pretenții absolut viabile: justiție fără sri, procurori ne-portocali, răspunderea magistraților, cod penal modern nu stalinist!
    Unii sunt foarte agresivi( bot, sandy etc) ,alții liniștiți dar fermi!
  • Vlad Vlad
    Numai minți bolnave se nasc din opoziția actuală.
    Apoi când vin la putere uita câte minciuni au promis. (Romanii uita repede regimul Basescu)
    M.am convins că stau bine în promovarea lingailor.
    Unde e alternativa dpmdv? Tot idioții din pnl si usr etc? Tot marele "iohanissaptecase" ne reprezinta pe noi Romanii???
    NE MERITAM SOARTA!!!
  • Sile Sile
    Suneti niste idioți, care o tin langa cu o campanie ***, la influnenta ***.
  • Oliver Oliver
    Cața mizerie din partea #REZIST. Hoții striga hoții. După seria de Fake News marca ProTV vine și campania de presa a ***. Sunteți imposibili!
  • bing bing
    am semnat petitia, banii vin din reclame, deaia sunt televiziuni comerciale
  • mile mile
    nu trebuie sa se agite nici pesedistii , nici protevistii, ambii par penibili
  • mile mile
    Am semnat aceasta petiție contra fake news-ul constant la Antena3 si RomaniaTV . In Europa nu exista asemenea televiziuni manipulatoare . Nici macar in Albania !
    Data trecuta acest boicot a avut efect (financiar) va avea si de data asta daca suntem o tara cu un dram de bun simt .
    E adevarat : CNA trebuie desființat pentru ca e total inutil . Sa dea frecventele o alta instituție ,si gata : lacătul pe CNA .
  • mile mile
    pesedistilor , ai la cotet
  • I. Alex I. Alex
    :))))))) Sunteți penibili!

Trimite un comentariu

sus